Pizza home-made – cateva trucuri pentru a reusi
Pizza este foarte apreciata in lumea intreaga. Iata cateva sfaturi insa pentru a realiza o pizza delicioasa la tine acasa.
Reteta pentru un aluat foarte fin. Decat sa mergi sa cumperi o pizza, mai bine incerci sa o faci la tine acasa. Este mult mai economic si nu este foarte greu. Iata de ce ai nevoie pentru aluat:
- 500 grame de faina.
- 1 pachet de drojdie uscata.
- 250 ml de apa calduta.
- 2 linguri de ulei de masline.
- 2 lingurite de sare.
- un varf de zahar pudra.
Amesteca faina cu sarea, zaharul si cu drojdia uscata. Amesteca ingredientele si adauga pe masura ce tot framanti apa. Dupa ce ai adaugat apa trebuie sa adaugi si uleiul de masline. Lasa aluatul obtinut la odihnit timp de 10 minute si framanta apoi din nou. Aluatul trebuie lasat apoi 4 ore intr-un loc mai rece.