12 recomandări pentru stima de sine

12 recomandări pentru a crește stima de sine

12 recomandări pentru stima de sine Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni până nu înveți să te iubești pe tine însuți. A învăța iubirea de sine și a fi confortabil cu propria persoană este un aspect vital pentru bunăstarea și fericirea noastră. Cu toții am experimentat într-o anumită etapă a vieții noastre un sentiment de sine scăzut. Nesiguranța ne face să ne pierdem stima de sine.

 În acest articol vă oferim câteva sfaturi care vă ajută să scăpați de nesiguranță, să vă apreciați mai mult și să vă simțiți mai confortabil cu propria persoană. Stima de sine este la fel ca o plantă care trebuie udată adeseori, dacă nu vrem să se usuce.

1. Află care-ți sunt calitățile și exploatează-le

 Cu toții avem greșelile noastre, și așa cum se spune, suntem perfect imperfecți. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, tocmai, nimeni nu este perfect, dar toată lumea are ceva care iese în evidență. Poate fi vorba de un sport, un talent, un mod de a vorbi sau de a scrie, talentul muzical, un anumit hobby, etc. Ia în considerare acest lucru: nu este ceva rău să accepți că ești bun într-un anumit domeniu, aceasta nu înseamnă să fii orgolios sau excesiv de modest. Așadar, realizează un proces de introspecție, gândește-te la ce ești bun, ce anume te bucură și fă aceste lucruri! Aceasta îți va crește stima de sine.

2. Acceptă-te așa cum ești

 Așa cum am menționat deja, noi toți avem greșelile noastre și trebuie să învățăm să trăim. Suntem așa cum suntem, și cu cât acceptăm mai devreme "ce este", cu atât mai repede nu ne vom mai bate capul cu "ce ar putea fi".

 Cu toate acestea, există lucruri despre noi înșine pe care putem încerca să le schimbăm sau să le îmbunătățim dacă nu ne plac. Atitudinea, timiditatea, aspectul fizic, etc. acestea sunt lucruri care se pot schimba dacă le dorim cu adevărat.

 Va fi un proces lung și probabil complicat, dar multe lucruri pot fi schimbate dacă atitudinea noastră este suficient de pozitivă. În ceea ce privește lucrurile care nu pot fi schimbate, pentru că sunt inerente ființei noastre sau pentru că nu pot fi modificate fizic, le putem accepta așa cum sunt. Suntem fiecare diferiți și aducem lucruri diferite în lume, și tocmai aceasta este frumusețea vieții. Deci, în loc să vă plângeți de asta, fiți mândri și acceptați-vă!

3. Convinge-te că poți

 De câte ori am încetat să încercăm ceva pentru că ne-am convins că nu vom reuși să realizăm? O atitudine pozitivă este însă de a întoarce gândul cu 180 de grade și de a fi optimiști. Dacă vă convingeți că puteți face acel lucru, veți face tot ce vă stă în putință pentru a-l realiza. Amintiți-vă că jumătate din succes constă în atitudinea cu care se realizează acțiunile. Și cel mai important lucru: eșecul va fi doar un pas pentru a vă atinge scopul. Cu toții facem greșeli, adeseori nu reușim, dar aceasta nu ar trebui să ne scufunde, ci exact contrariul. A învăța din greșeli este cheia succesului. Deci, nu renunța și vei găsi calea.

4. Ai grijă de tine

 Simte-te confortabil cu aspectul tău fizic deoarece este foarte important pentru a crește stima de sine. Însă aceasta nu înseamnă să încerci să obții un corp ca în revistele de modă, ci a avea grijă de tine. Mănâncă sănătos, fă sport, oferă-ți o sesiune de înfrumusețare, fixează o singură zi doar pentru tine și nu pentru oricine altcineva. Toate acestea te vor face să te simți bine cu propria persoană, ceea ce va implict și crește stima de sine.

5. Rezervă-ți timp pentru tine

 Strâns legat de a avea grijă de tine este să-ți rezervi puțin timp pentru tine. Modul de viață frenetic care este de obicei prezent ne privează de acel bine important care este timpul. Studii, muncă, gospodărie, copii, familie, prieteni ... Avem timp pentru tot și pentru toată lumea, cu excepția noastră.

 Economisește puțin timp pe zi pentru a-l dedica propriei ființe. Fă un sport, mergi la o plimbare, dezvoltă unele hobby-uri, acordă-ți mai mult de 10 minute pentru a-ți îngriji corpul sau pentru a te gândi la ceea ce dorești să faci pe viitor.

6. Deconectează-te din când în când

 Deconectarea este întotdeauna importantă pentru a te relaxa și a-ți dedica timp doar pentru tine.

 Aceasta nu înseamnă să te deconectezi de la obligații, de la muncă sau de restul lumii, ci dor din punct de vedere tehnologic. Astăzi trăim înrobiți de tehnologie. Întotdeauna avem telefonul la îndemână, în cazul în care ne sună cineva, primim un mesaj pe telefon sau pe o rețea socială. Tehnologia modernă este ceva care absoarbe atât timpul nostru, cât și pe noi înșine, creând dependență.

 Deci, din când în când, nu durează mult să te deconectezi. Oprește totul și mergi la aer proaspăt, la o plimbare în pădure sau pe plajă sau pur și simplu fă o baie relaxantă. Profită de acel timp liber pentru a te conecta cu tine însuți și cu ceea ce te bucură. Ceilalți mai pot aștepta.

7. Lasă-ți un bilețel

 Poate părea o prostie, însă încearcă să lași un bilețel pozitiv într-un loc vizibil înainte de a merge la culcare. Poți să-l lași la oglindă în baie sau pe frigider, locuri pe care le vei vedea cu siguranță devreme a doua zi. Nimeni nu trebuie să-ți spună că ești o persoană valoroasă sau că arăți minunat în acea dimineață. Îți poți spune singur! Iar când ceva anume, chiar și un mic gest îți face ziua mai fericită, stima ta de sine va crește direct proporțional!

8. Ordonează haosul

 A trăi într-un mod haotic poate crea nesiguranță, iar acest lucru ne poate reduce stima de sine. A trăi într-un mod haotic presupune două tipuri de haos și anume:

 - Haosul fizic: a trăi într-o casă haotică, murdară și dezordonată poate crea anxietate și nesiguranță, ceea ce ar putea reduce stima noastră de sine. Tocmai de aceea este important să trăim într-o casă ordonată. Organizarea spațiului, împărțirea sarcinilor de uz casnic dacă nu locuiți singuri sau distribuirea sarcinilor între zilele săptămânii poate fi o idee bună pentru a aduce ordine în viața voastră. Ordinea este întotdeauna pozitiv, iar pozitivitatea construiește stima de sine.

 - Haosul emoțional: dezordinea din mintea și emoțiilor noastre ne poate face să ne simțim și mai nesiguri. Analizați ceea ce vă deranjează: munca, studiile, partenerul dvs., un viitor nesigur, relațiile, etc. ... Oricare dintre aceste probleme poate provoca anxietate și stres dacă nu este clară sau dacă nu este în ordine. Va fi important să ne ordonăm mintea și inima, încercând să rezolvăm problemele care există în aceste domenii sau să ne asumăm ceea ce este, încercând să acceptăm lucrurile care pe moment nu au nici o soluție.

9. Învață să iei decizii

 Luarea deciziilor este un aspect esențial pentru organizarea și dirijarea vieții. A avea o idee clară despre viitorul imediat este vital pentru a depăși nesiguranța și a crește stima noastră de sine. Deci, nu fugiți de decizii importante. Luați-le cât mai curând posibil, pentru că în funcție de acestea vă puteți organiza viitorul și viața.

10. Înconjoară-te de prieteni buni

 Atunci când ne dă târcoale nesiguranța, poate fi foarte important să fim înconjurați de un suport moral bun. Pe măsură ce îmbătrânim, ne dăm seama că prietenii adevărați pot fi numărați pe foarte puține degete. Iar aceștia trebuie să fie păstrați, acei prieteni care ne susțin și ne ridică moralul în momentele cele mai grele. Acești adevărați prieteni vă vor ajuta mult să vă măriți stima de sine, prin pozitivismul, sfaturile bune și sprijinul lor. Păstrați acești prieteni și renunțați în schimb la cei care vă fac să vă simțiți nefericiți și subapreciați.

11. Învață să lași de la tine

 Încercarea de a salva o iubire sau o prietenie complet consumată nu ne va face niciun bine. Acest lucru se aplică, de asemenea, nu numai oamenilor, ci și situațiilor din viața noastră, precum o oportunitate care a mers prost, un loc de muncă, etc. A ne agăța de ceva încheiat ne poate crea anxietate, stres, disconfort, nesiguranță și ne scade respectul de sine. Este clar că trebuie să luptăm pentru ceea ce dorim, dar uneori trebuie să învățăm să renunțăm. Să presupunem că nu totul poate fi așa cum vrem, că nu totul poate merge așa cum ne așteptăm. Până la urmă, orice situație are o soluție, dar pentru a o găsi, mai întâi trebuie să renunțăm la ceea ce a devenit vechi și inutil.

12. Învață să spui nu

 A nu ști cum să spui „nu” poate genera o mare frustrare și asta te poate face să-ți pierzi încrederea în tine însuți. Dacă nu vrei să faci ceva anume, nu face acel lucru; dacă nu vrei să mergi undeva, pur și simplu nu mergi. A merge undeva fără să vrei sau a inventa scuze pentru a evita să spui „nu”, va fi în detrimentul încrederii în tine.

Mai poți citi din Dezvoltare personală

7 pași pentru o atitud…

Ce este atitudinea pozitivă?  Cu siguranță de multe ori ai auzit sau ați citit despre cât de ...

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Incredibilele beneficii…

Să invităm tăcerea în viața noastră  Tăcerea poate fi extrem de benefică, mai ales pentru ...

Cum putem realiza criti…

Cum putem realiza critici constructive?  Criticile pot fi împărțite în două categorii: respec...

Arta de a-i asculta pe …

Greșelile comise atunci când credem că-i ascultăm pe ceilalți  A ști să ascultăm cu adevă...

Cum să ne eliberăm de…

Grijile excesive înseamnă o minte agitată  A trăi tot timpul preocupați sau îngrijora...

Cele 4 chei ale unei re…

  Hormonii și fericirea  Așa cum indică și numele său, o relație de cuplu se stabilește ...

Motivația, cheie esen…

  Principiile de bază ale motivației  A avea o motivație corectă este un aspect fundamental ...

Despre răbdare și per…

  Importanța de a fi răbdători și perseverenți  La modul general, răbdarea și perseveran...

Cum putem deveni mai in…

  Cum putem deveni mai inteligenți?  Vă preocupă diverse moduri în care puteți să vă ampl...

4 sfaturi pentru amplif…

  Ce este carisma?  Carisma este acea magie personală pe care o au anumite persoane și care se...

Cum putem combate amân…

  Cum putem combate amânarea?  Amânarea sau procrastinarea este acel “hoț al timpului” s...

Despre echilibrul minț…

  Despre echilibrul minții, corpului și spiritului  Te simți stresat sau epuizat sau ai senza...

6 obiceiuri bune pentru…

  Ce este optimismul?  Optimismul este acea capacitate pe care o au unele persoane de a privi ș...

9 obiceiuri pentru o di…

  9 obiceiuri pentru o dimineață perfectă  Majoritatea persoanele tind să fie foarte grăbit...

Arta de a dărui

  Cum să alegi cadourile potrivite fără să te stresezi  Dacă în fiecare an în perioada di...

10 motive pentru care b…

  10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta  Oamenii din cele mai vechi timpuri au...

Emoțiile și cancerul …

  În cadrul acestui articol voi vorbi despre emoții și cancer și despre legătura din...

Ce este succesul?

  Care este definiția succesului?  Să răspunzi la această întrebare poate fi mai important ...

9 comportamente și ati…

  Sfaturi pentru a deveni mai împăcați cu noi înșine  Uneori, noi înșine ne provocăm nef...

Ce personalitate ai în…

  Culoarea ochilor îți arată ce personalitate ai  Se spune adesea că ochii sunt oglinda sufl...

12 sfaturi pentru a tr…

  Ce este fericirea?  Cu toții ne dorim să fim fericiți și să ne bucurăm de viață. Multe...

Lucrurile bune ale vie…

  Lucrurile bune ale vieții se cuceresc cu o inimă veselă  Cu toții ne dorim lucruri mai mul...

O mai bună imagine asu…

  Acceptarea corpului este punctul de pornire pentru o transformare pozitivă  Specialiștii afi...

5 exerciții pentru a a…

  Merităm și putem întâlni perechea minunată pentru sufletul nostru  Gândirea pozitivă, o...

Relațiile toxice

  6 lucruri pe care trebuie să le înveți din relațiile toxice  Relațiile... ...

Rezoluție de Anul Nou …

  Prezentul aduce fericire  Ființa umană modernă a devenit depresivă deoarece mint...

Cuvântul NU și între…

  Cuvântul NU și cum să te folosești de acesta  Bună dragilor, probabil că ...

Misiunea în viață

  Misiunea în viață sau destinul nostru  Dragilor, cu siguranță mulți ați ...

7 reguli pentru a te di…

  Disciplina, ingredientul necesar pentru reușită  Dintre toate ingredientele necesa...

5 motive ca să practic…

  1. Libertate.  Procesul iertării ne eliberează. Odată ce reușim să rezolvăm pr...

Cum să te motivezi ca …

  Motivația este foarte importantă dacă îți dorești să atingi obiectivele tale ...

10 moduri prin care gâ…

  Gândirea pozitivă te ajută foarte mult în viață, încearcă şi vei ved...

Respectați orologiul i…

  Învață să-ți respecți orologiul intern cu ajutorul Cronobiologiei  In fun...

Frica, cel mai mare du…

  Frica, dușmanul care ne reține de la realizări  Probabil mulți dintre voi s-au c...

Ierți, dar nu uiți?

  Ce este iertarea necondiționată?  Noi oamenii, suntem niște ființe cu adevărat ...

Afirmații pozitive pen…

  Ce sunt afirmațiile pozitive?  Afirmațiile pozitive sunt un instrument puternic pe...

Învață sa spui NU

  Câștigă respectul celorlalți învățând să spui NU  NU este un...

Confortul, pacoste sau …

  Confortul, pacoste sau plăcere?  Suntem în 2014, și putem observa o oarecare...

Tu ce ai vrut să fii, …

  Cum să devii, ceea ce ai vrut să devii și cum să-ți îndeplinești visele  ...

Nevoia de a avea drepta…

  Nevoia de a avea dreptate poate dăuna vieții noastre  Fiind și tu om probabil ai ...

Egoismul este iubirea a…

  Egoismul este iubirea autentică de care am uitat cu toții  Frumoasa noastră civil...

Cel mare dușman al tă…

  Cel mai mare dușman al tău este chiar în fața ta  Dragilor, noi oamenii sun...

Hormonii care ne contro…

  Hormonii reglează creșterea, dezvoltarea, metabolismul, funcția sexuală, starea de spiri...

Increderea in sine, zec…

  Află cum poți să-ți câștigi încrederea în sine, în zece pași n...

Afirmatiile sanatatii

  Doreşti să fii sănătos? Iată ce afirmaţii trebuie să faci  Orice om de pe pla...

Cum sa ne gestionam ban…

  Ştim cu adevărat să gestionăm banii sau îi cheltuim aşa cum vin?  Dacă e...

Cum sa combatem lenea

  Eşti o persoană leneşă sau ai tendinţa spre lene uneori? Află cum poţi să o combaţi...

Povestile frumoase ale …

  Cum îţi poţi spune poveşti frumoase şi pozitive care să te ajute în viaţă...

Imaginatia ne conduce v…

  Credeai că viaţa ta este condusă de cineva? Da e adevărat! Viaţa este condusă de imagi...

Iti iubesti viata sau o…

  Îţi iubeşti viaţa?  Viaţa este neasemuit de frumoasă, de darnică, de iub...

Invata din greselile pe…

  Greșelile pe care le faci sunt învățăturile tale cele mai bune  Înva...

Dorintele tale pot deve…

  Visătorii sunt cei care își îndeplinesc dorințele  Întotdeauna ...

Cum te trezesti diminea…

  Modul în care te trezeşti dimineaţa îţi arată cum îţi va fi înt...

Vindeca-ti sufletul pri…

  Suferințele și rănile vorbesc despre noi  Toţi am trecut prin suferinţe, faptel...

Traiesti in trecut si a…

  Trecutul îţi poate provoca boala  Suntem meniţi să fim sănătoşi. Câ...

Motivele pentru care ne…

  Află motivele îmbolnăvirii  Suflet frumos eşti mai sănătos decât &i...

Sanatatea prin cuvinte

  Sănătatea stă în cuvintele pe care le spuneți  Când spunem sănătat...

Găseste-ti un job din …

  Pasiunea ta îți poate aduce un job pe măsură, află cum  Oricine își...

Muncesti pentru bani sa…

  Află chiar acum dacă muncești pentru bani sau pentru tine  Să muncești este nec...

Emoțiile și cancerul:…

  Diagnosticul de cancer se poate transforma din dușman în aliat  Există foarte puține fraze...