Fasole cu cârnați

 

Fasole cu cârnați

fasole cu carnati

 Fasolea cu cârnați, o rețetă tradițională românească, servită cu plăcere pe data de 1 Decembrie și nu numai, este ideală pentru pofticioși. Fasolea cu cârnați are o savoare aparte și de fiecare dată când o preparăm, bucătăria capătă miresme extraordinare. Să vedem cât de greu este să preparăm noi înșine deja celebra fasole cu cârnați.

 

Ingrediente necesare pentru pregatirea fasolei cu cârnați

 Pentru o oală mare de fasole, avem nevoie de jumătate de kilogram de fasole boabe, o ceapă mare, doi ardei grași roșii sau verzi, doi morcovi, puțin suc de roșii, piper, sare, cimbru, ulei, și desigur cârnați. Puteți alege cârnații după preferințele dvs. dar ideal este să preparăm fasolea cu cârnați de casă. Dacă nu avem, apelăm și la cei din comerț, foarte gustoși de altfel.

Citește mai mult:Fasole cu cârnați

Aripioare de pui cu sos de roșii

 

Aripioare de pui cu sos de roșii

aripioare de pui cu sos de rosii

 Aripioarele de pui au devenit cu adevărat o delicatesă pentru tot românul. Fie că le consumăm în supe, în ciorbe, alături de tocănițe, prăjite, date prin ou și pesmet și rumenite, cu sos de roșii sau cu sos de muștar, acestea sunt pur și simplu delicioase, și, de ce să nu recunoaștem, sunt și ieftine. Aripioarele de pui sunt din ce în ce mai des întâlnite în preparatele românești și capătă o savoare deosebită atunci când sunt preparate alături de condimente speciale.

 

Ingrediente necesare pregătirii aripioarelor de pui cu sos de roșii

 Pentru aripioarele de pui cu sosul de roșii avem nevoie de jumătate de kilogram de aripioare de pui proaspete sau congelate, dar preferabil sunt cele proaspete, o cutie de roșii decojite sau roșii proaspete, suc de roșii, ceapă și usturoi verde, cimbru, oregano, sare, piper și ulei.

Citește mai mult:Aripioare de pui cu sos de roșii

Varză cu costiță afumată

 

Varză cu costiță afumată

varza cu costita afumata

 Varza cu costiță afumată este o rețetă ideală nu numai pentru sărbători. Varza cu costiță afumată este extrem de delicioasă, și de fiecare dată este servită cu mare plăcere de toți membrii familiei. Datorită faptului că varza nu este atât de bogată în calorii, asocierea cu costița o face mult mai accesibilă chiar și celor ce țin dietă.

 

Ingrediente necesare pentru prepararea varzei cu costiță afumată

 Pentru o delicioasă varză cu costiță afumată aveți nevoie de o varză mare, sau aproximativ două-trei kilograme de varză, 300 de grame de costiță afumată, două cepe, doi morcovi, un ardei gras roșu, două-trei roșii sau roșii în bulion, o lingură de bulion sau de suc de roșii, câteva linguri de ulei, sare, piper, cimbru, mărar și un ardei iute.

Citește mai mult:Varză cu costiță afumată

Rulouri de porc

 

Rulouri de porc

rulouri de porc

 Rulourile de porc sunt delicioase și procedeul de preparare este unul destul de simplu, de complexitate medie. Rulourile de porc pot fi servite fie ca și aperitiv, fie ca și fel principal de mâncare, alături de cartofi natur și murături asortate sau alături de o salată delicioasă. Rulourile de porc vor face deliciul invitaților ori de câte ori le veți servi. Aveți însă grijă ce veți mai servi la masă, deoarece acesta este un preparat foarte bogat în numărul de calorii.

 

Ingrediente necesare preparării rulourile de porc

 Pentru a obține niște rulouri de porc reușite, aveți nevoie de mai multe ingrediente, și ideal este ca acestea să fie cât mai proaspete. Așadar, veți avea nevoie de carne de porc din cea mai proaspătă, de preferat mușchiuleț sau spată, doi-trei cartofi, un morcov de mărime medie, trei căței de usturoi, o legătură de ceapă verde (și pentru ornat), 300 de grame de brânză de vacă slabă sau cașcaval afumat pentru un plus de gust, puțin pătrunjel, sare, piper, cimbru, dar și două sute de grame de șuncă de porc afumată.

Citește mai mult:Rulouri de porc

Tocăniță cu broccolii

 

Tocăniță cu broccolii pentru cei mari și cei mici

tocanita cu broccoli.JPG

 Și celor mici le putem prepara delicioase tocănițe în diverse combinații, de la o anumită vârstă. Tocănițele pot fi consumate, desigur, și de adulți. De cele mai multe ori adulții se feresc să mănânce din ce îi dau bebelușului sau copilului, motivând că nu le plac anumite legume, precum broccoli, sau că nu au nevoie de atâtea substanțe nutritive precum copiii. Dar, ce nu știam, este faptul că broccoli are numeroase proprietăți benefice asupra organismului. Brocolii protejează împotriva cancerului, este indicat pentru detoxifierea organismului, îmbunătățește sănătatea digestivă, protejează împotriva afecțiunilor cardiovasculare, previne cataracta, întărește sistemul osos și imunitar și este indicat femeilor însărcinate. Toate acestea se datorează cantității mari de antioxidanți, de vitamine precum vitamina C, K, A, B6, B2, B1, B3, E, acizi grași Omega 3 și 6, fosfor, fibre, potasiu, magneziu, proteine, acizi grași, fier, calciu, zinc, și lista poate continua. Singurul secret ca broccoli să își păstreze aceste valori nutritive este ca acesta să nu fiarbă prea mult.

Citește mai mult:Tocăniță cu broccolii