Trucuri şi sfaturi pentru a prepara o vinegretă home-made
Ai obiceiul să îÅ£i cumperi vinegreta? Dacă da, cu siguranță că nu te-ai gândit până acum la faptul că ai putea să îÅ£i prepari singur sau singură vinegreta acasă. Dar vinegreta din comerÈ› nu prea are o influență bună asupra stării de sănătate. Åži dacă mănânci o salată, care se presupune că este sănătoasă, vinegreta ar trebui să fie ÅŸi ea la fel de sănătoasă ca ÅŸi acestea. Nu-i aÅŸa?
De ce să apelezi la o vinegretă home-made?
Pentru mai multe motive- nu durează decât câteva minute, costă mai puÈ›in ÅŸi ai deja cu siguranță toate ingredientele la îndemână… ÅŸi cu siguranță deoarece foloseÈ™ti ingrediente de cea mai bună calitate care sunt ÅŸi cele mai bune pentru sănătate.
Iată acum de ce ar trebui să o prepari cât mai des È™i nu ar trebui să o cumperi.
- vinegreta conÈ›ine agenÈ›i de conservare controversaÈ›i pentru a acesta să È›ină cât mai mult.
- vinegreta cumpărată conţine cel mai adesea şi foarte mult zahăr şi cel mai adesea şi cele mai rele tipuri de zahăr care există. Aici intră şi fructoza conținută de siropul de porumb şi sucroză lichidă, etc.
- varietățile cele mai ieftine sunt cele mai nocive pentru sănătate.
- vinegretele de pe piață conțin şi savori, arome şi coloranți artificiali.
- conÈ›in ÅŸi cel mai adesea ÅŸi faimoasele ingrediente „care nu se pot pronunÅ£a” dar care trebuie să fie eliminate din alimentaÅ£ie.
Atunci când îÅ£i prepari propria vinegretă la tine acasă, cel mai adesea te foloseÅŸti de cele mai proaspete ingrediente, care corespund unei mâncări adevărate ÅŸi potrivite ÅŸi nu produse chimice.
Ingrediente de bază pentru o vinegretă home-made
O vinegretă home-made poate să conțină o mulţime de ingrediente, care mai de care mai diverse dar trebuie să aibă mereu trei ingrediente de bază:
- ulei. Folosește de exemplu un ulei de măsline de calitate, ulei de floarea soarelui sau de nuci, chiar şi de avocado.
- un acidifiant. Aici poate fi vorba despre oÅ£et de vin, de cidru, balsamic sau despre suc de lămâie sau de lime.
- un agent de îngroÈ™are. Adică un ingredient care să ajute vinegreta să se emulsifieze. Aici poate intra un muÅŸtar de Dijon, un iaurt, miere, maioneza sau siropul de arÅ£ar, etc.
PoÈ›i încerca să prepari o vinegretă de bază cu ulei de măsline, cu oÈ›et de vin ÅŸi cu usturoi, muÈ™tar ÅŸi eÅŸalote. Mai adaugă sare ÅŸi piper ÅŸi ierburi fine. Ideală pentru salate.