Mierea, un nectar cu mii de virtuti

 

Mierea în bucătărie

miere

 Este foarte dificil să ne mai imaginăm viața fără miere. Un nectar utilizat de mii și mii de ani pentru miile sale virtuți, mai ales în bucătărie unde poate pune foarte bine în valoare şi poate sublima o mulțime de feluri de mâncare.

 În Orientul Mijlociu, la fel ca şi în Europa, mierea este un ingredient must have din tot tipul de patiserii. Mierea se regăsește în foietajele turceşti sau cele greceşti, în prăjiturile olandeze, în turta dulce alsaciană sau biscuiţii germani. Să nu uităm nici de sublimul nougat.

 

Mierea in felurile de mâncare sărate

 Mierea este ideală pentru felurile de mâncare sărate pentru a se unge cu ea carnea mai grasă, cum ar fi cea de porc sau cea de raţă. O poţi folosi şi pentru peştele mai puternic la gust, cum ar fi somonul.

 Mierea intervine şi în compoziţia unor marinate destinate pentru prepararea cărnii pe grătar dar şi în compoziţia unor sosuri mai acrişoare şi dulci care însoţesc cel mai adesea felurile de mâncare asiatice.

Citește mai mult:Mierea, un nectar cu mii de virtuti

Obiceiuri alimentare din toata lumea

 

Obiceiuri alimentare inspirate din lumea întreagă

obiceiuri alimentare din toata lumea

 Adoptând unele obiceiuri alimentare din alte lumi vei realiza că există o multitudine de idei și de trucuri din care cu toții avem doar de câștigat.

 

Japonia

 Japonia ne duce cu gândul la pește, la tofu, la alge și la ceai verde. Însă înainte de a ne gândi la toate aceste ingrediente vedetă ar trebui să abordăm principul ancestral cunoscut sub numele de hara hachi bunme. Este vorba despre o regulă tradițională care ne recomandă să mâncăm până când suntem sătui în proporție de 80%. Iată o idee strălucită. Hara hachi bunme ne încurajează să acordăm o atenție sporită semnalelor de foame și de sațietate ceea ce ne permite să mâncăm respectându-ne apetitul și foamea. Evitând consumul unui număr prea mare de calorii favorizăm menținerea unei greutăți stabile.

Citește mai mult:Obiceiuri alimentare din toata lumea

Cele mai bune reţete de pizza

 

Cele mai bune rețete de pizza

cele mai bune retete de pizza

 Pizza margherita, calzone sau regina… toată lumea iubește o pizza delicioasă. Acest fel de mâncare tipic italienesc vin cu o mulțime de variante pentru tine. Nu știi care este cea mai bună? Trebuie să încerci cât mai multe. Îţi prezentăm în acest articol cu câteva propuneri.

 

Pizza regina

 Pizza regina este iubită de toţi şi este extrem de uşor de preparat. Cașcaval, ciuperci, șuncă, măsline, gogoșari… pentru cea mai delicioasă variantă.

 

Pizza vegetariană.

 Combinând mozzarella, brânză de capră, parmezan și rucola, vei obține cea mai savuroasă pizza care îi va încânta pe vegetarieni.

Citește mai mult:Cele mai bune reţete de pizza

Surimi? De ce nu?

 

Surimi, apreciat atât de cei mici cat si de cei mari

surimi de ce nu

 Toată lumea a auzit deja de surimi, cu siguranță. Atât cei mici cât şi cei mari apreciază batonul cu un gust delicios de crab. Surimi nu este însă un crab ci doar are savoarea sa. La origine, acesta este preparat cu fileuri de merlan, transformat într-un fel de aluat alb şi dulce –pentru a i se păstra toate proteinele. Se mai amestecă cu făină, cu albușuri de ou, cu apă, sare şi cu aromă naturală de crab. Şi portocaliul în toate astea? Culoarea simbolică a acestui preparat vine de la paprika. Preparat pe vapori, sub forma unui baton şi pus apoi în ambalajul său, acesta este gata să fie degustat.

 

Câteva idei pentru a găti surimi .

 Surimi este un preparat ideal pentru o gustare. Sub forma sa natur se poate degusta întreaga zi. Se mai poate prepara şi sub forma unui sandwich sau a unei salate. Iată și alte rețete pentru al degusta altfel.

Citește mai mult:Surimi? De ce nu?

Cele mai bune rețete de verine

 

Cele mai bune rețete de verine

cele mai bune retete de verine

 Verinele sunt sic, creative și atât de draguțe… Verinele sunt formidabile – sunt delicios de cochete și extrem de frumoase din punct de vedere al designului. Acestea se prezintă în niște pahare cu niște mici specialități dulci sau sărate sub forma unor amestecuri delicate sau sub forma unor straturi colorate. La aperitiv, la antreu sau pe post de desert, verinele și-au găsit deja un loc de cinste în meniuri și este dificil sa ne imaginam o masa mai festivă fără ele. Iată câteva idei pentru a prepara și tu acest fenomen culinar.

 

Verinele în toate stările lor.

 Ideile de verine sunt multiple. De la tradiționala supă cremă calda sau rece, chiar o supa clasica sau ciorba, la un mix de salate, spume, creme sau piureuri, ai de unde alege. Te poți juca chiar și cu texturile – spuma – biscuiți și chiar și savorile dulci sau sărate. Poți încerca însă sa prepari în pahare și feluri de mâncare mai tradiționale precum risotto sau paella.

 Ideile pentru verine sunt deci multiple, nu lipsesc și rămâne doar ca tu sa te joci cu cele mai insolite asocieri si cu cele mai creative rețete. Lejere și savuroase, verinele se pot servi în orice moment al anului și aduc un omagiu fiecărui sezon – freash și lejere vara, calde și onctuoase iarna.

Citește mai mult:Cele mai bune rețete de verine