Ghiveci de legume cu ciuperca creasta cocoșului

 

Ghiveci de legume cu creasta cocoșului (ciupercă)

Ghiveci de legume cu ciuperca creasta cocoșului A venit toamna și ar trebui să profităm la maxim de ciupercile de sezon și de creasta cocoșului. Creasta cocoșului este o ciupercă coraliferă și se găsește în zonele de fag, cresc pe copaci, pe cioate,pe pământ. Se pot pune pentru iarnă, la oțet, la saramură sau la congelator. Este foarte gustoasă și plină de savoare. Se poate combina în diverse mâncăruri sau se poate face chiar salată de creasta cocoșului

Ingrediente:

 - 1 ceapă

 - 1 morcov

 - 1 ardei gras/capia

 - 1 roșie mare

Citește mai mult:Ghiveci de legume cu ciuperca creasta cocoșului

Cum poţi prepara cele mai delicioase reţete cu dovleac?

 

Reţete cu dovleac

Cum poţi prepara cele mai delicioase reţete cu dovleac?Toamna dovleacul este cel care invadează pieţele şi care ne permit să realizăm cele mai clasice dar şi cele mai creative reţete.

 

Supe şi supe cremă cu dovleac.

 Culoarea portocalie a dovleacului şi savoarea sa dulce permit realizarea unor supe care să îţi încălzească serile reci de toamnă şi să îţi trezească toate papilele gustative. Preparat sub formă de supă cremă şi îmbogăţit cu puţină tapioca, dovleacul te va seduce prin simplitatea sa. Dacă vrei puţină îndrăzneală la tine în bucătărie, poţi încerca dovleacul în combinaţie cu savoarea castanei. Sau cu cea acidulată a perelor. Poţi prepara dovleacul cu nucşoară sau cu turtă dulce. Supele cremă de dovleac sunt cele mai delicioase şi alături de brânză.

Citește mai mult:Cum poţi prepara cele mai delicioase reţete cu dovleac?

Ce punem pe masă de Paște?

 

Mâncăruri tradiționale românești

ce-punem-pe-masa-de-paste.jpg

 După ce am terminat curățenia de Paște trebuie să ne ocupăm și de mâncărurile tradiționale pe care orice familie de români le pun pe masă, la o sărbătoare atât de importantă. Chiar dacă pot părea multe feluri de mâncare, ori foarte grele, după o perioadă atât de îndelungată de post, organismul își cere ”porția” de proteine și de substanțe nutritive de care a fost privat în timpul perioadei lungi de abstinență alimentară. Așadar, ce pun românii pe masă, de Paște, în mod tradițional?

 

Aperitive delicioase – ciorbă de miel și drob sățios

O masă copioasă de Paște trebuie să înceapă cu o ciorbă acră de miel și cu un drob de miel, ca și aperitive. Se poate înlocui carnea de miel cu cea de cocoș, de curcan, cu orice fel de carne vă place. Dar mielul este tradițional pe masa de Paște a românilor. Teoretic, ar trebui să avem pe masă ciorbă de miel, drob de miel, friptură de miel la cuptor. Se poate renunța la carnea de miel pentru măcar un fel de mâncare, fiind foarte grea pentru stomac, mai ales după sărbători. Tot în categoria aperitivelor intră și tradiționalele ouă de Paște, ouăle fierte, tari, colorate vesel, proaspete și sățioase, dar și răcitura de pui ori de curcan.

Citește mai mult:Ce punem pe masă de Paște?

Legumele de vara la tine pe grill!

 

Legumele de vara la tine pe grill!

legumele de vara la tine pe grill

 Sezonul ideal pentru gratare incepe sa isi faca aparitia. Si vine si vara in care poti savura din plin preparate la gratar. Cei mai mare fanatici stiu ca aproape orice se poate pregati pe gratar. Dar azi va propunem o varianta sau o alternativa mai sanatoasa – legumele. Sa vedem ce legume poti fi consumate pe gratar.

 

Cartofii.

 Cartofii sunt fabulosi in papiota alaturi de niste ierburi proaspete, de ceapa si de un strop de ulei de masline. Te poti delecta si cu cartofii preparati pe grill in coaja. Dupa ce ii cureti ii poti servi alaturi de tibuleta, de o smantana mai grasa si de sare si piper.

 

Dovleceii.

 Dovleceii trebuie sa fie curatati si taiati pe lungime si preparati pur si simplu cu putin ulei de masline. Serveste totul alaturi de rozmarin, de piper roz si de sare.

Citește mai mult:Legumele de vara la tine pe grill!

Gustul dulce-sarat in retete

 

Dulce-sărat, cea mai savuroasă alianță

gustul dulce sarat in retete

 Gustul dulce-sărat… îl iubim sau îl iubim. Nu exisă cale de mijloc. Chiar şi cei mai reticenți au fost seduși de şi au apreciat măcar o dată o rețetă cu această combinație de gusturi. Nu, nu este vorba despre a-ţi săra cafeaua sau despre a-ți îndulci friptura. Pentru a varia plăcerile, pentru a delecta copiii, pentru a-ți uimi invitații sau pentru a reinventa unele feluri de mâncare emblematice, iată câteva sfaturi şi trucuri.

 

Încă mai eşti reticent?

 Încearcă să folosești gustul dulce-sărat pentru aperitive, în mici tuşe. Dar nu trebuie să adaugi zahăr peste tot. Te poți baza fără probleme pe miere, pe siropul de arţar sau pe caramel. Alături de brânză sau de mini tartele tatin cu legume sunt ideale. Te poţi juca şi cu prospețimea în cele mai originale salte şi să adaugi în ele fructe- grepfrut, portocale, smochine, mango sau pur şi simplu mere sau struguri. Fructele uscate au şi ele cel mai bun gust.

Citește mai mult:Gustul dulce-sarat in retete