Mancaruri diverse cu banane

 

Banana … in versiune sarata

mancaruri diverse cu banane

 Pana acum nu ai incercat banana in versiune sarata? O degusti doar in versiunea sa simpla pe post de fruct? Gata cu asta. Descopera in acest articol idei sarate pentru a pregati atat fructul banana cat si banana plantain. Vei obtine un meniu original si plin de exotism.

 

Cu fructul banana.

 Savoarea sa dulce si fructata dezvolta un gust de cuisoare cand este foarte coapta. Deci asocierea de dulce – sarat este foarte tentanta cu acest fruct.

 

Banana cu bacon.

 Aportul de sare al baconului este indulcit de catre banana. Infasoara o bucata de banana si da-o apoi pe grill. Ideal pentru aperitive originale si exotice.

Citește mai mult:Mancaruri diverse cu banane

Retete de sezon cu sparanghel

Sparanghel – patru retete de sezon de la cele mai simple la cele mai sofisticate

retete de sezon cu sparanghel

 Usor dulce, cu un strop de gust amar, sparanghelul este o leguma gurmanda, sic, sanatoasa si light, cu alte cuvinte ideala pentru primavara. Acest deliciu din gradina de legume se poate degusta cald, caldut, rece, natur, in risotto sau in supe crema.

 

Iata cateva idei de retete de la cele mai simple la cele mai sofisticate pentru a va delecta.

 

Retete de sparanghel cu sos muselina.

 De ce te-ai complica? Poti opta fara probleme pentru o legatura de sparanghel foarte frumos pe care sa o gatesti pe vapori si pe care sa o prezinti pe o farfurie frumoasa insosit de un sos muselina. Acest sos sublimat de frisca va fi ideal pentru a pune in valoare sparanghelul. Sosul muselina este delicios si alaturi de peste. Untul topit, apa si galbenusul ii confera o textura foarte aeriana.

Citește mai mult:Retete de sezon cu sparanghel

Idei gurmande pentru degustarea mamaligii

 

Idei gurmande si originale pentru degustarea mamaligii

idei gurmande pentru degustarea mamaligii

 Mamaliga are o culoare galbena minunata si se poate plia tuturor fanteziilor tale. Este blonda frumoasa din bucataria ta. Cu siguranta ca te-ai saturat si tu de versiunea sa clasica.

 

Retete sarate pe baza de mamaliga.

 Pentru a obtine un preparat sarat poti aromatiza apa in care pregatesti mamaliga cu un cub de legume pentru supa sau cu niste mirodenii. Poti adauga si unt, parmezan si condimente. Mirodeniile care pot parfuma mamaliga sunt sofranul, rosiile confiate, tapenada, pesto… Asteapta pana se raceste si se intareste si cu ajutorul unor forme fa stelute, inimioare sau cerculete. Ai mai multe optiuni la indemana – fie adaugi mamaliga astfel taiata direct in farfurie, fie o pui putin la cuptor sau o tragi la tigaie. Dupa poti adauga pe deasupra ciuperci, ardei…Mamaliga astfel preparata poate inveseli felurile de mancare pe baza de carne sau peste.

Citește mai mult:Idei gurmande pentru degustarea mamaligii

Mancare de galuste

 

Mâncarea de găluște

mancare de galuste

 O rețetă delicioasă ce trebuie încercată măcar o dată de toate gospodinele, mâncărica de găluște este excelentă pentru un prânz ceva mai „light„. Dacă vă place supa de găluște, cu siguranță veți adora mâncarea de găluște extrem de delicioasă și sățioasă. Se prepară extrem de ușor, deși este foarte minuțioasă și cere ceva timp pentru preparare.

 

Ingrediente necesare pentru mâncarea de găluște

 Pentru a prepara mâncarea de găluște aveți nevoie de câteva legume, și anume două cepe mari, un dovlecel, o jumătate de ardei capia roșu, țelină, un morcov, bulion sau roșii în bulion și pentru găluște este necesar un ou, un praf de sare, puțin ulei și aproximativ patru linguri de griș.

Citește mai mult:Mancare de galuste

Mâncare de fasole boabe

 

Mâncare de fasole boabe (rețetă de post)

mancare de fasole boabe

 Dacă nu știți ce să pregătiți într-o zi de post, atunci o mâncărică de fasole boabe este excelentă. Este extrem de sățioasă și aduce beneficii organismului dacă este preparată cum trebuie. Consumul de fasole ne oferă multiple beneficii pentru sănătate. Așadar, fasolea este excelentă pentru detoxifiere, este o sursă importantă de fibre și are un indice glicemic scăzut, conține magneziu, minerale precum fier și acid folic de care corpul nostru are atâta nevoie.

 

Ingrediente necesare pentru mâncarea de fasole

 Pentru a prepara delicioasa fasole avem nevoie de avem nevoie de jumătate de kilogram de fasole boabe, o ceapă mare, doi ardei grași roșii sau verzi, doi morcovi, puțin suc de roșii sau roșii în bulion, piper, sare, cimbru, ulei, și o foaie de dafin.

Citește mai mult:Mâncare de fasole boabe