Marinate pentru carne și peste

 

Diferite tipuri de marinate pentru carne și peste

marinate pentru carne si peste

 Daca tot am vorbit despre grătar și dacă v-am spus ca marinatele făcute în casa sunt cele mai bune, ne-am gândit sa va venim în ajutor cu câteva idei de marinate.

 Atunci când vorbim despre grătar, cârnații, carnea de pui, micii, carnea de porc sau de vita sunt cel mai adesea cele mai populare. Si nu multi sunt cei care se gândesc sa diversifice și sa își îmbunătățească grătarele. Dar marinatele iți vin în ajutor și sunt cele care te ajuta sa diversifici savorile si deliciile.

 

Simple si variate – marinate pentru grătar.

 Marinatele sunt cel mai adesea pe baza de ulei de măsline și de lămâie. Dar și alte ingrediente mai originale se pot folosi. De exemplu mierea este cea care va veni cu o tușă de exotism și cu un gust dulce-sărat.

Citește mai mult:Marinate pentru carne și peste

Top 5 frigarui de vara

 

Top 5 frigărui de vară

top 5 frigarui de vara

 Light, exotice, dulci sau sărate… frigăruile pe grătar nu încetează să te inspire în perioada verii! Iată cinci idei de încercat neapărat în această vară.

 

Frigărui mai light cu curcan.

 Ai nevoie de 600 de grame de file de curcan, de 6 vinete, de 6 dovlecei, de salată sucrine, de 4 ardei roșii, de 4 linguri de ulei de măsline și cimbru, sare și piper. Pune la marinat în ulei și în cimbru toate ingredientele tăiate la aceleași dimensiuni. Ţine-le la marinat timp de 30 de minute apoi prepară-le pe frigărui.

 

Frigărui exotice cu ananas.

 Ai nevoie de 4 bucăți de piept de pui, de 4 linguri de semințe prăjite de susan, de un ananas şi de un amestec de mirodenii cajun. Presară bucățile de piept de pui tăiate bucăți cu amestecul de condimente. Taie și ananasul felii. Alternează bucăți de ananas şi de piept de pui pe frigărui. Presară peste ele și semințele de susan prăjite şi pune-le apoi să devină mai aurii pe grătar. Poți să înlocuiești de exemplu puiul cu creveții.

Citește mai mult:Top 5 frigarui de vara

Retete cu busuioc

 

Rețete delicioase cu busuioc

retete cu busuioc

 Cultivat de câteva decenii încoace în Asia și în India busuiocul vine cu un strop de soare pentru felurile tale de mâncare. Busuiocul este foarte parfumat și se poate folosi pentru asezonarea felurilor de mâncare din lumea întreagă.

 Folosit proaspăt, busuiocul este o plantă care vine cu niște cantități importante de Vitamina C și A. În plus, vine și cu un acid rozmarinic care este un anti-oxidant, un anti-îmbătrânire și care contribuie și la o bună stare de sănătate şi de bine. Busuiocul se poate folosi pentru foarte multe feluri de mâncare, fie ele dulci, fie ele sărate. Prospețimea sa și gustul lejer de lămâie fac ca busuiocul să fie ideal alături de uleiul de măsline, de usturoi și de lămâie.

Citește mai mult:Retete cu busuioc

Ce stii despre unt?

 

Ce știi despre unt?

ce stii despre unt

 Untul este un clasic în bucătăria noastră. De la pâinea prăjită la micul-dejun până la tigaia în care îl punem pentru a prăji carnea, peștele sau legumele, untul rămâne un ingredient de neînlocuit în numeroase rețete datorită savorii și texturii caracteristice.

 Însă, nu toate tipurile de unt sunt la fel: gustul lor (chiar și culoarea) depinde de mai mulți factori printre care:

 - Animalul sursă și regimul acestuia: știai ca anglo-saxonii consumau în mod regulat unt de capră și că grecii erau specialiști în untul de oaie? Aceste produse sunt disponibile în magazinele bio.

 - Procesul de fabricare: pasteurizarea sau adăugarea unei culturi de bacterii schimbă absolut totul;

 - Nivelul de umiditate: untul este constituit din proteine din lapte, smântână și ouă. Cantitatea relativă a celor trei ingrediente principale schimbă consistența laptelui obținut precum și punctul de afumare.

Citește mai mult:Ce stii despre unt?

Trucuri pentru un gratar mai light

 

Trucuri pentru formă – cum mă pot bucura de un grătar mai light

trucuri pentru un gratar mai light

 Vara este anotimpul ideal pentru a ne delecta cu un grătar. Este o plăcere pe care trebuie să ne-o oferim. Dar asta nu înseamnă că nu ne putem delecta cu niște preparate mai light și cu un grătar mai echilibrat cu alte cuvinte.

 

Folosește doar carnea mai slabă la grătar.

 O seară la grătar tipică începe cu mici, cu ceafă, cu frigărui, care nu sunt deloc light. Dar cel mai bine ar fi să folosești o carne mai slabă- filet mignon, carne de vită, piept de pui, frigărui cu carne de pasăre sau de pește.

 

Lasă carnea la marinat înainte sa o folosești la grătar.

 Dacă spunem carne mai puțin grasă atunci spunem și o textură mai uscată. Dar o poți face mai moale dacă o lași la marinat două ore într-un amestec făcut cu ulei de măsline și cu suc de lămâie. Mai poți pune pe grătar peștii grași întregi. Sunt bogați în proteine și în Omega 3. Poți apela deci la sardine, la macrou, la hering.

Citește mai mult:Trucuri pentru un gratar mai light