10 reţete originale
Te-ai săturat de vinegretele care sunt mult prea clasice sau mult prea simple? Ce ar fi să încerci să variezi plăcerile? ÎÅ£i venim în ajutor cu zece propuneri care îÅ£i vor sublima toate salatele.
Vinegretă - versiune japoneză
Este ideală pentru a pune în valoare o salată vegetariană. Amestecă o lingură de ulei de susan cu o lingură de sos de soia, o lingură de oÅ£et de vin ÅŸi cu două linguri de suc de yuzu.
Vinegretă - versiune pasiune
Pentru a surprinde pe toată lumea cu un amestec de gusturi dulci şi sărate, ai nevoie de: 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de oţet de zmeură, seminţele de la fructul pasiunii şi de la o rodie. Amestecă totul. Adaugă sare şi piper.
Vinegretă - versiune orientală.
Pentru a sublima un tabouleh ai nevoie de: 3 linguri de ulei de măsline, o lingură de suc de lămâie, o lingură de melasă de rodii ÅŸi de un strop de zaatar care este un amestec de cimbru ÅŸi condimente.
Vinegretă - versiune lămâie
Este o vinegretă care se poate folosi pentru creveÅ£i. Ai nevoie de 10 cl de suc de lămâie ÅŸi de 10 cl de sos de soia. Adaugă ÅŸi 20 de grame de ghimbir răzuit ÅŸi 2 căţei de usturoi mărunÅ£it.
Vinegretă - versiune caliente
Curăţă de seminÅ£e un ardei roÅŸu ÅŸi un ardei verde apoi taie ardeii în rondele fine. Amestecă totul cu cinci linguri de ulei de măsline ÅŸi 2 linguri de oÅ£et de Xeres. Adaugă un căţel de usturoi mărunÅ£it ÅŸi pune sare. Lasă la marinat totul timp de două ore înainte de a servi.
Vinegretă - versiune floare de portocal
Pentru a transforma o salată de roÅŸii amestecă 3 linguri de ulei de măsline cu sucul de la o jumătate de lămâie. Mai adaugă ÅŸi o lingură de flori de portocal. Presară totul cu floare de sare.
Vinegretă - versiune Cesar
Pentru a veni cu mai mult relief pentru crutoane ÅŸi pentru un pui rece amestecă gălbenuÅŸul de la un ou fiert cu o linguriţă de muÅŸtar, cu o lingură de sos Worcestershire, sucul de la o jumătate de lămâie, 1 dl de ulei de măsline, 3 fileuri de anÅŸoa ÅŸi 2 căţei de usturoi. Pune puÅ£ină apă rece dacă amestecul este prea gros.
Vinegretă - versiune dulce–sărată
Pentru a te simÅ£i ca ÅŸi în Tahiti, amestecă o lingură de miere, cu 2 linguri de muÅŸtar, 4 linguri de suc de mango, 3 linguri de oÅ£et de cidru, puÅ£in ardei iute pudră ÅŸi floare de sare.
Vinegretă - versiune muguri de pin
Pentru cea mai crocantă vinegretă amestecă sucul de la o lămâie cu 10 cl ulei de măsline, 40 de grame de muguri de pin traÅŸi la tigaie ÅŸi mărunÅ£iÅ£i. Pune sare ÅŸi piper.
Vinegretă - versiune cu ierburi
O vinegretă care merge de minune cu o salată de cartofi. Taie câteva tibulete bucăţele, puÅ£in pătrunjel ÅŸi tarhon. Amestecă totul cu 3 linguri de ulei de măsline ÅŸi cu o lingură de oÅ£et de cidru. Adaugă un strop de muÅŸtar.
Care va fi preferata ta?