Mierea în bucătărie
Este foarte dificil să ne mai imaginăm viața fără miere. Un nectar utilizat de mii și mii de ani pentru miile sale virtuți, mai ales în bucătărie unde poate pune foarte bine în valoare şi poate sublima o mulțime de feluri de mâncare.
În Orientul Mijlociu, la fel ca şi în Europa, mierea este un ingredient must have din tot tipul de patiserii. Mierea se regăsește în foietajele turceşti sau cele greceşti, în prăjiturile olandeze, în turta dulce alsaciană sau biscuiţii germani. Să nu uităm nici de sublimul nougat.
Mierea in felurile de mâncare sărate
Mierea este ideală pentru felurile de mâncare sărate pentru a se unge cu ea carnea mai grasă, cum ar fi cea de porc sau cea de raţă. O poţi folosi şi pentru peştele mai puternic la gust, cum ar fi somonul.
Mierea intervine şi în compoziţia unor marinate destinate pentru prepararea cărnii pe grătar dar şi în compoziţia unor sosuri mai acrişoare şi dulci care însoţesc cel mai adesea felurile de mâncare asiatice.