10 idei pentru un aperitiv cu brânză
Nu consumi brânza decât la sfârÈ™itul mesei? Ce ar fi să îÈ›i lărgeÈ™ti orizonturile È™i să încerci unele reÈ›ete care pun brânza în inima aperitivelor?
Sosurile tip dip
Amestecă brânză albă cu brânză tartinabilă dar È™i cu bucăți de peÈ™te fiert sau în conservă. Nu uita să adaugi È™i mirodenii sau ierburi aromatice – usturoi sau È™alotă, ierburi proaspete, sos Tabasco, mirodenii preferate, etc. Mai poÈ›i încerca È™i o variantă vegetariană – înlocuieÈ™te peÈ™tele cu nuci. De degustat cu batoane de legume crocante sau cu grisine.
Mini-umpluturi
Umple roÈ™iile cherry golite, mici ciuperci, felii de castravete sau cartofi tăiaÈ›i în două cu orice tip de brânză natur sau parfumată.
Clubul sandvișului
Unge pâinea pentru sandviÈ™ cu brânză, adaugă felii de castravete È™i de somon, apoi taie pâinea în patru triunghiuri. Mai poÈ›i folosi jambon sau bacon crocant sau felii fine de roÈ™ii.
Rulouri
Pune brânză È™i usturoi cu ierburi fine pe niÈ™te felii fine de jambon sau de somon fume, pe clătite. PoÈ›i folosi chiar È™i tortilla sau felii de pâine.
Bulete
PoÈ›i prepara bulete de brânză din brânză tartinabilă sau din brânză topită. După ce ai format biluÈ›ele le poÈ›i da prin tot felul de condimente: curry, chimion sau paprika. PoÈ›i folosi È™i ierburi precum menta, pătrunjelul sau busuiocul, seminÈ›e de mac, de susan sau de chimion dar È™i fructe uscate tăiate foarte fin – nuci, fistic, smochine sau caise.
Frigărui dulci și sărate
Pe niÈ™te scobitori sau pe niÈ™te frigărui mai mici poÈ›i alterna felii de brânză È™i fructe proaspete – struguri, pere, pepene galben sau mere. Dar pentru anumite tipuri de brânză mai poÈ›i folosi È™i fructele uscate – smochine, caise sau prune.
Verinele
PoÈ›i prepara cele mai delicioase verine punând pe fundul unui pahar un strop de dulceață sau de sos chutney după care să adaugi brânza în funcÈ›ie de gusturi. Le poÈ›i servi cu mini furculiÈ›e.
Foietajele
PoÈ›i prepara cele mai delicioase foi-etaje doar cu brânză È™i cu piper. Dacă vrei să îÈ›i delectezi copiii poÈ›i încerca să prepari cei mai delicioÈ™i palmieri săraÈ›i.
Biscuiți sablat
Ai nevoie de 120 de grame de brânză uscată răzuită, de 120 de grame de unt moale, de 150 de grame de făină, de un gălbenuÈ™, sare È™i cimbru uscat.
Tarte
Ai nevoie de 150 de grame de făină, de drojdie, de 3 ouă, 120 ml de lapte sau de vin, 80 ml de ulei, 100 grame de brânză È™i 1 lingură de muÈ™tar.