Obiceiuri alimentare inspirate din lumea întreagă
Adoptând unele obiceiuri alimentare din alte lumi vei realiza că există o multitudine de idei È™i de trucuri din care cu toÈ›ii avem doar de câÈ™tigat.
Japonia
Japonia ne duce cu gândul la peÈ™te, la tofu, la alge È™i la ceai verde. Însă înainte de a ne gândi la toate aceste ingrediente vedetă ar trebui să abordăm principul ancestral cunoscut sub numele de hara hachi bunme. Este vorba despre o regulă tradiÈ›ională care ne recomandă să mâncăm până când suntem sătui în proporÈ›ie de 80%. Iată o idee strălucită. Hara hachi bunme ne încurajează să acordăm o atenÈ›ie sporită semnalelor de foame È™i de saÈ›ietate ceea ce ne permite să mâncăm respectându-ne apetitul È™i foamea. Evitând consumul unui număr prea mare de calorii favorizăm menÈ›inerea unei greutăți stabile.
Italia
Sociologul Claude Fischler s-a interesat de alimentaÈ›ia specifică fiecărei țări în parte. Acesta a observat că americanii au tendinÈ›a să fie mai stresaÈ›i È™i mai anxioÈ™i din cauza alimentaÈ›iei. La polul opus se află italienii care sunt mai liniÈ™tiÈ›i È™i mai intuitivi, bazându-se pe câteva noÈ›iuni simple precum varietatea È™i prospeÈ›imea. Italienii acordă o deosebită atenÈ›ie calității produselor, dar È™i produselor locale. De altfel, în această È›ară a luat naÈ™tere miÈ™carea Slow Food, o miÈ™care ce încurajează o alimentaÈ›ie bună, curată È™i corectă.
India
Leguminoasele nu prea figurează prin meniurile europenilor. Există persoane care nu le consumă deloc. Cu toate acestea, leguminoasele nu ar trebui să lipsească din alimentaÈ›ia unei persoane care îÈ™i doreÈ™te să mănânce sănătos. Leguminoasele îÈ›i furnizează un număr mare de proteine, o mulÈ›ime de elemente nutritive, sunt bogate în fibre È™i aduc varietate în farfurie. Pentru asta, trebuie să te inspiri de la India care este cel mai important producător de leguminoase din lume.
Portugalia
Portugalia este fără îndoială regina sardinelor. Sardinele sunt sănătoase È™i economice. Sardinele sunt bogate în acizi graÈ™i Omega 3, au un conÈ›inut mare de grăsimi nesaturate, sunt bogate în Vitaminele B12 È™i D, sunt bogate în proteine È™i oasele moi ale sardinelor au un conÈ›inut bogat de calciu.
Grecia
Ulei de măsline, peÈ™te, lămâi, arome mediteraneene È™i…iaurt. Bucătăria grecească pune mare preÈ› pe iaurt. Iaurtul natural se foloseÈ™te pentru a înlocui o mare parte din maioneză în vinegrete sau în salatele de ton, de pui. Iaurtul se foloseÈ™te pentru pregătirea celebrului sos tzatziki pe care îl putem pregăti în doi timpi È™i trei miÈ™cări cu castraveÈ›i, mentă proaspătă È™i lămâie.