Idei de rețete de lasagna care te vor seduce cu siguranță
Realizată cu foi de aluat, umplută cu carne sau cu legume, chiar ÅŸi cu produse din mare, cu un sos de roÈ™ii sau un sos bechamel, lasagna este cel mai adesea sublimată cu smântână ÅŸi cu brânză sau ierburi fine ÅŸi este apreciată la cină de către cei mai gurmanzi. Iată câteva idei pentru a prepara È™i tu o lasagna delicioasă.
Lasagna cu legume verzi ÅŸi cu parmezan.
Un fel de mâncare ideal de preparat cu toate legumele de primăvară. PoÈ›i încerca să foloseÈ™ti, mazărea, sparanghelul… ÅŸi cu un sos preparat cu parmezan sunt È™i mai delicioase.
Lasagna cu pește.
Dacă vrei să dai dovadă de originalitate, poÈ›i încerca să prepari o lasagna cu peste. Somonul se pretează cel mai bine acestui preparat. Îl poÈ›i amesteca cu sosul bechamel, cu roÈ™ii È™i cu parmezan, sa adaugi mentă È™i maioneză pentru mai multă prospeÈ›ime. PoÅ£i înlocui însă somonul cu un păstrăv de mare È™i să prepari o lasagna pe bază de soc dintr-o o smântână mai lejeră, densă È™i de spanac. Iubitorii de lasagna pot folosi È™i surimi pe care îl pot prepara alături de brânză È™i îl pot aromatiza cu ierburi fine ÅŸi proaspete.
Lasagna vegetariana cu tofu şi mentă
O lasagna cu scampi, cu roÈ™ii ÅŸi cu mozzarella este delicioasă. Vegetarienii nu sunt nici ei lăsaÈ›i mai prejos, în ceea ce priveÈ™te lasagna deoarece pot încerca o mulÈ›ime de combinaÈ›ii cu legume. Pot încerca chiar o variantă cu tofu ÅŸi mentă.
Lasagna cu legume si mascarpone
PoÅ£i încerca să prepari ÅŸi o lasagna cu legume È™i cu cremă mascarpone. O reÈ›etă foarte rafinată în care foile de lasagna înconjoară niÈ™te legume sublimate de mascarpone.
Lasagna cu pui ÅŸi cu morcovi.
O idee savuroasă şi colorată, uşor de realizat cu un sos pe bază de arahide şi de migdale pentru un gust crocant minunat.
Lasagna vegetală.
Făcute doar cu legume, aceste lasagna vegetale sunt o garnitură delicioasă pentru un fel de mâncare cu pasăre. Acestea pot reuni ardei ÅŸi dovlecei, vinete, roÅŸii ÅŸi ciuperci, un caviar de vinete chiar sau spanac. La aceste legume mai poÅ£i adăuga însă ÅŸi oua fierte pentru a veni cu un plus de proteine.
VariaÅ£iuni în jurul acestei reÈ›ete.
TradiÅ£ia spune că se pot înlocui foile de aluat cu vinete. Le poÅ£i degusta în acest caz alături de un piure de roÈ™ii, de mozzarella si de parmezan sau poÈ›i să adaugi bucăți de jambon crud ÅŸi măsline. O altă variantă posibilă- poÈ›i folosi foile de lasagna pentru a face rulouri cu sparanghel.