Guacamole home-made

 

Sos guacamole home-made şi 100% sănătos

guacamole home made

 Hola amigos. Va invitam azi în Mexic pentru ora aperitivului datorită celui mai prestigios reprezentant al său: Guacamole. De degustat neapărat alături de o mărgărita sau de o bere, de ce nu.

 Acest piure de avocado de origine aztecă este cel care face deliciul aperitivelor de vară. Cele din comerț însă sunt pline de aditivi și de prea multă sare. Nu mai trebuie să stai pe gânduri. Îl poți prepara și tu la tine acasă. Este mult mai natural, dar şi mult mai dietetic.

 

Mai puțini aditivi, mai mult avocado.

 Suc de lâmâie pentru cel mai bun gust. Deoarece fructul avocado se poate oxida destul de repede, sosul guacamole gata preparat conține antioxodanţi. Dar dacă folosești acasă un suc de lămâie este mai mult decât suficient.

 Preparatele « industriale » pot fi şi foarte bogate în aditivi. Aici vorbim despre stabilizanți, despre emulsifianţi, corectori de aciditate, arome, potenţiatori de gust…

Retete pentru un mic dejun hranitor

 

5 rețete pentru un mic dejun hrănitor

retete pentru un mic dejun hranitor

 Toată lumea iți spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei? Ei bine, asa este. Micul dejun reprezinta cea mai importanta masa a zilei. Este esențial sa mănânci cat mai bine pentru a fi în forma toată ziua și sa nu dai iama în ciocolata pe la ora 10 dimineață… Îți venim în ajutor cu 5 idei de rețete hrănitoare pentru micul dejun.

 

Jeleu de portocale.

 Bogate în fibre- care încetinesc digestia și deci și reîntoarcerea senzației de foame, portocalele sunt cele mai bune la micul dejun. Si în texturi gelifiate portocalele se pot manca atât cu lingurița cat și pe un toast.

 Ai nevoie de 50 cl de suc de portocale, de 3 portocale și de 6 foi de gelatina. Înmoaie gelatina în apa rece. Curata portocalele de membranele lor albe și pune-le în mai multe pahare. Încălzește sucul de portocale si adaugă când fierbe acesta gelatina. Adaugă apoi amestecul peste portocale și pune totul la rece.

Coacaze negre

 

Coacăze negre

coacaze negre

 Coacăzele negre sunt niște fructe excepționale. Și asta atât în ceea ce privește gustul lor cât și proprietățile lor nutritive. Coacăzele negre conțin un nivel ridicat de antioxidanți, adică mineralele şi vitaminele pe care le conțin luptă împotriva radicalilor liberi.

 

Ce ar fi să consumi fără moderație coacăze negre?

 Iată câteva idei pentru a te bucura din plin de aceste fructe. Să începem cu micul dejun. Coacăze negre dimineață, pentru a începe cât mai bine ziua.

 

Un toast cu coacăze negre.

 Dacă nu îți place dulceața de coacăze sau dacă ți se pare a fi mult prea dulce, mai ai o altă soluție la îndemână – niște fructe zdrobite sau întregi pe o pâine prăjită. Te vei putea bucura de un mic dejun magic. Pentru ca fructele să stea fără probleme pe toast, nu miza pe miere care este prea dulce. Cel mai bine ar fi să alegi un unt de nuci sau de semințe precum cel de migdale, caju, susan pe care le poți amesteca cu puțină pudră de maca.

Picnic – amuse-bouche light

 

Picnic – rețete pentru un aperitiv – amuse-bouche light

picnic amuse bouche light

 Vara vine și cu dorințe de escapade gurmande în aer liber. Dar o masă luată pe iarbă nu înseamnă o masă care nu este pregătită așa cum trebuie. Iată câteva idei light, savuroase şi de sezon.

 Amuse–bouche înseamnă „încântare a gurii” și se servește pe post de aperitiv la începutul mesei. Amuse–bouche este de mici dimensiuni și se poate mânca dintr-o înghițitură.

 Te uiți în frigider și ești tentată de carnați, de brânzeturi sau de alte chipsuri de ronțăit? Renunță. Castraveții, pepenele galben, roșiile cherry sunt cele mai bune produse de consumat la un picnic. Le poți prepara dinainte tăindu-le cubulețe sau bastonașe. Un sos mai light preparat cu iaurt natur, cu un strop de suc de lămâie și cu o ţibuletă tăiată fin este cel mai potrivit.

Gustari cu ciocolata

 

Gustări cu ciocolată

gustari cu ciocolata

 Ce zici de o gustare cu ciocolată? Cu siguranță că nu o vei refuza. Atunci când te simţi obosită este momentul ideal de a te delecta cu cele mai bune gustări pe bază de ciocolată. Îţi venim în ajutor cu câteva idei. Să vedem pe care o vei încerca.

 

Prăjitură cu ganaş de ciocolată albă.

 O prăjitură ideală pentru o aniversare. Un ganaş cremos şi delicios într-o prăjitură absolut delicioasă.

 

Clătite cu ciocolată.

 Clătitele cu ciocolată sunt gurmande şi delicioase. Pentru toți cei care sunt înnebuniți după ciocolată mai avem o propunere – clătite cu cacao, cu banane şi cu nucă de cocos. Umplute cu banane şi garnisite cu nucă de cocos vor primi un aer exotic, fermecător şi gurmand.