6 feluri in care poti prepara o delicioasa pâine cu surprize
Nu trebuie sa comanzi la brutarie sau la patiserie o paine cu suprize. O poti prepara chiar tu si o poti garnisi cu niste mini-sandvisuri cu savori multiple si uneori uimitoare.
Painea – 100% home-made.
Paine cu surprize nu este rezervata doar specialistilor. Cu putina rabdare, preparare minutioasa si imagiantie poti prepara fara probleme si tu o paine cu surprize. Pentru asta ai nevoie de un aluat pentru paine pe care sa il pui intr-o forma rotunda cu marginile mai inalte. Dupa ce painea este gata trebuie sa ii tai partea de sus si sa scobesti mijlocul, inlaturand miezul.
Cum poti face sandvisurile?
Sandvisurile sunt in general triunghiulare si asta pentru a umple in intregime painea ta cu suprize. Dar nimic nu te impedica sa te joci cu formele mai ales pentru a le face placere copiilor. Poti sculpta miezul painii pentru a obtine forma unui cilindru de exemplu.
O multitudine de pâini.
Daca preferi sa iti cumperi paine gata preparata, pentru a castiga mai mult timp, in acest caz, trebuie sa mizezi pe varietate. Poti opta pentru o paine de toast, pentru o paine cu cereale, paine neagra pentru a varia cat mai tare placerile. Poti miza de ce nu si pe o versiune nordica privilegiind o paine suedeza si garnituri precum heringul marinat si somonul afumat. Delectare garantata.
Variaza placerile.
Cu cat te vei putea bucura de mai multe savori, cu atat mai bine. Nu te limita doar la clasicele combinatii de ton si cruditati sau sunca-branza sau la o terina cu castraveti. Prepara mai degraba niste sanvdvisuri cu rillette de somon, cu o combinatie de miere- nuci si branza de capra, cu oua mimoza, sau chiar cu ghiveci… te poti gandi si la unele ingrediente mai festive precum somonul fume sau foie gras. Poti prepara o paine surpriza si cu hummus, tzatziki sau tamari Branza de oaie si dulceata de cirese negre, branza rouquefort- praz si spanac…garniturile trebuie sa fie cele mai delicioase si sa iti faca placere.
Suprinde-ti invitatii cu o pâine surpriza.
Painea surpriza are acest nume de la supriza pe care o ai atunci cand degusti micile felii de paine servite ca sandvisuri. Niciodata nu poti sti ce umplutura gasesti. Deci iti poti suprinde sau uimi invitatii cu niste savori inedite. Cu siguranta ca se vor delecta cu un sandvis cu somon fume si cu dulceata de bergamote. Tine doar de tine sa faci cele mai suprinzatoare combinatii. Poti prepara si o paine mai dulce si sa o garnisesti cu un jeleu de rosii si vanilie.
Savori dulci in pâinea cu surprize.
De obicei pâinea cu suprize se serveste la aperitiv. Dar de ce nu, o poti prepara si la desert. Poti umple mini sandvisurile cu banane cu cicoolata, cu un caramel fondant sau cu fructe proaspete. Cei mai gurmanzi vor aprecia cu siguranta garnitura cu spuma de ciocolata., cu crema de zahar ars sau chiar si cu un glob de inghetata. Si pentru si mai multe savori poti inlocui painea de la baza cu o prajitura cu ciocolata. Nu iti mai ramane decat sa o savurezi. Bon appetit!