Lucruri bine de ştiut înainte de a adopta o pisică

 

Vrei să adopți sau să cumperi o pisică?

Lucruri bine de ştiut înainte de a adopta o pisică Înainte de a face acest pas, trebuie să te informezi cu privire la timpul, la energia şi la banii necesari pentru a îngriji o mică felină la tine acasă. Îţi venim în ajutor cu câteva informaţii.

Pisicile au nouă vieţi

 Să alegi o pisică reprezintă un angajament extrem de important. Pisicile trăiesc foarte mult, până la 20 de ani. Trebuie deci să îi furnizezi în tot acest timp îngrijirea şi iubirea de care are nevoie. Dacă îi vei schimba stăpânii sau condițiile de viață, o vei stresa foarte mult.

Pisicile sunt destul de scumpe

 Întreţinerea unei pisici vine şi cu unele obligații financiare. Pisicile au nevoie de o alimentație de calitate, de litieră, de jucării şi de controale de rutină.

Citește mai mult:Lucruri bine de ştiut înainte de a adopta o pisică

Situaţii stresante pentru pisici

 

Stresul la pisici poate avea consecințe grave

Situaţii stresante pentru pisici Pisicile sunt extrem de ataşate de teritoriul în care trăiesc. Astfel, dacă teritoriul îi este perturbat dintr-un motiv sau altul, pisica poate ajunge să sufere de stres. Acest stres va avea consecinţe grave atât asupra stării sale de sănătate cât şi pentru mediul în care îşi duce existenţa stăpânul său.

 

Stresul la pisici poate fi provocat de următorii factori:

 - Plecarea în vacanţă;

 - Un mediu complet nou în care pisica nu îşi găseşte lucrurile, obiectele cu care era obişnuită;

 - O piesă de mobilier nouă, o plantă nouă;

 - Apariţia unor persoane noi în căminul său: un bebeluş, o pisică nouă, un câine, un partener de viaţă al stăpânului.

Citește mai mult:Situaţii stresante pentru pisici

Animalul de companie are nevoie de grăsimi în hrană?

 

Hrana animalului de companie

Animalul de companie are nevoie de grăsimi în hrană? Cât de grasă trebuie să fie hrana pe care o ofer cățelului sau pisicuței mele? Oare este bine să îi dau și o bucățică de grăsime pe lângă gustarea obișnuită? Sunt unele tipuri de grăsimi mai bune decât altele? Au grăsimile același aport pentru organismul nostru? Iată doar câteva întrebări cu care proprietarii de animale de companie se confruntă uneori, iar acesta este și cazul producătorilor de hrană uscată și de conserve pentru animalele de companie.

 

Grăsimea este o sursă de energie pentru animalul de companie

 Grăsimea, în esența ei, reprezintă o sursă minunată de energie pentru animalul de companie. Dar trebuie să ținem cont și de savoarea pe care grăsimea o oferă unui anumit preparat pentru câinele sau pisica dumneavoastră sau unui anumit tip de hrană uscată. Câinii și pisicile sunt avizi după grăsimi, le adoră și le sunt foarte necesare. Grăsimea conține acizi grași esențiali, acidul linoleic, pentru câini, iar acidul arahidonic şi linoleic pentru pisici. Să nu uităm, bineînțeles, acizii Omega 3, iar aceste grăsimi provin, de multe ori din surse terestre, dar şi marine.

Citește mai mult:Animalul de companie are nevoie de grăsimi în hrană?

Sfaturi pentru îngrijirea papagalului

 

Un papagal implică o responsabilitate foarte mare

sfaturi-pentru-ingrijirea-papagalului Creșterea papagalilor implică o responsabilitate foarte mare, de vreme ce unii papagali trăiesc chiar și 75 de ani. Înainte de a cumpăra un papagal, informați-vă bine referitor la specia aleasă și la caracteristicile acesteia și de asemenea referitor la îngrijirea papagalului pe termen lung.

Îngrijirea penelor și a ghearelor 

 Orice pasăre are nevoie de un stăpân iubitor care să știe exact cum să se îngrijească de penele sale, de gheare, de hrană și de apa proaspătă de zi cu zi... În ceea ce privește îngrijirea gheruțelor și a aripilor papagalului, a penelor sale viu colorate, nu ezitați să întrebați în primul rând medicul veterinar, care vă poate da sfaturi extrem de utile. De asemenea, în ceea ce privește tăierea ghearelor, este bine să faceți totul să fie cât mai plăcut, o activitate relaxantă. Așadar, pasărea trebuie să se simtă în siguranță și nu speriată sau amenințată de instrumentele de tăiat gheruțele.

Citește mai mult:Sfaturi pentru îngrijirea papagalului

Animalele de companie ne pot face mai sănătoși și fericiți

 

Animalele de companie ne aduc beneficii terapeutice și de sănătate

animalele de companie ne pot face mai sanatosi si fericiti

 Dragostea pentru animale ne pot face mai sănătoși și mai fericiți, iar proprietarii de animale de companie și cei ce lucrează în domeniul îngrijirii acestora știu acest fapt. Animalul de companie obișnuit, precum câinele ori pisica, peștele ori hamsterul pot aduce multe beneficii din punct de vedere terapeutic și al sănătății asupra proprietarilor. Animalele de companie pot ajuta stăpânii lor ce suferă de singurătate, depresie, anxietate, încurajează joaca și exercițiul și le oferă dragoste și afecțiune în mod necondiționat.

 

Efectul benefic al deținerii animalelor de companie

 Plăcerea de a ne juca cu animalul de companie, responsabilitatea pe care o avem atunci când trebuie să avem grijă de acesta, plimbările lungi sau activitățile plăcute pe care le facem împreună cu animalul de companie aduc multe beneficii fizice și psihice vizibile în timp. Așadar, legătura dintre animalul de companie și stăpân, arată studiile de specialitate, are o influență benefică asupra stilului de viață al stăpânilor. Studiile au descoperit faptul că proprietarii de animale de companie se tratează mai repede de depresie ori nu suferă deloc de depresie, gestionează mai bine situațiile stresante și presante, se relaxează și au o stare de bună dispoziție atunci când se joacă cu animalul de companie.

Citește mai mult:Animalele de companie ne pot face mai sănătoși și fericiți