O mai bună imagine asupra corpului tău îți poate îmbunătăți viața sexuală

 

Acceptarea corpului este punctul de pornire pentru o transformare pozitivă

O mai bună imagine asupra corpului tău îți poate îmbunătăți viața sexuală Specialiștii afirmă că îmbunătățirea imaginii corporale îți poate îmbunătăți și viața sexuală. Iar pentru a avea o imagine corporală pozitivă nu este necesar să ai un corp de model, ci să te simți bine în corpul tău, fără să-ți pese dacă nu ai măsuri așa-zis "perfecte". La urma urmei, imaginea ta despre tine depinde mai mult de credințele și de atitudinile pe care le ai vizavi de tine însăți decât de ceea ce reflectă oglinda. Iar în măsura în care te iubești și te accepți așa cum ești, oglinda va reflecta varianta ta cea mai bună.

 Imaginea ta corporală – percepția sau credința despre cum arată corpul tău - este efectul direct a sentimentelor pe care le ai referitor la înfățișarea ta fizică, la randamentul corpului tău și la nivelul personal de autostimă. Este posibil să-ți schimbi credințele, emoțiile și obiceiurile pentru a crea o imagine corporală pozitivă și pentru a te bucura astfel de o viață și de o sexualitate mai împlinitoare.

 

Renunță pentru totdeauna la îndoielile și la temerile legate de corpul tău

 Deopotrivă femeile cât și bărbații pot fi afectați de o imagine corporală negativă. Îndoielile despre atractivitatea fizică (în special pentru zonele precum fața, sânii sau organele genitale), preocuparea mai mult sau mai puțin excesivă față de propria greutate corporală și aspectul unor zone precum abdomenul și mușchii, precum și pentru condiția fizică generală a corpului (energie, vitalitate și coordonare) sunt câteva dintre aspectele care contribuie cel mai mult la crearea unei imagini corporale negative.

 Pe de altă parte, o imagine corporală pozitivă este asociată cu o mai mare frecvență a activității sexuale, cu o deschidere mai mare și cu optimism vizavi de experimentarea lucrurilor noi în intimitate și cu un mai bun tonus sexual. Femeile care au o imagine corporală pozitivă sunt mai împlinite din punct de vedere sexual decât femeile care au un concept negativ despre propriul corp.

 

Beneficiile unei imagini corporale pozitive

 - În general, femeile care au o bună imagine corporală personală se bucură mai mult de:

 - O activitate sexuală împlinitoare și mai multe orgasme

 - O mai mare libertate de a iniția o întâlnire sexuală

 - O mai mare naturalețe atunci când se dezbracă în fața partenerului

 - O mai mare deschidere pentru a încerca practici sexuale noi

 În continuare vei găsi 10 modalități practice pentru a-ți îmbunătăți în mod progresiv imaginea corporală:

 

 1. Focalizează-te în primul rând asupra transformării imaginii mentale pe care o ai despre corpul tău

 Schimbarea propriilor tale gânduri referitoare la corpul tău este primul pas pe care trebuie să-l faci. Când începi să te simți mai bine cu corpul tău te vei simți și mai bine cu tine însăți, independent de înfățișarea ta fizică sau de greutatea ta.

 Pentru a obține corpul pe care îl dorești, primul pas este să-ți accepți corpul pe care îl ai, așa cum afirmă psihoterapeutul de la Harvard, Jean Fain în seria sa de meditații pentru transformarea imaginii corporale. Aceasta înseamnă în primul rând schimbarea percepției (imaginii mentale) pe care o ai despre propriul tău corp.

 Singurul fapt de a pierde câteva kilograme în exces, de exemplu, nu garantează o bună imagine corporală, deoarece este necesar ca înainte să începi să-ți transformi gândurile și sentimentele despre corpul tău, pentru a-l aprecia și a-l prețui în mod necondiționat. Astfel vei putea să apreciezi orice progres și îți vei trata corpul cu compasiune, fără să-l pedepsești cu diete, exerciții sau operații extreme.

 Când vei învăța să-ți iubești corpul – așa cum este acum, cu calitățile sale unice și irepetabile – vei începe să-l hrănești într-un mod mai sănătos, vei mânca mai puțin și vei pierde în greutate mai ușor fără să fie necesar să ții vreo dietă chinuitoare. Astfel, vei experimenta mai puțină anxietate și vei începe să mănânci când îți va fi într-adevăr foame și vei termina de mâncat atunci când ești sătulă (dar totuși nu te vei îndopa).

 Datorită acestui fapt îți vei putea menține o greutate echilibrată și în acord cu vârsta ta, fără să mai încerci să fii precum modelele din revistele de modă, ale căror poze sunt în mod evident retușate și nu prezintă o imagine reală.

 2. Vindecă-ți percepția asupra imaginii corporale schimbându-ți credințele negative cu altele de acceptare

 De fiecare dată când conștientizezi vreun gând negativ despre corpul tău, de exemplu când te privești în oglindă sau te compari cu alte persoane, anulează această credință și în schimb fă o afirmație pozitivă.

 Să vedem un exemplu: "Știam eu că cu această rochie voi arăta ca o balenă. Sunt grasă și urâtă." Oprește-ți acest gând afirmând cu fermitate și cu calm: "Stop! și anulează acest gând deoarece nu îți folosește" (respiră profund și continuă afirmând): "Îmi iubesc corpul așa cum este acum, mă iubesc și mă aprob pe mine însămi, îmi propun să mănânc sănătos și să fac exerciții pentru a mă simți cu fiecare zi tot mai bine". Pornind de la acest exemplu, crează-ți propriile afirmații în conformitate cu propria persoană.

 Încetul cu încetul vei deveni mai abilă în identificarea și renunțarea la vechile credințe negative, pe măsură ce acestea o să mai apară. Datorită acestui proces de luciditate mentală vei experimenta o tot mai mare iubire și acceptare față de tine însăți, apreciindu-ți calitățile și caracteristicile unice.

 3. Evită să-ți supui corpul la diete și alte chinuri drastice

 Elimină orice senzație de impunere sau supunere a corpului tău la diete sau exerciții chinuitoare. Nu-ți stabili scopuri imposibile de atins și nu renunța la toate alimentele care îți plac. Schimbându-ți credințele și sentimentele negative vei deveni mai amabilă cu tine însăți. Acest lucru va face posibil ca în mod treptat să asimilezi obiceiuri mai sănătoase, fără să renunți la a gusta din când în când o bucată de prăjitură sau o cină delicioasă.

 4. Focalizează-te asupra acelor părți ale corpului tău pe care le poți îmbunătăți prin exercițiu fizic

 Studiile au demonstrat că este posibil să-ți crești nivelul de autostimă și să-ți îmbunătățești imaginea corporală atunci când te focalizezi pe tonifierea acelor părți ale corpului tău pe care le poți îmbunătăți prin exercițiu fizic, precum mușchii, pectoralii, brațele, abdomenul sau fesele. Pe de altă parte, este necesar să înveți să-ți accepți ca atare trăsăturile feței, sânii sau organele genitale și să apreciezi frumusețea unică a imperfecțiunilor acestora. O modificare a acestor părți ale corpului se poate face prin intermediul chirurgiei, care în multe cazuri nu este necesară sau este chiar periculoasă.

 5. Conștientizează-ți corpul și acceptă plăcerea pe care ești capabilă să o simți

 Datorită acestei aprecieri crescânde față de corpul tău, îi vei putea percepe mai bine necesitățile și totodată ce alimente, exerciții și alte practici sunt cele mai potrivite pentru a-l menține sănătos și plin de vitalitate. Când îți permiți să îți simți astfel corpul și să-i intuiești nevoile, îți va fi mai ușor să-l răsfeți cu odihnă, un masaj relaxant sau să te lași mângâiată în mod senzual de partenerul tău în momentele de intimitate. Acest moment este important, deoarece înseamnă că ai început să înveți și să accepți toată plăcerea pe care corpul tău este capabil să o experimenteze. Iubește-ți și prețuiește-ți corpul deoarece îți permite să simți și să percepi fiecare experiență de viață cu toate simțurile: vedere, auz, miros, gust și atingere.

 6. Îmbunătățește-ți nivelul general de sănătate și energie fizică

 Când îți îmbunătățești starea de sănătate și vitalitatea, îți îmbunătățești de asemenea randamentul fizic în termeni de forță, energie și coordonare. Acestea le poți obține prin intermediul unei alimentații sănătoase, exerciții fizice și exerciții de respirație. Iar când îți îmbunătățești condiția fizică îți îmbunătățești de asemenea imaginea pe care o ai despre corpul tău. Există multe studii care au demonstrat o relație pozitivă între o bună condiție fizică și o mai mare satisfacție sexuală.

 7. Realizează pași mici dar constanți pentru a-ți îndeplini scopurile

 De exemplu, propune-ți să faci cel puțin 10 abdomene zilnic și să ai ca gustări fructe în loc de dulciuri. Folosește transportul public câteva zile pe săptămână și astfel vei fi obligată să mergi mai mult pe jos, iar corpul tău va beneficia din plin de aceasta. Urcă scările în loc să folosești liftul, fă plimbări zilnice indiferent de vreme, iar toți acești mici pași se vor cumula într-un mare pas către un stil de viață sănătos. Nu te pedepsi niciodată dacă nu reușești să-ți îndeplinești scopurile sau dacă câștigi puțin în greutate. Încearcă să introduci în viața ta treptat mici obiceiuri sănătoase și nu uita că așa cum bine zice zicala “încetul cu încetul se ajunge departe”.

 8. Consolidează-ți și recunoaște-ți progresul

 La fel de important precum obiceiul de a fi constantă și disciplinată pentru a reuși ceea ce îți propui este și acela de a te recompensa și de a-ți recunoaște realizările. De exemplu, dacă ai reușit să slăbești cumpără-ți ceva drăguț de îmbrăcat sau dăruiește-ți ceva de care să te bucuri. Aceasta înseamnă să te iubești și să te valorizezi, ceea ce este foarte important pentru a-i putea iubi și pe ceilalți. Împărtășește-ți succesele cu ființele apropiate ție sau cu familia și nu uita că ei îți vor fi aliați și în cazul următoarelor tale realizări.

 9. Nu te ghida după ceea ce mass-media și publicitatea indică a fi frumusețe fizică

 Nu-ți compara niciodată fața sau corpul cu imaginile pe care mijloacele media ni le prezintă zilnic. Acestea sunt idealuri de frumusețe artificiale pe care societatea încearcă să ni le impună, folosind imagini cu chipuri și corpuri perfecte - modificate digital - deoarece elimină ridurile, cearcănele, pielea căzută sau excesul de greutate. Dacă te afectează să vezi toate acele modele cu corpuri perfecte, pur și simplu optează să nu te mai compari cu acele imagini sau să urmărești acele programe de televiziune. Privește dincolo de toate acestea deoarece fără toate acele scheme și tipare îți vei putea percepe și admira frumusețea unică și irepetabilă a corpului tău și îi vei putea pune în valoare toate calitățile.

 10. Caută ajutor profesional dacă te confrunți cu probleme mai grave

 Este necesar să recurgi la sfatul unui psihoterapeut dacă simți în mod constant nemulțumire, anxietate sau depresie din cauza înfățișării tale fizice, a greutății corporale sau a vreunei părți specifice a corpului tău. Caută ajutor de asemenea dacă imaginea ta corporală îți afectează viața sexuală: dacă îți este foarte dificil sau chiar imposibil să te dezbraci în fața partenerului tău, dacă gândurile negative despre corpul tău te invadează în momentele de intimitate și dacă te confrunți cu dificultăți de a atinge orgasmul din acest motiv. Ajutorul profesional este de asemenea necesar dacă te confrunți cu vreo tulburare alimentară, precum anorexia sau bulimia. Cu ajutorul un specialist vei putea parcurge un tratament care te va ajuta să te simți mai sănătoasă, mai atractivă și mai împlinită.

Mai poți citi din Dezvoltare personală

7 pași pentru o atitud…

Ce este atitudinea pozitivă?  Cu siguranță de multe ori ai auzit sau ați citit despre cât de ...

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Incredibilele beneficii…

Să invităm tăcerea în viața noastră  Tăcerea poate fi extrem de benefică, mai ales pentru ...

Cum putem realiza criti…

Cum putem realiza critici constructive?  Criticile pot fi împărțite în două categorii: respec...

Arta de a-i asculta pe …

Greșelile comise atunci când credem că-i ascultăm pe ceilalți  A ști să ascultăm cu adevă...

Cum să ne eliberăm de…

Grijile excesive înseamnă o minte agitată  A trăi tot timpul preocupați sau îngrijora...

Cele 4 chei ale unei re…

  Hormonii și fericirea  Așa cum indică și numele său, o relație de cuplu se stabilește ...

Motivația, cheie esen…

  Principiile de bază ale motivației  A avea o motivație corectă este un aspect fundamental ...

Despre răbdare și per…

  Importanța de a fi răbdători și perseverenți  La modul general, răbdarea și perseveran...

Cum putem deveni mai in…

  Cum putem deveni mai inteligenți?  Vă preocupă diverse moduri în care puteți să vă ampl...

4 sfaturi pentru amplif…

  Ce este carisma?  Carisma este acea magie personală pe care o au anumite persoane și care se...

Cum putem combate amân…

  Cum putem combate amânarea?  Amânarea sau procrastinarea este acel “hoț al timpului” s...

Despre echilibrul minț…

  Despre echilibrul minții, corpului și spiritului  Te simți stresat sau epuizat sau ai senza...

6 obiceiuri bune pentru…

  Ce este optimismul?  Optimismul este acea capacitate pe care o au unele persoane de a privi ș...

9 obiceiuri pentru o di…

  9 obiceiuri pentru o dimineață perfectă  Majoritatea persoanele tind să fie foarte grăbit...

Arta de a dărui

  Cum să alegi cadourile potrivite fără să te stresezi  Dacă în fiecare an în perioada di...

10 motive pentru care b…

  10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta  Oamenii din cele mai vechi timpuri au...

Emoțiile și cancerul …

  În cadrul acestui articol voi vorbi despre emoții și cancer și despre legătura din...

Ce este succesul?

  Care este definiția succesului?  Să răspunzi la această întrebare poate fi mai important ...

9 comportamente și ati…

  Sfaturi pentru a deveni mai împăcați cu noi înșine  Uneori, noi înșine ne provocăm nef...

Ce personalitate ai în…

  Culoarea ochilor îți arată ce personalitate ai  Se spune adesea că ochii sunt oglinda sufl...

12 sfaturi pentru a tr…

  Ce este fericirea?  Cu toții ne dorim să fim fericiți și să ne bucurăm de viață. Multe...

Lucrurile bune ale vie…

  Lucrurile bune ale vieții se cuceresc cu o inimă veselă  Cu toții ne dorim lucruri mai mul...

O mai bună imagine asu…

  Acceptarea corpului este punctul de pornire pentru o transformare pozitivă  Specialiștii afi...

5 exerciții pentru a a…

  Merităm și putem întâlni perechea minunată pentru sufletul nostru  Gândirea pozitivă, o...

Relațiile toxice

  6 lucruri pe care trebuie să le înveți din relațiile toxice  Relațiile... ...

Rezoluție de Anul Nou …

  Prezentul aduce fericire  Ființa umană modernă a devenit depresivă deoarece mint...

Cuvântul NU și între…

  Cuvântul NU și cum să te folosești de acesta  Bună dragilor, probabil că ...

Misiunea în viață

  Misiunea în viață sau destinul nostru  Dragilor, cu siguranță mulți ați ...

7 reguli pentru a te di…

  Disciplina, ingredientul necesar pentru reușită  Dintre toate ingredientele necesa...

5 motive ca să practic…

  1. Libertate.  Procesul iertării ne eliberează. Odată ce reușim să rezolvăm pr...

Cum să te motivezi ca …

  Motivația este foarte importantă dacă îți dorești să atingi obiectivele tale ...

10 moduri prin care gâ…

  Gândirea pozitivă te ajută foarte mult în viață, încearcă şi vei ved...

Respectați orologiul i…

  Învață să-ți respecți orologiul intern cu ajutorul Cronobiologiei  In fun...

Frica, cel mai mare du…

  Frica, dușmanul care ne reține de la realizări  Probabil mulți dintre voi s-au c...

Ierți, dar nu uiți?

  Ce este iertarea necondiționată?  Noi oamenii, suntem niște ființe cu adevărat ...

Afirmații pozitive pen…

  Ce sunt afirmațiile pozitive?  Afirmațiile pozitive sunt un instrument puternic pe...

Învață sa spui NU

  Câștigă respectul celorlalți învățând să spui NU  NU este un...

Confortul, pacoste sau …

  Confortul, pacoste sau plăcere?  Suntem în 2014, și putem observa o oarecare...

Tu ce ai vrut să fii, …

  Cum să devii, ceea ce ai vrut să devii și cum să-ți îndeplinești visele  ...

Nevoia de a avea drepta…

  Nevoia de a avea dreptate poate dăuna vieții noastre  Fiind și tu om probabil ai ...

Egoismul este iubirea a…

  Egoismul este iubirea autentică de care am uitat cu toții  Frumoasa noastră civil...

Cel mare dușman al tă…

  Cel mai mare dușman al tău este chiar în fața ta  Dragilor, noi oamenii sun...

Hormonii care ne contro…

  Hormonii reglează creșterea, dezvoltarea, metabolismul, funcția sexuală, starea de spiri...

Increderea in sine, zec…

  Află cum poți să-ți câștigi încrederea în sine, în zece pași n...

Afirmatiile sanatatii

  Doreşti să fii sănătos? Iată ce afirmaţii trebuie să faci  Orice om de pe pla...

Cum sa ne gestionam ban…

  Ştim cu adevărat să gestionăm banii sau îi cheltuim aşa cum vin?  Dacă e...

Cum sa combatem lenea

  Eşti o persoană leneşă sau ai tendinţa spre lene uneori? Află cum poţi să o combaţi...

Povestile frumoase ale …

  Cum îţi poţi spune poveşti frumoase şi pozitive care să te ajute în viaţă...

Imaginatia ne conduce v…

  Credeai că viaţa ta este condusă de cineva? Da e adevărat! Viaţa este condusă de imagi...

Iti iubesti viata sau o…

  Îţi iubeşti viaţa?  Viaţa este neasemuit de frumoasă, de darnică, de iub...

Invata din greselile pe…

  Greșelile pe care le faci sunt învățăturile tale cele mai bune  Înva...

Dorintele tale pot deve…

  Visătorii sunt cei care își îndeplinesc dorințele  Întotdeauna ...

Cum te trezesti diminea…

  Modul în care te trezeşti dimineaţa îţi arată cum îţi va fi înt...

Vindeca-ti sufletul pri…

  Suferințele și rănile vorbesc despre noi  Toţi am trecut prin suferinţe, faptel...

Traiesti in trecut si a…

  Trecutul îţi poate provoca boala  Suntem meniţi să fim sănătoşi. Câ...

Motivele pentru care ne…

  Află motivele îmbolnăvirii  Suflet frumos eşti mai sănătos decât &i...

Sanatatea prin cuvinte

  Sănătatea stă în cuvintele pe care le spuneți  Când spunem sănătat...

Găseste-ti un job din …

  Pasiunea ta îți poate aduce un job pe măsură, află cum  Oricine își...

Muncesti pentru bani sa…

  Află chiar acum dacă muncești pentru bani sau pentru tine  Să muncești este nec...

Emoțiile și cancerul:…

  Diagnosticul de cancer se poate transforma din dușman în aliat  Există foarte puține fraze...