Cei mai in voga poeti

 

Cei mai în vogă poeți la momentul actual

poeti romani mihai eminescu

 Mai citesc românii poezii? Cu siguranță. Romantici sau nu, visători sau mai pragmatici, elevi sau studenți, bărbați și femei, cu toții ar trebui să citim din când în când o poezie ori un întreg volum. Poeziile ne fac bine din multe puncte de vedere. Citind poezii ne eliberăm de stresul cotidian, ne cultivăm latura creativă, ne dăm frâu liber emoțiilor și, de ce nu, putem scăpa de depresie. Ne transpunem în o cu totul altă lume fascinantă. Să vedem, așadar, care sunt cei mai în vogă poeți la momentul actual, ale căror volume de poezii sunt citite cu plăcere.

 

Mihai Eminescu, Ion Minulescu și Nina Cassian

 Mihai Eminescu, Ion Minulescu și Nina Cassian ocupă primele locuri în preferințele românilor. Mihai Eminescu este poetul reprezentativ al românilor, care își păstrează supremația în ceea ce privește numărul de volume vândute și împrumutate și numărul de persoane pasionate de creațiile sale. Programele școlare au un rol foarte important în promovarea marelui poet Mihai Eminescu, dar de ce să nu recunoaștem, românii îl citesc și din plăcere. Încă din ciclul primar, începând cu „Somnoroase păsărele„ și până în ultimii ani de liceu și facultate (pentru tinerii ce aleg ca specializare limba și literatura română), poetul este prezent în programa școlară. Dar paleta sufletească și tematică a sa și a lucrărilor sale este foarte diversă și se pliază perfect pe gusturile oricui, așadar românii citesc cu plăcere poeziile sale și la vârste mai înaintate, fără a fi obligați de programa școlară.

Citește mai mult:Cei mai in voga poeti

Poezie – Marius Tucă

 

Marius Tucă – de la jurnalist la poet contemporan modern

poezie marius tuca

 Poezia este exprimarea sublimă a sentimentelor și trăirilor noastre. Fie că ne aflăm în postura de scriitori, de debutanți sau de simpli cititori, poezia ne poartă spre cele mai înalte culmi ale idealurilor umane. Intelectul este stimulat în mod pozitiv iar simțurile devin tot mai agere o dată cu citirea sau recitarea poeziilor. Starea noastră sufletească se schimbă iar conștiința lucrează în încercarea de a desluși spusele autorului. Puțini dintre noi mai sunt aceia pasionați de scris. Și mai puțini mai pot crea versuri care să exprime ceea ce trup și suflet simțim cu toată ființa noastră. Iată că Masius Tucă, pe care mulți dintre noi îl cunoaștem și ni-l amintim de la celebrul talk-show din miez de noapte, „Marius Tucă Show„ reușește să ne surprindă cu pasiunea și dăruirea cu care își așterne pe hârtie frânturi din viață. Poate că renumele său sau pur și simplu talentul și meritele îi aduc atâția fani. Sau poate că lumea se întoarce la simțământ, la poezie și la visare. În fond, nu ne rămâne decât să visăm, și fără idealuri lumea noastră întreagă s-ar prăbuși.

Citește mai mult:Poezie – Marius Tucă