Cartofii prăjiți - prieten sau dușman?
Tuturor ne plac cartofii prăjiți. Cu toții tânjim după o porție zdravănă de cartofi, una din cele mai banale preparate din bucătărie, dar și una din cele mai delicioase și mai periculoase în același timp. Principiul „tot ce este bun îngrașă„ este valabil și pentru cartofii prăjiți. Dar o porție de cartofi servită din când în când este mană cerească. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă și să evităm consumul regulat al acestui delicios preparat.
Care este secretul cartofilor prăjiți?
Cei mai buni cartofi prăjiți se prepară în casă. Cei preparați la fast-food-uri sau diverse alte locuri nu sunt extrem de proaspeți. Cei mai buni cartofi pentru prăjit sunt cei albi, ce au un conținut mai scăzut de apă. O medie de doi-trei cartofi de persoană este suficientă la o masă. Cartofii se spală, se curăță uniform, și se taie în bucăți care trebuie să aibă aproximativ aceeași dimensiune pentru a nu avea surpriza ca unii să rămână nefăcuți în timp ce alții mai subțirei se ard. Oala sau cratița în care prăjiți cartofii trebuie să fie de bună calitate și eventual să nu îi lipească. Puteți folosi la prăjit ulei de măsline, de floarea soarelui, de arahide, ori grăsime animală de porc sau vită, deși nu este chiar cea mai sănătoasă alegere. Atunci când scoateți cartofii prăjiți, cel mai bine este să îi așezați pe un prosop de hârtie sau un șervețel de unică folosință din comerț care să absoarbă mai bine grăsimea.