Mămăliga merită un loc de cinste la tine în bucătărie
Un fel de mâncare deja clasic, servit de obicei alături de brânză, lapte sau slănină, mămăliga este un produs foarte versatil care se poate folosi în foarte multe feluri. Se poate degusta alături de toate tipurile de carne dar ÅŸi de un sos de roÈ™ii.
Mămăliga este un produs mai original decât orezul sau decât pastele, care merită un loc de cinste la tine în bucătărie. Iată cinci feluri în care o poÈ›i savura.
Prepară un piure onctuos.
Mămăliga preparată cu lapte sau apă ÅŸi presărată cu o bună doză de parmezan este ideală alături de tot felul de tocăniÈ›e sau de sos de roÈ™ii. PoÈ›i adăuga lângă mămăligă È™i o supă de legume sau un lapte de cocos pentru cea mai onctuoasă versiune plină de savoare. PoÈ›i încerca È™i varianta pe un pat de legume sau de carne.
Cartofi prăjiți originali din mămăligă.
Iată reÈ›eta ideală pentru a prepara resturile de mămăligă. Varsă mămăliga fiartă într-un vas care să nu fie foarte înalt. Când se va răci, aceasta va forma o materie compactă. O vei putea astfel tăia ÅŸi frige la fel ca ÅŸi cartofii prăjiÈ›i. Îi poÈ›i degusta aÈ™a, natur sau alături de un sos pesto sau de roÈ™ii pentru cei mai gurmanzi.
Biscuiți dulci sau sărați.
Textura uÈ™or granulată a mămăligii este foarte interesantă pentru a prepara cu ea cei mai delicioÈ™i biscuiÈ›i. PoÈ›i prepara niÈ™te biscuiÈ›i sablaÈ›i săraÈ›i pentru aperitiv cu măsline ÅŸi cu roÈ™ii confiate, niÈ™te biscotti cu migdale ÅŸi cu lămâie sau orice alt tip de patiserie. Gustul său neutru ÅŸi uÈ™or dulce îi permite asta.
Mămăligă în versiune dulce pentru micul dejun.
Pentru fanii orezului cu lapte sau a prăjiturilor cu griÈ™, mămăliga este cea care le va revoluÈ›iona micul dejun sau orice tip de gustare. Fiartă în lapte, mămăliga pusă în valoare cu un strop de miere ÅŸi cu niÈ™te fructe uscate se poate transforma în cel mai delicios ÅŸi gurmand desert.
Pentru a te bucura de cea mai crocantă variantă de pesmet.
Nu mai ai pesmet? Nu intra în panică. Îl poÈ›i înlocui fără probleme cu mămăliga. Vei obÈ›ine cele mai crocante preparate de cea mai aurie ÅŸi mai frumoasă culoare. Este cea mai bună deci pentru cei care sunt intoleranÈ›i la gluten.
O altă idee - mai poÈ›i încerca să prepari un fazan cu vin roÈ™u, cu struguri ÅŸi cu mămăligă.
Care este felul tău preferat de a prepara mămăliga?