Idei pentru un mic-dejun sănătos

 

Noile coduri ale micului dejun  

incepe ziua cu un mic dejun hranitor

  Mai ușor de digerat, mai plin de vitamine, micul dejun trebuie să fie din ce în ce mai sănătos pentru ca ziua să iți fie mai lejeră și mai plină de energie.

 

Un mic dejun fără lactoză

 Balonările și senzațiile de greutate la nivelul stomacului care apar după micul dejun pot fi legate de o intoleranță la lactoză. Pentru o dimineață lejeră poți reduce sau poți elimina de tot lactoza. Pentru a reduce aporturile de lactoză fără să îți dezechilibrezi micul dejun ai mai multe opțiuni:

 - optează pentru laptele vegetal îmbogățit cu calciu – quinoa, orez, soia, migdale, etc. Le poți bea sau le poți folosi la clătite sau alte preparate.

Citește mai mult:Idei pentru un mic-dejun sănătos

10 idei pentru un aperitiv cu brânză

 

10 idei pentru un aperitiv cu brânză

10 idei pentru un aperitiv cu branza

 Nu consumi brânza decât la sfârșitul mesei? Ce ar fi să îți lărgești orizonturile și să încerci unele rețete care pun brânza în inima aperitivelor?

 

Sosurile tip dip

 Amestecă brânză albă cu brânză tartinabilă dar și cu bucăți de pește fiert sau în conservă. Nu uita să adaugi și mirodenii sau ierburi aromatice – usturoi sau șalotă, ierburi proaspete, sos Tabasco, mirodenii preferate, etc. Mai poți încerca și o variantă vegetariană – înlocuiește peștele cu nuci. De degustat cu batoane de legume crocante sau cu grisine.

Citește mai mult:10 idei pentru un aperitiv cu brânză

Gustări de savurat fără complexe

 

Gustări delicioase de savurat fără complexe

gustari de savurat fara complexe

 Să ronțăi, să te bucuri de o gustare din când în când nu este neapărat un lucru rău. În realitate, poate fi o modalitate sănătoasă de a adăuga fructe și legume, proteine slabe alimentației, dar și o modalitate ideală de a evita să mănânci mult prea mult la cină.

 

Gazpacho.

 O supă rece compusă din ingrediente proaspete, cum ar fi lintea, morcovii, ghimbirul, menta, castraveții, roșiile sau spanacul. O gustare ideală.

 

Sosurile și legumele crude.

 Aranjează un platou multicolor cu morcovi și cu castraveți sub formă de batoane, ardei, fasole, țelină, jumătăți de ciuperci și roșii cherry. Servește totul cu un sos cu năut sau hummus.

Citește mai mult:Gustări de savurat fără complexe

Folosește altfel iaurtul

 

Iaurtul se pretează la diferite rețete!

foloseste altfel iaurtul

 Iaurtul nu este doar o simplă gustare. Se poate preta unor numeroase preparate, unul mai delicios decât celălalt. Iată câteva propuneri care s-ar putea să te intereseze.

 

Iaurt în locul smântânii

 Iaurtul se poate folosi foarte bine în locul smântânii. Deci în viitoarele supe sau ciorbe cel mai bine ar fi să alegi un iaurt grecesc.

 

Iaurt congelat

 Resturile de iaurt se pot conserva, nu arunca. Le poți congela în niște forme pentru gheață. Niște felii de iaurt care vor fi ideale pentru următoarele tale sucuri smoothie.

Citește mai mult:Folosește altfel iaurtul

Brunch cu fructe și legume

 

Ce zici de un brunch cu fructe și legume?

brunch cu fructe si legume

 Vrei să te bucuri de cel mai lejer brunch cu putință? Pentru această masă dintre micul dejun și prânz cel mai bine ar fi să mizezi pe fructe și pe legume. Crude, fierte sau stoarse, vei face o cură detox asigurată. Iată mai multe sfaturi și rețete.

 Pe lângă băuturile tradiționale de la brunch, cafea, ceai sau ciocolată, trebuie să încerci să profiți și de beneficiile sucurilor de fructe sau de legume preparate la storcător sau în blender.

 Rețeta tradițională de suc portocale stoarse este la îndemâna tuturor. Un suc care se poate consuma alături de frunze de mentă, de busuioc sau la care mai poți folosi și lămâie sau grepfruit.

 Prepară un suc smoothie dulce sau sărat. Un suc smoothie este cel mai ușor de preparat. Poți face un amestec de kiwi, banane, căpșuni.

Citește mai mult:Brunch cu fructe și legume