Pâinea de casă, o variantă sănătoasă și gustoasă
 Nimic nu poate întrece gustul, textura și aroma pâinii calde și proaspăt coapte. Aceasta este o rețetă de pâine multicereale cu o aromă rustică și un gust unic. Pentru a prepara această pâine se folosesc două tipuri de făină, respectiv făină integrală de grâu și făină de mei, precum și semințe asortate, pentru a intensifica aroma și gustul.
 În plus, semințele care sunt adăugate furnizează minerale importante precum sodiu, potasiu, zinc și fier, vitaminele A și D și vă oferă energie pentru mai multe ore pe parcursul zilei.
 Vă oferim în acest articol o rețetă de pâine de casă care este o sursă bogată de carbohidrați și fibre dietetice. Iată care sunt informațiile nutriționale pentru această rețetă:
Informații nutriționale:
Porție |
Calorii |
Carbohidrați |
Minerale |
Proteine |
Fibre |
1/6 |
250 |
10 g |
200 mg |
109g |
25 g |
Ingrediente:
 - 2 cană cu făină de grâu integral
 - 1/4 cană cu făină de mei integral
 - 1 lingură cu semințe de in măcinate
 - 1 linguriță de semințe de susan alb
 - 1 linguriță de semințe de floarea-soarelui
 - 1 linguriță de sare
 - 1 lingură de drojdie uscată
 - 1 lingură de zahăr
 - 1/2 linguriță de semințe de in
Cum se prepară?
- Se combină drojdia, zahărul și ¼ cană de apă caldă într-un castron și se amestecă bine.
- Se acoperă cu un capac și se lasă deoparte timp de 10 minute.
- Se combină toate ingredientele rămase împreună cu amestecul de mai sus într-un vas adânc, se amestecă bine și se frământă până devine un aluat lipicios, apoi se adaugă aproximativ 1 ½ cană de apă caldă.
- Se așează aluatul într-o formă de pâine de 200 mm unsă cu puțin ulei.
- Se umezesc degetele și se apăsă ușor aluatul pentru a-l întinde în mod egal.
- Se acoperă aluatul cu un prosop uscat și curat și se păstrează într-un loc cald timp de 30 de minute.
- Apoi se coace pâinea într-un cuptor preîncălzit la 210 ° C (420 ° F) timp de 20 de minute. - Se coboară temperatura la 160 ° C (320 ° F) și se coace timp de încă 10 minute.
- Se lasă deoparte să se răcească.
- Odată ce pâinea se răcește, se desprinde din tavă și se taie felii.