Drob de pui
Ce ar fi sărbătorile Pascale fără un drob gustos? Dar ce ne facem atunci când membrii familiei nu sunt mari amatori de carne de miel? Renunțăm la preparatele tradiÈ›ionale, la deliciosul drob? Sau găsim variante la fel de delicioase È™i sănătoase pentru a înlocui carnea de miel? Putem face un drob de pui excelent, care să ne încânte papilele gustative, È™i nici nu va pica atât de greu la stomac.
Ingrediente pentru prepararea drobului de pui
Pentru o tăviță de drob de pui avem nevoie de jumătate de kilogram de pui, jumătate de kilogram de inimi È™i pipoÈ›ele (sau câte o pungă congelată din fiecare), patru ouă fierte, două ouă crude, o legătură de ceapă verde, mărar, usturoi verde, sare, piper È™i puÈ›in măghiran uscat dacă aveÈ›i la îndemână.
Cum preparam drobul de pui
Se pun la fiert separat ficaÈ›eii într-o oală, È™i inimioarele cu pipotele în altă oală. După ce au fiert È™i le-aÈ›i spumuit, se scot, se lasă la răcit È™i se toacă cu maÈ™ina de tocat. Separat, se fierb È™i cele patru ouă, tari, vreme de cinci-È™ase minute, de când dă apa în clocot.
TocaÈ›i mărunt ceapa verde, usturoiul verde, mărarul È™i se adaugă peste măruntaiele tocate. AdăugaÈ™i puÈ›in din apa în care au fiert pipoÈ›elele, È™i potriviÈ›i tot amestecul de sare. AdăugaÈ›i È™i ouăle crude, È™i amestecaÈ›i cu mâna totul până ce devine o pastă uniformă. UngeÈ›i o tavă de chec cu ulei È™i tapetaÈ›i-o cu pesmet È™i adăugaÈ›i amestecul. În acest amestec, strecuraÈ›i ouăle fierte astfel – umpleÈ›i tava pe jumătate cu compoziÈ›ia de drob, adăugaÈ›i ouăle fierte, aranjaÈ›i-le frumos, È™i restul de compoziÈ›ie adăugaÈ›i-l peste ouă. La cuptorul preîncălzit se lasă amestecul vreme de trei sferturi de oră. Se lasă la răcit, È™i se taie felii după ce se scoate din tavă. Poate fi servit ca È™i aperitiv.
Pofta buna!