Mâncăruri tradiționale românești
După ce am terminat curățenia de Paște trebuie să ne ocupăm și de mâncărurile tradiționale pe care orice familie de români le pun pe masă, la o sărbătoare atât de importantă. Chiar dacă pot părea multe feluri de mâncare, ori foarte grele, după o perioadă atât de îndelungată de post, organismul își cere ”porția” de proteine și de substanțe nutritive de care a fost privat în timpul perioadei lungi de abstinență alimentară. Așadar, ce pun românii pe masă, de Paște, în mod tradițional?
Aperitive delicioase – ciorbă de miel și drob sățios
O masă copioasă de Paște trebuie să înceapă cu o ciorbă acră de miel și cu un drob de miel, ca și aperitive. Se poate înlocui carnea de miel cu cea de cocoș, de curcan, cu orice fel de carne vă place. Dar mielul este tradițional pe masa de Paște a românilor. Teoretic, ar trebui să avem pe masă ciorbă de miel, drob de miel, friptură de miel la cuptor. Se poate renunța la carnea de miel pentru măcar un fel de mâncare, fiind foarte grea pentru stomac, mai ales după sărbători. Tot în categoria aperitivelor intră și tradiționalele ouă de Paște, ouăle fierte, tari, colorate vesel, proaspete și sățioase, dar și răcitura de pui ori de curcan.