Mici trucuri în bucătărie pentru gospodine
Câte dintre gospodine nu vor să afle câteva secrete È™i trucuri din bucătărie pentru a prepara mai uÈ™or mâncarea sau pentru a repare micile greÈ™eli ori pentru a curăța mai repede mizeria din bucătărie? ToÈ›i pasionaÈ›ii de gastronomie ar trebui să afle câteva trucuri extrem de eficiente È™i de mare ajutor pentru momentele în care pur È™i simplu se vor afla în impas.
Cum dregem maioneza care sa tăiat?
Cu toÈ›ii am întâmpinat greutăți în bucătărie. De câte ori nu ni s-a tăiat maioneza È™i a trebuit să o aruncăm sau să o „dregem„ cu un cartof ori vreo bucățică de pâine, dar fără folos? Maioneza se repară foarte uÈ™or cu o lingură de apă rece, fără alte adăugiri.
Nu este necesar sa plângem când tăiem ceapa pentru mâncare
Nu trebuie să plângem de fiecare dată când facem mâncare È™i folosim ceapă la preparare. Pentru a evita lacrimile de crocodil în bucătărie la prepararea mâncării, ceapa se curăță, se spală È™i se lasă în apă rece vreme de 20 de minute, după care se taie. În acest fel nu vă va mai afecta ochii.
Ai turnat prea multa sare în mâncare?
De câte ori nu vi s-a întâmplat să „turnaÈ›i„ efectiv sare în mâncare, în loc să presăraÈ›i? Iar mâncarea de cele mai multe ori trebuie aruncată din cauza excesului de sare... Există o soluÈ›ie la această problemă, în funcÈ›ie de „gravitatea„ situaÈ›iei. MaeÈ™trii bucătari taie un cartof crud în felii potrivite È™i le pun la fiert în mâncare, după care se scot. Cartoful are proprietatea de a absorbi sarea în exces.
Fleică fragedă, pentru un grătar perfect
Pentru a obține o fleică fragedă numai bună de pus pe grătar, de porc, vită, oaie ori de pasăre, se sărează și se bagă la congelator vreme de 15 minute.
Fierbe laptele fără ca sa mai dea în foc
A dat laptele în foc de prea multe ori în timp ce preparaÈ›i laptele cu cacao celui mic? Nimic mai simplu. Un truc extrem de bun în bucătărie este următorul- de câte ori veÈ›i fierbe lapte, ungeÈ›i cu ulei sau cu puÈ›in unt marginile oalei sau vasului.
Vrei sa storci cat mai mult suc dintr-o lămâie ?
ObiÈ™nuiÈ›i să preparaÈ›i limonadă foarte des? VreÈ›i să stoarceÈ›i cât mai mult suc din lămâie pentru a vă bucura de pulpă? Nimic mai simplu. ÈšineÈ›i lămâia vreme de jumătate de oră în apă caldă È™i apoi stoarceÈ›i-o.
Brânză È›inută in frigider fără sa se mai întărească si fără sa facă crusta deasupra
Vi se întâmplă des ca brânza să se întărească în frigider? Să prindă o crustă deasupra? UngeÈ›i cu unt partea tăiată È™i cea de deasupra È™i cu siguranță brânza nu se va mai întări.
Pilaf de orez cu boabe separate
Vă place ca pilaful să nu fie atât de „legat„? V-ar plăcea ca boabele să fie separate exact ca în reclame? Secretul pentru a obÈ›ine un astfel de pilaf este să turnaÈ›i o lingură de zeamă de lămâie în apa în care fierbe orezul.
Alte secrete nedezvăluite
Prăjiturile sunt un adevărat deliciu dar presupun È™i multă muncă în bucătărie È™i mare atenÈ›ie la anumite detalii. Dacă prăjiturile vi s-au lipit de tavă de prea multe ori, ar fi bine ca de acum să ungeÈ›i tava pe interior (inclusiv pe margini) cu unt È™i să o tapetaÈ›i cu pesmet. Iar pentru ca blatul È™i prăjitura să se dezlipească mai uÈ™or de pe tavă, este suficient să È›ineÈ›i tava cu prăjitura într-un alt vas cu apă rece, preÈ› de câteva minute. Iar hârtia de copt se poate înlocui cu uÈ™urință cu o coală A4 unsă bine cu ulei.
Înlătură mirosul neplăcut din frigider
Pentru mirosurile neplăcute din frigider È™i împrospătarea aerului, se pune o ceaÈ™că cu lapte călduÈ› sau un preparat din apă, bicarbonat È™i praf de copt sau pur È™i simplu o farfurioară cu bicarbonat pe uÈ™a frigiderului.