Cartofii prajiti - prieten sau dușman?

 

Cartofii prăjiți - prieten sau dușman?

cartofii prajiti prieten sau dusman

 Tuturor ne plac cartofii prăjiți. Cu toții tânjim după o porție zdravănă de cartofi, una din cele mai banale preparate din bucătărie, dar și una din cele mai delicioase și mai periculoase în același timp. Principiul „tot ce este bun îngrașă„ este valabil și pentru cartofii prăjiți. Dar o porție de cartofi servită din când în când este mană cerească. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă și să evităm consumul regulat al acestui delicios preparat.

 

Care este secretul cartofilor prăjiți?

 Cei mai buni cartofi prăjiți se prepară în casă. Cei preparați la fast-food-uri sau diverse alte locuri nu sunt extrem de proaspeți. Cei mai buni cartofi pentru prăjit sunt cei albi, ce au un conținut mai scăzut de apă. O medie de doi-trei cartofi de persoană este suficientă la o masă. Cartofii se spală, se curăță uniform, și se taie în bucăți care trebuie să aibă aproximativ aceeași dimensiune pentru a nu avea surpriza ca unii să rămână nefăcuți în timp ce alții mai subțirei se ard. Oala sau cratița în care prăjiți cartofii trebuie să fie de bună calitate și eventual să nu îi lipească. Puteți folosi la prăjit ulei de măsline, de floarea soarelui, de arahide, ori grăsime animală de porc sau vită, deși nu este chiar cea mai sănătoasă alegere. Atunci când scoateți cartofii prăjiți, cel mai bine este să îi așezați pe un prosop de hârtie sau un șervețel de unică folosință din comerț care să absoarbă mai bine grăsimea.

Citește mai mult:Cartofii prajiti - prieten sau dușman?

Retete light cu seminte germinate

 

Retete light - 5 trucuri pentru a gati semintele germinate

retete light cu seminte germinate

 Bogate in vitamine si in minerale, semintele germinate se invita de acum inainte la tine in farfurie. Invata cum sa gatesti semintele germinate si profita de numeroasele lor beneficii.

 Un decor minunat care atrage atentia. Semintele germinate provin de la linte, de la praz, de la usturoi si de la multe altele… au deci o multime de culori si un gust diferit. Joaca-te deci cu contrastele si cu savorile pentru a conferi mai multa originalitate retetelor tale. Poti da un gust rafinat si tonic unui compot de rosii de exemplu daca adaugi peste un pumn de alfalfa. Peste tofu poti adauga in schimb seminte germinate de sfecla in culori puternice. Te poti gandi si la trifoi pentru a obtine un gust rafinat dar si un decor original si bucolic in acelasi timp.

 

Ce zici de niste sandvisuri cu seminte germinate?

 O bagheta cu cruditati, niste rulori de primavara sau niste wraps… vino cu mai mult stil pentru clasicele sandvisuri. Poti adauga la sanvisurile tale niste seminte germinate la alegere. Usor de mancat, acestea vin cu mai multa veselie si originalitate pentru felurile tale de mancare. Profita deci cat mai mult de ele.

Citește mai mult:Retete light cu seminte germinate

Mici trucuri în bucătărie pentru gospodine, partea a 2 a

 

Mici trucuri în bucătărie pentru gospodine

mici trucuri in bucatarie pentru gospodine

 Secretele culinare sunt numeroase și fiecare regiune, fiecare localitate și mai apoi fiecare gospodărie are câteva trucuri care nu dau greș niciodată în bucătărie. Dacă vreți ca preparatele să nu dea greș niciodată, atunci este bine să țineți cont de câteva sfaturi nescrise în cărțile de bucate și cu siguranță prăjiturile, supele, salatele sau felurile de mâncare tradiționale vor fi desăvârșite.

 

Ouăle, făina și dulciurile

 Pentru ca prăjiturile să aibă un gust desăvârșit, este bine ca ouăle să fie proaspete și să fie ținute la temperatura camerei vreme de câteva ore înainte de a vă apuca de gătit și dacă aveți posibilitatea, puteți sparge ouăle separat, pentru a evita amestecarea ouălor vechi cu cele proaspete. Puteți de asemenea să testați ouăle într-un vas cu apă pentru a vedea cât de proaspete sunt. De asemenea, atunci când aveți de bătut albușuri pentru diverse rețete, presărați un pic de zahăr pudră sau câteva picături de zeamă de lămâie.

Citește mai mult:Mici trucuri în bucătărie pentru gospodine, partea a 2 a

Mici trucuri în bucătărie pentru gospodine, partea 1

 

Mici trucuri în bucătărie pentru gospodine 

mici trucuri in bucatarie pentru gospodine

 Câte dintre gospodine nu vor să afle câteva secrete și trucuri din bucătărie pentru a prepara mai ușor mâncarea sau pentru a repare micile greșeli ori pentru a curăța mai repede mizeria din bucătărie? Toți pasionații de gastronomie ar trebui să afle câteva trucuri extrem de eficiente și de mare ajutor pentru momentele în care pur și simplu se vor afla în impas.

 

Cum dregem maioneza care sa tăiat?

 Cu toții am întâmpinat greutăți în bucătărie. De câte ori nu ni s-a tăiat maioneza și a trebuit să o aruncăm sau să o „dregem„ cu un cartof ori vreo bucățică de pâine, dar fără folos? Maioneza se repară foarte ușor cu o lingură de apă rece, fără alte adăugiri.

Citește mai mult:Mici trucuri în bucătărie pentru gospodine, partea 1

Retete de tarte clafoutis sarate

 

Cateva idei de retete de tarte clafoutis sarate

retete de tarte clafoutis sarate

 Cine poate rezista tartei clafoutis, un veritabil simbol pentru bucataria frantuzeasca? Daca vrei sa degusti aceasta tarta delicioasa in versiune sarata alaturi de prieteni, iti venim in ajutor cu cateva idei de retete.

 

Clafoutis de vinete

 Un clafoutis de vinete si dovlecei cu parmesan. Iata o reteta de tarta care te va delecta cu un amestec de savori foarte reusit. Simplu si usor de realizat, acest clafoutis foarte parfumat este ideal pentru un picnic. Ingredientele sale de baza sunt vinetele, ciupercile, parmezanul, esalotele, usturoiul, laptele si ouale.

 

Clafoutis dulce - sarat cu prune

 Un clafoutis dulce- sarat cu prune si cu slanina. Prunele si slanina merg foarte bine impreuna. Un fel de mancare excelent pe post de antreu sau pe post de fel de mancare complet alaturi de o salata proaspata.

Citește mai mult:Retete de tarte clafoutis sarate