Mici trucuri în bucătărie pentru gospodine, partea a 2 a

 

Mici trucuri în bucătărie pentru gospodine

mici trucuri in bucatarie pentru gospodine

 Secretele culinare sunt numeroase È™i fiecare regiune, fiecare localitate È™i mai apoi fiecare gospodărie are câteva trucuri care nu dau greÈ™ niciodată în bucătărie. Dacă vreÈ›i ca preparatele să nu dea greÈ™ niciodată, atunci este bine să È›ineÈ›i cont de câteva sfaturi nescrise în cărÈ›ile de bucate È™i cu siguranță prăjiturile, supele, salatele sau felurile de mâncare tradiÈ›ionale vor fi desăvârÈ™ite.

 

Ouăle, făina și dulciurile

 Pentru ca prăjiturile să aibă un gust desăvârÈ™it, este bine ca ouăle să fie proaspete È™i să fie È›inute la temperatura camerei vreme de câteva ore înainte de a vă apuca de gătit È™i dacă aveÈ›i posibilitatea, puteÈ›i sparge ouăle separat, pentru a evita amestecarea ouălor vechi cu cele proaspete. PuteÈ›i de asemenea să testaÈ›i ouăle într-un vas cu apă pentru a vedea cât de proaspete sunt. De asemenea, atunci când aveÈ›i de bătut albuÈ™uri pentru diverse reÈ›ete, presăraÈ›i un pic de zahăr pudră sau câteva picături de zeamă de lămâie.

 

 Oricât de bună ar fi cratiÈ›a pentru preparat clătite, tot se mai întâmplă să se mai lipească. PresăraÈ›i puÈ›in zahăr peste uleiul încins în tigaie È™i veÈ›i constata efectul miraculos.

 Cum obÈ›ineÈ›i zahăr pudră fără a cumpăra de la magazin? Într-un săculeÈ› sau într-un È™ervet de bucătărie curat se pune zahăr tos, È™i se apasă pe el un fier de călcat încălzit, dar nu încins.

 Pentru ca prăjiturile să fie mai pufoase, făina trebuie cernută împreună cu praful de copt. De asemenea, dacă obiÈ™nuiÈ›i să È›ineÈ›i făina la rece, nu uitaÈ›i să o scoateÈ›i din timp pentru a fi la temperatura camerei când este gata de preparare.

 

Legumele și fructele

 Când preparaÈ›i salate de orice fel, trebuie să È›ineÈ›i cont de faptul că legumele tăiate mărunt nu rezistă foarte mult timp la temperatura camerei, È™i încep să îÈ™i piardă din proprietăți o dată cu trecerea timpului. Acestea trebuie consumate proaspete, de aceea, salata este ultima care se prepară înainte de cină sau prânz.

 Dacă aÈ›i cumpărat o legătură de zarzavat (mărar, pătrunjel, leuÈ™tean), È™i aÈ›i uitat pur È™i simplu de ea până s-a veÈ™tejit, este de ajuns să o È›ineÈ›i în apă cu o lingură de oÈ›et într-o ceÈ™cuță È™i îÈ™i va reveni extrem de rapid.

 Cartofii nu se fierb la foc iute, deoarece în interior vor rămâne cruzi iar la exterior se vor sfărâma.   ÎncercaÈ›i să adăugaÈ›i câÈ›iva căței de usturoi în apă pentru un gust mai bun. De asemenea, dacă aveÈ›i neplăcerea să gătiÈ›i cartofi îngheÈ›aÈ›i, aceÈ™tia se pot È›ine în apă rece înainte de preparare È™i se pot fierbe în apă clocotită cu sare È™i puÈ›in oÈ›et.

 Cum păstraÈ›i la frigider o cantitate mai mare de salată verde? Dacă aÈ›i cumpărat mai multă salată verde sau aÈ›i primit de la cineva care are grădină salată proaspătă È™i vreÈ›i să È›ină cât mai mult timp, atunci aceasta se spală, se lasă la scurs pe un È™ervet curat È™i se È›ine la rece în pungă de plastic. Aceasta poate rezista È™i trei zile.

 Dacă vreÈ›i ca legumele să îÈ™i menÈ›ină cât mai mult proprietățile nutritive, vitaminele È™i mineralele, atunci este ideal să le fierbeÈ›i la abur sau în apă clocotită, sărată. De asemenea, fasolea verde È™i mazărea se fierb în vase cu capac, alături de puÈ›in bicarbonat.

 Pentru gospodinele care prepară des torturi, prăjituri sau servesc îngheÈ›ată cu fructe È™i folosesc căpÈ™une ori fructe de pădure, acestea îÈ™i menÈ›in mai bine culoarea È™i savoarea dacă sunt stropite cu coniac ori alcool.

 

Aluaturile

 Pentru un blat de tort perfect, se preîncălzeÈ™te cuptorul, apoi se coace primele zece minute la foc iute, pentru ca apoi să domoliÈ›i focul de la cuptor. Astfel blatul va creÈ™te foarte frumos. Înainte de însiropare, È›ineÈ›i blatul de tort într-un È™ervet umed.

 Dacă folosiÈ›i la aluaturi sau la prăjituri din cele mai diverse fructe, rahat, nuci ori alume, treceÈ›i-le înainte prin făină pentru ca acestea să nu se lase la baza tăvii.

 Tartele cu fructe sunt un adevărat deliciu. Sunt numeroase reÈ›ete de tarte cu fructe È™i toate sunt extraordinare. Dar pentru un plus de savoare, puteÈ›i adăuga în aluat măr ras. Aluatul va fi mai fin È™i mai gustos iar tarta va încânta invitaÈ›ii.

 

Peștele

 PeÈ™tele este foarte sănătos dar extrem de dificil de preparat, ar spune unele gospodine. În primul rând, dacă îl prăjiÈ›i, trebuie să È™tiÈ›i că există un truc minunat pentru ca uleiul încins să nu sară din tigaie, È™i anume se presară puÈ›ină sare în tigaie. PeÈ™tele È›inut câteva minute în lapte dulce înainte de a-l da prin făină ori mălai are un gust aparte.

 Pentru ca peÈ™tele să nu se sfărâme la preparare (fierbere, prăjire, coacere), acesta se unge cu zeamă de lămâie È™i se sărează. După ce se „odihneÈ™te„ vreme de jumătate de oră, se poate prepara.

 Dacă peÈ™tele are un miros neplăcut, acesta se fierbe vreme de două minute în apă clocotită în care a fost turnată puÈ›ină sare È™i câteva linguri de oÈ›et. Iar mirosul de peÈ™te de pe mâini È™i vase se înlătură cu oÈ›et sau sare de lămâie. Acestea se clătesc cu apă rece, apoi se spală bine cu apă caldă È™i detergent de vase, după care se freacă cu o lingură de oÈ›et ori cu puÈ›ină sare de lămâie.

Categorie:

Mai poți citi din Rețete - Mâncăruri

5 reÈ›ete de toamnă cu…

Care sunt beneficiile prunelor pentru sănătate?  Prunele sunt foarte versatile în gastronomie, ...

3 reÈ›ete originale cu …

Pepenele roșu, fructul vedetă al verii  Pepenele roșu, cu miezul său răcoritor, este fructul ...

Pâine integrală de ca…

Pâinea de casă, o variantă sănătoasă și gustoasă  Nimic nu poate întrece gustul, textura ...

6 reÈ›ete nutritive pen…

Beneficiile unui mic-dejun sănătos și nutritiv  Un muesli preparat în casă poate avea benefic...

4 reÈ›ete delicioase cu…

  Vinetele: alimente hrănitoare și versatile  Așa cum știm mulți dintre noi, vinetele...

5 rețete de primăvarą

  Primăvara, anotimpul rețetelor proaspete  Primăvara este anotimpul ideal pentru a începe s...

6 rețete cu ciuperci

  6 rețete cu ciuperci  Există o mare varietate de ciuperci comestibile pe care le putem folos...

Spaghete cremoase cu so…

  Spaghete cremoase cu sos de legume  Această rețetă de spaghete cremoase se prepară rapid (...

Hamburgeri sănătoÈ™i …

  Hamburgeri sănătoși din linte și quinoa  Hamburgerii sunt una dintre mâncărurile de tip ...

Gratin de dovlecei È™i …

  Care sunt beneficiile dovleceilor?  Dovleceii sunt compuși în proporție de 95% din apă. Ac...

Ghiveci de legume cu ci…

  Ghiveci de legume cu creasta cocoșului (ciupercă)  A venit toamna și ar trebui să profită...

Cum poÅ£i prepara cele …

  Reţete cu dovleac Toamna dovleacul este cel care invadează pieţele şi care ne permit să re...

Ce punem pe masă de Pa…

  Mâncăruri tradiÈ›ionale româneÈ™ti  După ce am terminat curățenia de...

10 reÅ£ete de vinegrete…

  10 reÅ£ete originale  Te-ai săturat de vinegretele care sunt mult prea clasice sau ...

ReÅ£ete delicioase cu s…

  Cele mai delicioase ÅŸi originale reÅ£ete cu somon  Somonul vine cu o mulÅ£ime de be...

Ce poÅ£i face cu menta …

  Cum poÈ›i folosi menta în bucătăria ta  Ai mentă prin bucătărie, te tente...

Cum poÅ£i prepara porum…

  Porumbul indian - reÈ›ete  Sub formă de seminÈ›e, porumbul indian este rege pentru ...

GăteÅŸte cu ajutorul c…

  GăteÅŸte cu ceai  Ceaiul nu se foloseÅŸte doar la băut. Acest ingredient minunat s...

Cum poÅ£i prepara altfe…

  ReÈ›ete cu fenicul  Crud sau fiert, feniculul se mănâncă în într...

3 feluri în care poÅ£i…

  Te-ai plictisit de ouăle prăjite sau de omletă?  Ouăle sunt fără îndoial...

Cum să prepari un riso…

  Prepară un risotto delicios  Cremos, delicios, plin de savori, risotto reprezintă ...

Cum să prepari altfel …

  12 feluri în care poÅ£i prepara altfel carnea tocată  Nu, carnea tocată nu s...

Cum te poÈ›i delecta cu…

  Prepară cel mai delicios somon  Somonul este cel mai de preÈ› aliat al tău, cel ca...

Integrează migdalele Å

  Modalități de a integra migdalele în alimentaÈ›ia ta zilnică Migdalele sunt cele...

Rețete cu papaya

  Idei de reÈ›ete pentru a profita de beneficiile fructului papaya  Bogat în ant...

Carnea de pasăre È™i p…

  Carnea de pasăre È™i produsele lactate – un duo câÈ™tigător  Carne de ...

ReÈ›ete pe bază de leg…

  Savori de iarnă, reÈ›ete pe bază de legume È™i de fructe  Este iarnă, È™i trebuie...

Idei de reÈ›ete pline d…

  Idei de reÈ›ete pline de legume pentru a începe anul aÈ™a cum trebuie  Din cau...

Un Revelion plin de del…

  Un Revelion plin de delicii È™i pentru vegetarieni  Chiar dacă preparatele pe bază...

Introdu È™i tu varza ka…

  Varza kale, preferata multor oameni.  Dacă urmăreÈ™ti puÈ›in tendinÈ›ele în ...

Reinventează felurile …

  Reinventează felurile de mâncare cu broccoli!  Broccoli Å£i se pare a fi o le...

Trucuri pentru a prepar…

  9 trucuri pentru a prepara altfel racleta  Sezonul racletei este oficial deschis. Da...

Spaghetele vin cu o sta…

  Spaghetele pot fi partenerul tău ideal zilnic în bucătărie  Preparate ...

Umpluturi pentru prepar…

  Umpluturi parfumate pentru preparate festive  CocoÈ™, curcan, bibilică sau rață&h...

Ouă È™i ierburi – 10…

  Ouă È™i ierburi – 1001 posibilități  Apreciat de foarte multă lume È™i foa...

ReÈ›ete care îți parf…

  Topul reÈ›etelor care îÈ›i parfumează casa de Crăciun  Ce poate fi mai plăc...

De ce ar trebui să iub…

  De ce ar trebui să iubeÈ™ti sushi? 4 motive  Un fel de mâncare venit direct d...

ReÈ›ete pe bază de cle…

  ReÈ›ete delicioase pe bază de clementine  Sunt divine clementinele? Vom vedea. &Ici...

Mierea, un nectar cu mi…

  Mierea în bucătărie  Este foarte dificil să ne mai imaginăm viaÈ›a fără ...

Obiceiuri alimentare di…

  Obiceiuri alimentare inspirate din lumea întreagă  Adoptând unele obice...

Cele mai bune reÅ£ete d…

  Cele mai bune reÈ›ete de pizza  Pizza margherita, calzone sau regina… toată ...

Surimi? De ce nu?

  Surimi, apreciat atât de cei mici cat si de cei mari  Toată lumea a auzit dej...

Cele mai bune reÈ›ete d…

  Cele mai bune reÈ›ete de verine  Verinele sunt sic, creative È™i atât de dragu...

Feluri în care poÈ›i p…

  5 feluri în care poÈ›i prepara quinoa  Cu siguranță că fenomenul ultimilor ...

Popcorn versiune gurman…

  Popcorn versiune gurmandă: 6 feluri de a folosi altfel clasicul popcorn  Sărat, cu...

Marinate ÅŸi sosuri pe …

  Iaurtul îl poÈ›i folosi în reÈ›ete dulci sau sărate  Atunci când ...

ReÈ›ete originale cu sc…

  Feluri originale în care poÈ›i consuma scorÈ›iÈ™oara  È˜tiai că pe lâng...

Alternative delicioase …

  Alternative delicioase la maioneză  Un lucru este evident. Maioneza este cel mai fo...

Cele mai bune reÈ›ete d…

  Risotto îÅ£i permite orice tip de fantezie culinară  Risotto… o r...

Idei pentru cele mai de…

  Cele mai bune idei pentru cele mai delicioase spaghete  Probabil cel mai cunoscut fe...

Prepara o vinegretă ho…

  Trucuri ÅŸi sfaturi pentru a prepara o vinegretă home-made  Ai obiceiul să î...

5 feluri savuroase de a…

  Mămăliga merită un loc de cinste la tine în bucătărie  Un fel de mâ...

Ce poÅ£i face cu ciuper…

  Ciupercile sunt delicioase în bucătărie, folositoare sănătății.  &I...

Prepara altfel dovleacu…

  Prepară altfel dovleacul pentru Halloween  Probabil cea mai celebră curcubitacee, ...

Retete cu fenicul

  Feniculul – crud sau preparat?  Feniculul este o legumă cu un gust care ne du...

Gustul dulce-sarat in r…

  Dulce-sărat, cea mai savuroasă alianță  Gustul dulce-sărat… îl iub...

Adopta Quinoa in alimen…

  Quinoa ÅŸi trei motive de a o iubi  Ai auzit peste tot despre quinoa dar nu o folose...

Idei de pizza light

  Idei de pizza light dar savuroase  Fie pentru a privi un meci de fotbal, fie pentru ...

Idei si retete original…

  Idei È™i reÈ›ete originale pentru a mânca legumele pe care nu prea le apreciezi &nb...

Lavanda în bucatarie

  ReÈ›ete diverse cu lavanda  Ce ai zice dacă ai veni cu o notă din Provence la tine...

Retete pe baza de ciupe…

  ReÈ›ete delicioase pe bază de ciuperci  Nu toate ciupercile sunt comestibile, dar c...

Cum preparam untul arom…

  Cinci feluri de unt aromat  PuÈ›ini dintre noi È™tiu cum se prepară untul aromat È™...

Mâncare de linte verde

  Lintea verde este o incredibilă sursă de proteine  Câți dintre noi gătim linte în mod ...

Salata de alge cu garni…

  Salata de alge cu garnitura de orez(4-6 porÈ›ii)  Vrei să-È›i impresionezi iubita È...

Cum fierbem corect past…

  Fierberea corectă a pastelor  Poate că pentru mulÈ›i dintre noi fierberea pastelor...

Retete cu Graviola

  3 idei pentru a găti fructul Graviola  Graviola este un fruct considerat a fi È™i u...

Reinventeaza orezul

  Cum poÈ›i prepara altfel orezul?  Ai impresia că orezul este mult prea banal È™i cÄ...

Secretele unui sos Pest…

  Secretele unui sos Pesto reuÈ™it  Sosul Pesto este un sos italian, întâl...

Galuste cu prune

  GăluÈ™te cu prune  Pentru că toamna prunele sunt fructele-vedetă, nu trebuie să ...

Marinate pentru carne È…

  Diferite tipuri de marinate pentru carne È™i peste  Daca tot am vorbit despre grăta...

Top 5 frigarui de vara

  Top 5 frigărui de vară  Light, exotice, dulci sau sărate… frigăruile pe g...

Retete cu busuioc

  ReÈ›ete delicioase cu busuioc  Cultivat de câteva decenii încoace î...

Ce stii despre unt?

  Ce È™tii despre unt?  Untul este un clasic în bucătăria noastră. De la p&ac...

Trucuri pentru un grata…

  Trucuri pentru formă – cum mă pot bucura de un grătar mai light  Vara este ...

Marinate pentru a subli…

  Marinate însorite pentru a sublima preparatele tale de vara  Credeai ca È™tii ...

Prepara altfel frigarui…

  Prepară altfel frigăruile!  Atunci când vine vorba despre grătar, nimic nu ...

Retete exotice si fruct…

  ReÈ›ete exotice È™i fructate  Pe langa fructele de sezon de care te poÈ›i bucura &ic...

Idei pentru un picnic f…

  6 idei pentru un picnic fără prea multe calorii  Vara vine È™i cu dorinÈ›e de a ie...

Prajituri sarate

  Prăjituri sărate  Prăjiturile nu sunt numai dulci! Iată cinci idei de prăjituri...

Murele-beneficii si ret…

  Murele-beneficii È™i reÈ›ete  Murele sunt niÈ™te fructe foarte interesante datorită...

Fructe pe gratar

  Fructe pe grătar? De ce nu?  Pe grătar, te-ai obiÈ™nuit cu mici în primul r&...