Pizza home-made

 

Pizza home-made – cateva trucuri pentru a reusi

pizza home made

 Pizza este foarte apreciata in lumea intreaga. Iata cateva sfaturi insa pentru a realiza o pizza delicioasa la tine acasa.

 Reteta pentru un aluat foarte fin. Decat sa mergi sa cumperi o pizza, mai bine incerci sa o faci la tine acasa. Este mult mai economic si nu este foarte greu. Iata de ce ai nevoie pentru aluat:

- 500 grame de faina.

- 1 pachet de drojdie uscata.

- 250 ml de apa calduta.

- 2 linguri de ulei de masline.

- 2 lingurite de sare.

- un varf de zahar pudra.

 Amesteca faina cu sarea, zaharul si cu drojdia uscata. Amesteca ingredientele si adauga pe masura ce tot framanti apa. Dupa ce ai adaugat apa trebuie sa adaugi si uleiul de masline. Lasa aluatul obtinut la odihnit timp de 10 minute si framanta apoi din nou. Aluatul trebuie lasat apoi 4 ore intr-un loc mai rece.

Citește mai mult:Pizza home-made

Flori in felurile tale de mancare

 

Savori florale – flori in felurile tale de mancare

flori in felurile tale de mancare

 Florile revin la tine in bucatarie mai ales primavara. Colorate si gustoase, florile vin cu mai multa prospetime pentru felurile de mancare pe care le prepari.

 Folosite pentru a decora felurile de mancare inca din Antichitate, florile au devenit incet-incet un clasic pentru domeniul bucatariei.

Sa vedem ce flori poti folosi la tine in bucatarie.

 

Florile de Capucin.

 Florile de Capucin aduc un gust intens, foarte putin picant si cu niste note foarte fine de piper negru. Ce poti face cu florile de Capucin? Le poti folosi intr-o salate de paste, de ierburi sau de cruditati. Sunt ideale si alaturi de pestele fume. Atentie insa la felul in care folosesti otetul deoarece poate sa le pateze.

Citește mai mult:Flori in felurile tale de mancare

Burger vegetarian

 

4 ingrediente gurmande pentru a realiza un burger vegetarian

burger vegetarian

 Daca tot am vorbit despre burger, despre o varianta mai light a sa, ne-am gandit sa venim si in ajutorul celor care sunt vegetarieni si sa le propunem o varianta ideala pentru ei. Iata cateva alimente cu care va puteti delecta.

 

Vanata.

 Delicioasa si generoasa, vanata la gratar este ideala pentru toate excentricitatile preparatelor, mai ales pentru burger. O poti combina cu rosii, cu mozzarella topit, cu crema de anghinare sau pentru o versiune ultra gurmanda o poti sublima cu putin busuioc.

 

Hummus.

 Un piure realiat din naut si din susan, hummusul reprezinta un deliciu al bucatariei orientale care se poate degusta singur sau in lipie. Pentru un burger versiune mai picanta, puteti opta pentru un hummus bine asezonat, cu un strop de sos tabasco cu bucati de vanata la gratar, cu ardei rosu sotat si cu putin coriandru. Vei obtine un preparat caliente si foarte gustos.

Citește mai mult:Burger vegetarian

Burger light

 

Burger light

burger light

 Nu te gandeai ca este posibil sa prepari sau sa te bucuri de un burger light? Ei bine, noi iti spunem ca este posibil. Nu mai trebuie sa te delectezi cu un burger ca mai apoi sa te culpabilizezi. Este posibil sa te bucuri de o varianta mai light a unui burger.

 

Traiasca retetele gurmande si light.

Hmmm… la simplul cuvant burger ochii se fac mari mari, incepi sa salivezi si ti se trezesc toate simturile… simti o senzatie de apa in gura? Nu esti singurul sau singura. Dar daca mai vrei sa incapi in haine va trebui sa uiti de vechiul burger pe care il tot consumai. Sau sa uiti pentru moment varianta clasica si nesanatoasa de burger pe care o consumai pana acum. Adica cu portia dubla de branza cheddar, cu bacon prajit, cu ketchup si cu indispensabila portie de cartofi prajiti plini de grasime. Nimic nu te impiedica sa schimbi putin reteta si sa te bucuri de o versiune mai light a burgerului.

Citește mai mult:Burger light

Macarons sarate

 

Macarons sarate – o tendinta de incercat

Macarons

 Prajiturile macarons sunt cele care evoca desertul cu notele sale dulci, cafeaua care le insotesc… Dar daca v-am spune ca in versiune sarata sunt la fel de delicioase?

 Deci in loc sa servesti macarons la desert sau alaturi de o cafea poti juca cartea originalitatii si sa le inviti la apetitiv. Deoarece aceste minunatii colorate, perfect rotunde si moi pot fi atat dulci cat si sarate. Si gustul lor poate sa fie unul extrem de extravagant.

 Pentru aluat nu trebuie sa schimbi nimic. Ai nevoie de galbenus, de zahar, de pudra de migdale, si de alune. Poti adauga si putina sare, dar si cateva ierburi si mai ales o culoare foarte draguta cu ajutorul colorantilor alimentari naturali.

 Ganasul care poate garnisi aceste prajituri minunate iti permite toate nebuniile culinare – branza de capra cu putina dulceata de cirese negre, o combinatie de branza de capra si tibuleta, tapenada, caviar de vinete… Trebuie sa incerci sa te joci si cu culorile si sa servesti un macaron de un rosu viu cu un ganas cu ardei alaturi de un macaron verde acoperit cu putin paprika si umplut cu guacamole. Pentru o ambianta mexicana sunt perfecte.

Citește mai mult:Macarons sarate