Mititei de casă
PuÈ›ini dintre noi mai È™tiu adevăratul gust al mititeilor preparaÈ›i în casă, È™i cunoaÈ™tem numai gustul celor cumpăraÈ›i, gata pregătiÈ›i, care ne aÈ™teaptă pe rafturile magazinelor, la raioanele cu produsele congelate, sau proaspete. Gustul, într-adevăr este foarte bun, dar adevărata provocare este atunci când preparăm noi singuri micii în casă, când È™tim exact ce cantități È™i ce fel de carne punem în ei.
Ingrediente pentru prepararea micilor
Pentru mititeii de casă, avem nevoie de jumătate de kilogram de carne tocată (jumătate porc, jumătate vită sau, de ce nu, miel). Dacă aveÈ›i posibilitatea, cumpăraÈ›i carnea de la băcănie, curățaÈ›i-o de tendoane, de pieliÈ›e, È™i tocaÈ›i-o acasă. În felul acesta veÈ›i È™ti ce mâncaÈ›i. Apoi, mai avem nevoie de o ceapă tocată fin, usturoi, piper, boia, sare, apă minerală È™i bicarbonat de sodiu.
Cum preparam mici
Modul de preparare a micilor este simplu, fie că mergem la un grătar la iarbă verde, fie că alegem să preparăm micii în casă. AÈ™adar, tocaÈ›i ceapa fin, striviÈ›i usturoiul, adăugaÈ›i-le peste carnea tocată alături de un vârf de cuÈ›it de piper, o linguriță de sare, o linguriță de boia dulce.
AmestecaÈ›i toate aceste ingrediente È™i la final adăugaÈ›i È™i o linguriță de bicarbonat È™i 50 ml de apă minerală. LăsaÈ›i pasta astfel obÈ›inută la frigider vreme de câteva ore, sau chiar peste noapte, după care formaÈ›i micii È™i prăjiÈ›i-i pe o oală grill cu abur sau pe un grătar.
Cum servim micii ?
Micii astfel obÈ›inuÈ›i se servesc calzi, cu muÈ™tar, È™i cu o chiflă proaspătă sau cu câteva feliuÈ›e de pâine. ReÈ›eta este extrem de simplă, delicioasă, È™i bicarbonatul nu se simte la gust, ci are simplul rol de a-i face puÈ›in mai pufoÈ™i. Dacă vreÈ›i să evitaÈ›i micii de cumpărat, cu o mulÈ›ime de chimicale, soluÈ›ia cea mai simplă È™i rapidă este să vă preparaÈ›i propriii mititei în casă!