Lavanda în bucatarie

 

Rețete diverse cu lavanda

lavanda in bucatarie

 Ce ai zice dacă ai veni cu o notă din Provence la tine în bucătărie? Este foarte uşor datorită lavandei!

 Lavanda este ideală pentru a parfuma dulapurile dar are şi un loc de cinste în bucătărie. Atenţie însă, deoarece lavanda are un gust pronunțat şi cel mai bine ar fi să o folosești cu moderaţie. De asemenea, este imperativ să foloseşti lavanda care nu este tratată chimic pentru orice folosire comestibilă.

 

Lavanda pe post de antreu cu brânză de capră.

 Brânza iubeşte mierea deci cel mai bine ar fi să foloseşti mierea de lavandă sau siropul de lavandă direct vărsat peste o tartină cu brânză gratinată. Pentru sirop trebuie să pui la fiert 20 cl de apă şi 150 de grame de zahăr. Adaugă apoi o lingură de flori de lavandă şi lasă totul la infuzat timp de 15 minute. Filtrează totul şi pune rezultatul într-o sticlă sterilizată.

Citește mai mult:Lavanda în bucatarie

Retete pe baza de ciuperci

 

Rețete delicioase pe bază de ciuperci

retete pe baza de ciuperci

 Nu toate ciupercile sunt comestibile, dar cele care se pot mânca schimbă total gustul unor feluri de mâncare de care nu te mai poți sătura. Aceste mici minuni conțin şi Vitamina D, care este destul de greu de obținut din alte alimente. Ciupercile sunt şi extrem de delicioase. Dacă încă nu v-ați convins, iată câteva propuneri de feluri de mâncare în care ciupercile sunt la loc de cinste.

 

Ciuperci cu somon.

 Combinate cu somon, ciupercile eliberează un gust special pe care trebuie să îl încerci fără a mai sta prea mult pe gânduri. Trebuie să tai bucățele ciupercile și să le tragi la tigaie cu ardei verde tăiat şi el fin sau cu usturoi. Adaugă și puțin porumb și lasă amestecul să se îngroaşe. Asezonează cu sare şi piper şi puţin ulei de măsline somonul pregătit la cuptor.

Citește mai mult:Retete pe baza de ciuperci

Cum preparam untul aromat

 

Cinci feluri de unt aromat

cum preparam untul aromat

 Puțini dintre noi știu cum se prepară untul aromat și ce savoare poate acesta da unui anumit preparat culinar. Untul aromat îmbunătățește gustul sosurilor, condimentează diverse paste și completează perfect fripturile la grătar.

 

Unt aromat cu muștar și miere

 Untul (circa 200 de grame) trebuie să fie la temperatura camerei, moale, ușor de modelat. Acesta se freacă cu o lingură de lemn și se lasă la temperatura camerei vreme de un sfert de oră. Se adaugă sare fină, o linguriță de muștar boabe, mai închise la culoare, și o linguriță de miere și se amestecă bine. Untul astfel obținut se transferă într-o formă mică, tapetată cu folie de aluminiu, și se ține la frigider vreme de trei ore, înainte de a fi folosit. Păstrați untul cu muștar și miere timp de o săptămână acoperit cu folie de aluminiu.

Citește mai mult:Cum preparam untul aromat

Mâncare de linte verde

 

Lintea verde este o incredibilă sursă de proteine

mancare de linte verde

 Câți dintre noi gătim linte în mod constant? Unii dintre noi nici nu am auzit de această legumă, care face parte din familia fasolei și a mazărei, având cam același gust ca și acestea. Lintea însă este o incredibilă sursă de proteine și este bună pentru vegetarieni, și nu numai. În perioada postului, lintea este chiar indicată alături de soia, pentru că aceasta conține proteine. Există mai multe tipuri de linte – verde, roșie, maro, neagră dar ne vom opri la lintea verde, care este considerată și cea mai gustoasă varietate datorită gustului un pic piperat. Lintea verde necesită o fierbere puțin mai îndelungată, dar boabele își păstrează forma, de aceea este indicată la salate, tocănițe, pilafuri, etc.

 

Indicații pentru a găti corect lintea

 Întindeți lintea pe un prosop curat de bucătărie și alegeți boabele negre sau deformate. Clătiți lintea cu apă rece. Lăsați lintea la înmuiat peste noapte în apă cu un praf de sare. După ce ați lăsat lintea la înmuiat peste noapte, înainte de a prepara mâncărica, fierbeți-o vreme de 15 minute și strecurați-o sau luați spuma pe care o lasă.I

Citește mai mult:Mâncare de linte verde

Salata de alge cu garnitura de orez

 

Salata de alge cu garnitura de orez(4-6 porții)

salata de alge cu garnitura de orez

 Vrei să-ți impresionezi iubita și să-i pregătești mâncare chinezească, la următoarea întâlnire? Este foarte simplu! O să te ajut!.. E necesar să procuri următoarele ingrediente:( algele le poți găsi în magazinele naturiste la pungi chiar de 100g)

 

Ingrediente necesare pentru salata de alge cu garnitura de orez:

 - 100 g alge marine

 - ulei de măsline( câteva linguri)

 - 2-3 ardei capia mari

 - 1 căpățână de usturoi

 - 3 morcovi

 - 3 linguri oțet balsamic

 - 100g unt

Citește mai mult:Salata de alge cu garnitura de orez