Un Revelion plin de delicii și pentru vegetarieni
Chiar dacă preparatele pe bază de carne de porc, de foie gras sau curcan par să fie cele mai celebre în această perioadă, de Revelion există o mulÈ›ime de alternative delicioase pentru cei care sunt vegetarieni.
Trufe, sparanghel sau ciocolată… numeroase produse sunt ideale pentru o gastronomie festivă È™i luxoasă. În plus, uneori este de ajuns să foloseÈ™ti produsele potrivite, dar È™i sosurile cele mai originale pentru a înveseli orice tip de preparat
Ciuperci porcini, trufe, nuci sau tot felul de brânzeturi…
În funcÈ›ie de gusturi poÈ›i prepara un meniu delicios pentru cei care nu consumă deloc carne. Te poÈ›i folosi È™i de tofu sau de seitan, carnea vegetariană, pentru a prepara un pave de casă sau ceva la cuptor. Seitanul se poate prepara È™i în crustă sau cu un sos de È™ampanie. Și folosirea unor mirodenii mai prestigioase precum cardamomul sau È™ofranul, vor veni È™i ele cu un aer festiv pentru preparatele tale.
Antreu, fel principal și desert.
Pentru a însoÈ›i felul tău principal de mâncare, te poÈ›i gândi de ce nu, la unele preparate mai originale. Ciuperci zbârciog la tigaie cu savuroasele smochine sau de ce nu, o spumă de ciuperci.
Dar poÈ›i apela È™i la legumele de sezon. Adică la dovleci, la cei mai decorativi dintre ei, la cel rotund, la dovleacul spaghetit sau la butternut. Un deliciu sub formă de cuburi sau piure. PoÈ›i încerca să flambezi unele preparate cu È™ampanie sau cu cel mai savuros coniac. O minunăție chiar È™i pentru cele mai exigente papile gustative.
PoÈ›i pregăti È™i un platou cu tot felul de brânzeturi. Le poÈ›i asocia cu cele mai savuroase fructe uscate. Nuci de pecan, macadamia, alune, caju, migdale…le poÈ›i consuma fără moderaÈ›ie.
În ceea ce priveÈ™te desertul, nu trebuie să te îngrijorezi. Alegerea este infinită- fructe exotice, prăjituri tradiÈ›ionale, etc.
Alte idei:
- la aperitiv: chipsuri de cartof dulce, verine cu brânză de capră È™i cu fructe uscate, galette cu dovleac È™i curcuma, samosas, pâini de manioc.
- supe: o supă thai vegetariană sau o supă de castane, de dovleac și cocos.
- salate și antreuri: salată de quinoa, ardei umpluți, crumble cu dovleac și cu parmezan, o salată exotică cu mango, lime și coriandru.
- feluri de mâncare principale: curry vegetarian, gratin de dovleac È™i de cartofi sau de varză È™i cartofi dulci, risotto cu dovleac.
- desert: prăjitură cu castane, orez cu lapte, verine cu castane, cheescake de cartofi dulce.