Rețete diverse cu lavanda
Ce ai zice dacă ai veni cu o notă din Provence la tine în bucătărie? Este foarte uÅŸor datorită lavandei!
Lavanda este ideală pentru a parfuma dulapurile dar are ÅŸi un loc de cinste în bucătărie. AtenÅ£ie însă, deoarece lavanda are un gust pronunÈ›at ÅŸi cel mai bine ar fi să o foloseÈ™ti cu moderaÅ£ie. De asemenea, este imperativ să foloseÅŸti lavanda care nu este tratată chimic pentru orice folosire comestibilă.
Lavanda pe post de antreu cu brânză de capră.
Brânza iubeÅŸte mierea deci cel mai bine ar fi să foloseÅŸti mierea de lavandă sau siropul de lavandă direct vărsat peste o tartină cu brânză gratinată. Pentru sirop trebuie să pui la fiert 20 cl de apă ÅŸi 150 de grame de zahăr. Adaugă apoi o lingură de flori de lavandă ÅŸi lasă totul la infuzat timp de 15 minute. Filtrează totul ÅŸi pune rezultatul într-o sticlă sterilizată.
Lavanda cu legume.
Pune la fiert legumele – morcovii sau dovleceii ÅŸi pune ÅŸi flori de lavandă în apa în care fierb. Vei obÅ£ine cele mai parfumate legume ÅŸi un fel de mâncare original ideal alături de carnea de porc ÅŸi de carnea de pui.
Lavanda cu miel.
Amestecă puţin cimbru şi rozmarin cu flori de lavandă uscate. Freacă carnea de miel cu acest amestec apoi pune carnea la grătar.
Lavanda pe post de desert, intr-un gem.
Fie că vorbim despre un gem de piersici, de nectarine, de caise sau de un jeleu de mere sau de pere, pune în amestec puÅ£ină lavandă. Lavanda va parfuma minunat gemul. Ai nevoie de 1 kg de fructe, de 1 kg de zahăr, de sucul de la lămâie ÅŸi de flori de lavandă.
Lavanda intr-o cremă de zahăr ars.
Este un desert clasic, este desertul care a marcat intrarea lavandei în domeniul bucătăriei. Amestecă 4 gălbenuÅŸuri de ou cu 30 de grame zahăr pudră. Amestecă 25 cl de smântână lichidă cu 1 lingură mare de flori de lavandă. Amestecă smântâna caldă cu un amestec din ouă ÅŸi zahăr apoi pune totul pe bain-marie.
Lavanda cu caise.
Caisa si lavanda sunt cea mai gurmandă combinaţie. Trage la tigaie caisa cu unt si stropeşte totul cu miere de lavandă de exemplu.
Lavanda in îngheÅ£ată.
Pune la fiert 25 cl de lapte şi 25 cl de apă dar şi 125 de grame de zahăr pudră. După ce ai luat totul de pe foc mai pune 2 linguri de flori de lavandă şi lasă totul la infuzat peste noapte la frigider.