Alimente originale de pregatit la gratar

 

3 alimente originale de pregătit la grătar

alimente originale de pregatit la gratar

 Vara este anotimpul ideal pentru grătare. Si cum vara este deja aici, iți venim în ajutor cu câteva idei de alimente de pregătit pe grătar. Declaram deschis sezonul grătarului și iți propunem câteva ingrediente delicioase și originale de pregătit pe grătar.

 Din fericire pe grătar nu poți pregăti doar mici, carnați sau ceafa de porc. Acest mod de preparare oferă și multe alte posibilități de care trebuie sa profiți neapărat. Poți apela si la fructe și la legume. Acestea devin si mai savuroase atunci când sunt pregătite pe grătar.

 

Brânză și crustacee pe grătar.

 Poți pregăti brânza și crustaceele foarte ușor la grătar. Este de ajuns dacă le așezi într-o caserola de aluminiu în care ai făcut câteva gauri. Pentru camembert, este de ajuns dacă învelești cutia în aluminiu și o lași sa se pregătească pe grătar timp de 15 minute.

 In ceea ce privește scoicile, trebuie sa le cureți, sa le speli și sa le pui moi, înmuiate pe grătar. Lasă-le pe grătar timp de 2, 3 minute pana când se deschid.

Citește mai mult:Alimente originale de pregatit la gratar

Feluri minunate de a savura rubarba

 

Feluri minunate de a savura rubarba

rubarba

 Miam… rubarba. Rubarba se consumă mai ales vara, deci ar fi bine să profiţi. Ştiai că rubarba, datorită nivelului său ridicat de fibre asigură un bun echilibru al lipidelor în sânge? O proprietate care ajută şi la reglarea nivelului de colesterol. Un motiv în plus de a te delecta cu cele mai savuroase reţete cu rubarbă.

Prepară o supă rece de rubarbă.

 O supă rece de rubarbă sublimată de mentă şi de iaurt cu vanilie… iată cea mai bună idee pentru a te răcori în zilele caniculare de vară.

 

Un cidru gazos… sau aproape.

 Pune la fiert rubarbă, zahăr şi rozmarin proaspăt în apă. Adaugă puţin suc de lămâie şi varsă totul în pahare. Completează cu puţină apă gazoasă.

Citește mai mult:Feluri minunate de a savura rubarba

Cum se fac galustile perfecte

 

Găluștele perfecte

cum se fac galustile perfecte

 Gălușca este nelipsită de pe masa românilor cel puțin o dată pe săptămână. Fie că este vorba de supă de găluște ori de mâncărică de găluște, aceasta este delicioasă și destul de light. Dar foarte multe gospodine caută rețeta perfectă pentru găluște. Acestea ies ba prea tari, ba sunt foarte moi și se destramă, ba nu sunt suficient de bine fierte sau nu sunt suficient de sărate. Preparate din griș, cartofi fierți ori cruzi, făină ori brânză, găluștele trebuie să fie perfecte – cu un gust inconfundabil, pufoase și delicioase.

 

Cum se fac găluștele perfecte?

 Dacă este vorba de găluște din griș, se începe cu un ou bătut, un praf de sare, câteva picături de ulei, și apoi se incorporează ușor grișul, cam trei linguri de griș la un ou de mărime medie. Dar nu este o regulă. În general, ingredientele se amestecă până ce compoziția capătă o consistență cât de cât clisoasă, să se poată lua pe lingură, dar să nu fie foarte tare. Ideal este să fierbeți separat o gălușcă în apă pentru a-i vedea consistența, și apoi mai puteți adăuga griș. Se poate pune și un praf de bicarbonat de sodiu pentru ca găluștele să fie mai pufoase.

Citește mai mult:Cum se fac galustile perfecte

Pasta de naut, Humus

 

Pastă de năut, Humus

pasta de naut humus

 Dacă iţi place bucătaria arabă, e posibil să te intrebi cum au preparat humusul pe care l-ai mâncat la restaurantul arăbesc. Surpriză! Îţi voi dezvălui în câteva clipe. Pregăteşte următoarele ingrediente:

 

Pastă de năut, Humus (4-6 porţii)

Ingrediente necesare pentru prepararea Pastei de naut(Humus):

 - ½ kg de năut

 - 1 lingură bicarbonat de sodiu

 - 2-3 frunze de dafin

 - 1 capăţână de usturoi

 - 250g susan

 - 3 linguri tahina

 - Sare

 - condimente: piper, curry, coriandru, chilli, ghimbir

 - 1/4l ulei de floarea soarelui sau de masline

Citește mai mult:Pasta de naut, Humus