Stufat de inimi și pipote de pui
De multe ori ne întrebăm „ce mai gătesc azi?„ Avem o mulÈ›ime de variante, însă nu È™tim pe care să o alegem. Și parcă ne-am săturat de banalele reÈ›ete pe care le facem de o veÈ™nicie. Parcă am vrea ceva mai deosebit, un gust nou. Dacă aveÈ›i la îndemână o punguliță de inimioare È™i pipoÈ›ele de pui È™i nu È™tiÈ›i cum să le mai pregătiÈ›i, altfel decât prăjite sau în supă, ei bine, puteÈ›i prepara un stufat de zile mari.
Ingrediente necesare pentru pregatirea stufatului de inimi și pipote
Pentru a prepara deliciosul stufat, aveÈ›i nevoie de o punguliță de inimi È™i pipote congelate, sau, de ce nu, de jumătate de kilogram de inimi È™i pipote proaspete, de doi căței de usturoi, trei fire de ceapă verde, sau chiar o legătură de ceapă verde mai mică, morcov, ardei gras verde sau roÈ™u, sau le puteÈ›i combina pe amândouă, roÈ™ii sau roÈ™ii în bulion, dovlecel, sare, piper, È™i mult mărar.
Cum preparam stufatul de inimi și pipote
Stufatul de inimi È™i pipote nu este extrem de greu de făcut, È™i nici nu necesită un timp îndelungat sau o complexitate ridicată. AÈ™adar, începeÈ›i prin a dezgheÈ›a inimile È™i pipotele sau spălaÈ›i-le bine pe cele deja dezgheÈ›ate. Apoi le puneÈ›i la fiert vreme de câteva minute – până la un sfert de oră, spumuind continuu. ScoateÈ›i inimile È™i pipotele È™i lăsaÈ›i-le la răcit. Între timp, pe masa de lucru, curățaÈ›i bine ingredientele – scoateÈ›i sâmburii din ardei, curățaÈ›i ceapa, morcovul.
CurățaÈ›i chiar È™i dovlecelul de coajă. Apoi tocaÈ›i mărunt mărunt ardeiul, dovlecelul È™i ceapa verde, È™i daÈ›i pe răzătoarea mică morcovul È™i usturoiul. PuneÈ›i la prăjit inimioarele È™i pipoÈ›elele. Când acestea s-au rumenit puÈ›in, adăugaÈ›i condimentele È™i legumele, È™i lăsaÈ›i-le să fiarbă în sucul de la inimii, È™i mai apoi în sucul propriu. AdăugaÈ›i È™i roÈ™iile decojite È™i tocate mărunt sau roÈ™iile în bulion tocate, alături de două-trei linguri de bulion dizolvate în jumătate de pahar de apă. LăsaÈ›i amestecul să scadă, È™i la final adăugaÈ›i mărar din belÈ™ug.
Cum servim stufatul de inimi și pipote
Stufatul de inimi și pipote se servește cald, alături de cartofi natur sau piure de cartofi, și de o delicioasă salată de sfeclă roșie combinată cu morcovi, sau, de ce nu, alături de o farfurie de gogonele murate, sau murături asortate (conopidă, ardei, castraveți, pere murate).
Pofta buna!