Variatiuni in jurul castravetelui

 

Variațiuni în jurul castravetelui

variatiuni in jurul castravetelui

 Vara, castravetele este rege. Proaspăt sau crocant, toată lumea îl adoră. Dar tu? Perfect. Iată cum îl poți folosi cât mai original în această vară.

 

Sandvișuri cu castravete.

 Pentru a degusta ceaiul într-un fel foarte british optează pentru o versiune clasică de sandviș. Unge cu unt două felii de pâine şi pune între ele felii fine de castravete. Poți apela şi la o versiune pentru o cină ușoară pentru o zi foarte caldă. Pe o felie de pâine prăjită așează cremă de brânză, mai poți presăra puțin cimbru şi rondele de castravete. Pentru niște mini-sandvișuri, de un nou tip uită de pâine pe care o poți înlocui cu rondele de castravete. Garnitura poate să fie un amestec de maioneză, de câteva picături de sos și ton.

Citește mai mult:Variatiuni in jurul castravetelui

Retete cu zmeura

 

Zmeura - rețete de încercat în această vară

retete cu zmeura

 Zmeura, un fruct delicat. Vara toată lumea este încântată și înnebunită după aceste fruct dulce și acidulat care vine cu o notă florală pentru toate deserturile. Zmeura nu conține multe calorii, mai puțin de 40 pentru 100 de grame, este bogat în fibre și posedă unul din cele mai ridicate niveluri de minerale.

 Poți degusta zmeura cu brânză pe tartine, cu somon într-o marinată, cu sfeclă într-o salată sau în desert alături de ciocolata albă. Este delicioasă și într-un panna cotta cu vanilie.

 

Zmeura cu brânză pe tartine.

 Unge cu unt feliile de baghetă prăjite. Adaugă apoi rondele de brânză, felii de roșii proaspete câteva frunze de busuioc şi câteva bucăți de zmeură zdrobite. Stropește totul cu puțin ulei de măsline, asezonează și servește.

Citește mai mult:Retete cu zmeura

Ce sa mananci cand este cald

 

Ce trebuie să mănânci ca să rezişti la căldură

ce sa mananci cand este cald

 Temperaturile care sunt destul de ridicate în acest moment nu sunt pe placul tuturor. Pe unii îi pun chiar în dificultate şi corpul lor rezistă cu greu. Trebuie deci să apeleze la un carburant care să îi facă să reziste la căldurile mai mari şi pentru a păstra un nivel ridicat de energie. Descoperă care sunt ingredientele de consumat pentru un meniu ideal la 35 de grade.

 

Supele reci.

 Dacă gaspacho este o supă tradiționala spaniolă, acest lucru nu trebuie să ne mire deloc. Spaniolii au înţeles că au nevoie de o modalitate de se hidrata făcându-și plinul de vitamine şi de minerale.

 Un gaspacho tradiţional este o supă rece preparată cu roșii şi cu castraveți. Dar poți încerca o mulțime de alte variante cu legume de vară- o supă rece cu ardei roșii, o supă rece cu avocado, o supă rece de roșii și tartar de Saint – Jacques.

Citește mai mult:Ce sa mananci cand este cald

Retete cu vinete

 

Ce poți face cu vinetele în bucătărie?

retete cu vinete

 Cu siguranță că vinetele sunt cele mai apreciate vara, pentru a prepara delicioasa salată de vânătă, ghiveciul – ratatouille sau cea mai savuroasă musaca. Dar pe lângă aceste feluri de mâncare deja clasice, vânăta se poate prepara și altfel. Noi îți vom spune cum.

 Vinetele conțin foarte puține calorii dar conțin în schimb foarte multe fibre. Sunt o bună alternativă pentru cei dintre voi care își doresc să reducă în vreun fel consumul de carne.

 

Bucură-te de vinete în felul următor:

 - prepară vinetele pe grătar alături de un sos de iaurt, puțină verdeață și semințe de dovleac.

 - taie vinetele pe lung şi prepară-le la cuptor. Pentru a le degusta mai prepară și un hummus.

 - poți prepara vinetele precum rulourile de primăvară. Poți prepara niște rulouri de vinete umplute cu legume și quinoa.

 - la următoarea lasagna pe care o prepari mai adaugă şi felii de vinete.

Citește mai mult:Retete cu vinete

Cum se poate prepara rucola?

 

Cum se poate prepara rucola?

cum se poate prepara rucola

 Este sezonul rucolei, o salată estivală parfumată, ideală pentru a veni cu puțin gust mai picant pentru felurile tale de mâncare. Știai că rucola se poate folosi într-o mulțime de feluri la tine în bucătărie?

Iată câteva dintre ele:

Rucola in salate.

 - o poți amesteca cu altă salată verde – lăptucă, mesclun sau altele.

 - cu paste și cu muguri de pin trași la tigaie.

 - cu ouă fierte tare, cu brânză feta şi cu șuncă uscată.

 - cu grepfrut și cu somon fume. Prepară şi o asezonare cu oţet balsamic şi cu oţet de zmeură pentru cele mai delicioase preparate.

 - poți încerca să prepari şi o salată cu rucola, cu sparanghel și cu ouă poşate. Un adevărat regal care se prepară în doar câteva minute.

 - cu năut. Mai foloseşte şuncă, fasole verde, muguri de pin şi vei obţine o salată estivală completă, lejeră şi gurmandă.

 - salata de rucola şi de ricotta este delicioasă parfumată cu şofran. O salată care combină de minune brânza pregătită la cuptor cu salata rucola fresh, parfumată cu şofran.

 - alături de pere şi de nuci vei obţine o salată perfectă de degustat alături de un magret de canard sau de un platou cu brânză.

Citește mai mult:Cum se poate prepara rucola?