Rețete diverse cu lavanda
Ce ai zice dacă ai veni cu o notă din Provence la tine în bucătărie? Este foarte uşor datorită lavandei!
Lavanda este ideală pentru a parfuma dulapurile dar are şi un loc de cinste în bucătărie. Atenţie însă, deoarece lavanda are un gust pronunțat şi cel mai bine ar fi să o folosești cu moderaţie. De asemenea, este imperativ să foloseşti lavanda care nu este tratată chimic pentru orice folosire comestibilă.
Lavanda pe post de antreu cu brânză de capră.
Brânza iubeşte mierea deci cel mai bine ar fi să foloseşti mierea de lavandă sau siropul de lavandă direct vărsat peste o tartină cu brânză gratinată. Pentru sirop trebuie să pui la fiert 20 cl de apă şi 150 de grame de zahăr. Adaugă apoi o lingură de flori de lavandă şi lasă totul la infuzat timp de 15 minute. Filtrează totul şi pune rezultatul într-o sticlă sterilizată.