Știi cum se montează un fermoar?

 

Cum se montează un fermoar?

Știi cum se montează un fermoar? Nu multe persoane știu cum se montează un fermoar, puține fete știu cum se coase un nasture în ziua de astăzi, însă, cu puțină bunăvoință, un dram de pricepere și o situație care impune aplicarea unui fermoar de urgență, aceasta se poate rezolva rapid. Cu toții știm ce greu este atunci când se strică fermoarul de la geaca preferată sau de la pantalonii pe care trebuie să îi îmbrăcăm a doua zi și fuga la croitor de multe ori nu ne salvează. Montarea unui fermoar nu este atât de dificilă și înlocuirea acestuia se poate face extrem de simplu.

 

Metode pentru montarea unui fermoar

 Fermoarele pot fi montate extrem de ușor. Cu o vizită rapidă la o mercerie, măsurători exacte ale lungimii fermoarului pe care trebuie să îl schimbăm, această sarcină poate fi dusă la bun sfârșit extrem de repede și frumos. Fermoarele pot fi montate fie la vedere, fie mascat, după cum vă vine mai bine.

Citește mai mult:Știi cum se montează un fermoar?

Încondeierea ouălor de Paște

 

Încondeierea ouălor 

incondeierea oualor de paste Ouăle de Paște sunt vedetele acestei sărbători. Deși are loc o dată pe an, această sărbătoare mare, Învierea Domnului sau Sfintele Paști, este deosebit de importantă și cu o semnificație mare în tradițiile creștinilor. Unii artiști încondeiază ouă tot anul, pentru a le vinde în preajma sărbătorilor. Desigur, ouăle sunt golite de conținut și urmează un ritual de curățire temeinică a acestora. Ouăle cu sute de mărgeluțe, cu peisaje din cele mai deosebite, cu detalii încântătoare sunt realizate pe tot parcursul anului, deoarece în România, încondeierea ouălor a fost dusă la rang de artă.

 

Meșteșugul decorării ouălor de Paște

 Ouăle de Paște nu se decorează pur și simplu. Deși multe gospodine aleg să cumpere vopsea de la magazin și să le vopsească, ba chiar să le cumpere gata vopsite, artiștii specializați în încondeierea ouălor petrec ore întregi, poate chiar zile, în fața unui singur ou. Munca, talentul și migala dau roade și rezultatele nu contenesc să apară. Ouăle încondeiate se vând în preajma Sărbătorilor Pascale la diferite târguri organizate cu acest scop. Meșteșugul decorării ouălor de Paște se învață, se deprinde. Orice meșter a avut un model, o bunică ori o străbunică ce practica acest meșteșug. Și cu talent, pasiune și dăruire, tradiția este dusă mai departe, din generație în generație.

Citește mai mult:Încondeierea ouălor de Paște

Creații realizate din fimo

 

Creații realizate din fimo

creatii realizate din fimo

 Arta nu se mai rezumă numai la pictură, sculptură, și alte îndeletniciri de acest gen, ci este mult mai vastă acum ca și înțeles. Tot ce înseamnă creații handmade sunt ridicate la rang de artă, astfel că, lucrușoarele tricotate, croșetate, creațiile din lut polimeric sau fimo, jucăriile handmade, toate sunt rezultatul unor mâini iscusite și a unei forme de artă. Realizarea bijuteriilor din lut polimeric este extrem de apreciată în ziua de azi atât ca și afacere cât și ca îndeletnicire sau hobby. Fimo este un material extrem de accesibil, și oricine cu puțin talent și creativitate poate încerca să confecționeze ceva cu ajutorul fimo.

Citește mai mult:Creații realizate din fimo

Ikebana

 

Ikebana este arta care exprimă frumosul, simplitatea, viața, sentimentele, desăvârșirea

ikebana

 Ikebana își are originile în ofrandele florale aduse în templele budiste ale Japoniei secolului VI. Abia în secolele XV-XVI apare asocierea cu ceremonia ceaiului și perfecționarea artei în sine denumită Ikebana. În această perioadă apare obiceiul ca multe din casele tradiționale japoneze să cuprindă un mic loc destinat expunerii de pergamente caligrafiate și aranjamente florale tradiționale Ikebana.

 Ikebana provine de la cuvântul hana, care înseamna floare și verbul ikeru care înseamna a face să trăiască, așadar Ikebana se poate traduce și prin floarea cea vie sau flori cu suflet, de unde și denumirea noastră, Ikebana Flori cu Suflet.

 Înflorirea este considerată în Japonia ca fiind un gest de recunostință față de soare. Contemplarea efemerității, care este un principiu al esteticii japoneze, o regăsim nu numai în arta florală Ikebana, ci și în sărbătoarea florii de cireș Sakura. Cu această ocazie, japonezii contemplă efemeritatea vieții tereste prin procesul înfloririi, al splendorii florilor deja mature și al căderii petalelor.

 Floarea este un univers în miniatură, un microcosmos cum spunea Confucius, așadar cât de simplu ne este să ne contemplăm existența efemeră privind florile.

 Ikebana este arta care exprimă frumosul, simplitatea, viața, sentimentele, desăvârșirea. Ikebana capătă cu ușurință valori simbolice universale.

Citește mai mult:Ikebana

Jucarii Waldorf lucrate manual, Cristina Ciocan

 

Jucăriile  Waldorf: păpuși moi, linii si detalii fine, culori calde.

jucarii waldorf lucrate manual cristina ciocan

 În cazul în care unul dintre obiectivele dvs. ca părinte este de a ajuta copilul să înțeleagă și să viețuiască cu natura, mai degrabă decât împotriva naturii, puteți face acest lucru mult mai ușor cu jucării confecționate din materiale naturale.

 Sa iubim materiale naturale nu-doar pentru că bumbacul, mătasea, lâna, lemnul și alte materiale naturale sunt din surse regenerabile, prin urmare, sustenabile, ci pentru că materialele naturale îmbunătățesc experiența unui copil cu aprecierea si respectarea naturii. Un copil poate experimenta jucăriile naturale prin toate simțurile, sau prin cele mai multe dintre ele. Materiale naturale arata frumos, ele miros frumos, sunt plăcute la atingere si dau sunete bogate atunci când un copil se joaca cu ele.

Citește mai mult:Jucarii Waldorf lucrate manual, Cristina Ciocan