Rulouri de porc
Rulourile de porc sunt delicioase È™i procedeul de preparare este unul destul de simplu, de complexitate medie. Rulourile de porc pot fi servite fie ca È™i aperitiv, fie ca È™i fel principal de mâncare, alături de cartofi natur È™i murături asortate sau alături de o salată delicioasă. Rulourile de porc vor face deliciul invitaÈ›ilor ori de câte ori le veÈ›i servi. AveÈ›i însă grijă ce veÈ›i mai servi la masă, deoarece acesta este un preparat foarte bogat în numărul de calorii.
Ingrediente necesare preparării rulourile de porc
Pentru a obÈ›ine niÈ™te rulouri de porc reuÈ™ite, aveÈ›i nevoie de mai multe ingrediente, È™i ideal este ca acestea să fie cât mai proaspete. AÈ™adar, veÈ›i avea nevoie de carne de porc din cea mai proaspătă, de preferat muÈ™chiuleÈ› sau spată, doi-trei cartofi, un morcov de mărime medie, trei căței de usturoi, o legătură de ceapă verde (È™i pentru ornat), 300 de grame de brânză de vacă slabă sau caÈ™caval afumat pentru un plus de gust, puÈ›in pătrunjel, sare, piper, cimbru, dar È™i două sute de grame de È™uncă de porc afumată.
Cum preparam rulourile de porc
Rulourile de porc necesită totuÈ™i ceva timp alocat preparării. Pentru a prepara rulourile de porc, trebuie ca mai întâi să curățaÈ›i ingredientele, È™i anume să curățaÈ›i cartofii È™i morcovul, È™i să le daÈ›i pe răzătoare, împreună cu caÈ™cavalul sau cu brânza de vacă. Ceapa verde È™i usturoiul se toacă mărunt, È™i se amestecă împreună cu celelalte ingrediente.
La fel procedaÈ›i È™i cu È™unca afumată, o tocaÈ›i mărunt. Apoi vă ocupaÈ›i strict de carnea de porc. Aceasta poate fi lăsată la marinat de cu seara pentru un plus de gust, sau o puteÈ›i folosi în stare naturală. AÈ™adar, tăiaÈ›i carnea de porc în fășii subÈ›iri, potrivite, astfel încât să nu fie prea groase pentru că se coc mult mai greu È™i riscaÈ›i să rămână nefăcute ingredientele din interior, È™i nici prea subÈ›iri pentru a nu se rupe în timp ce le rulaÈ›i. Dacă totuÈ™i se rupe vreun rulou, să aveÈ›i pregătită o altă fâÈ™ie de carne de porc cu care să îl înveliÈ›i pe cel rupt. TăiaÈ›i carnea de porc în fâÈ™ii de dimensiuni potrivite, pentru a putea fi rulate. Apoi puneÈ›i amestecul de ingrediente pe carnea de porc È™i preparaÈ›i un rulou potrivit, pe care este bine să îl prindeÈ›i cu două – trei scobitoru pentru a nu se rupe. Rulourile de porc se condimentează cu sare, piper, cimbru, È™i se pun într-o tavă în care aÈ›i turnat o cană-două cu apă È™i un strop de ulei. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit. Se lasă să se coacă vreme de jumătate de oră – 45 de minute, după ce s-au rumenit se scot din cuptor È™i se servesc calde.
Cum servim rulourile de porc
Rulourile de porc pot fi servite alături de o garnitură de cartofi natur, de un piure de cartofi, sau pur È™i simplu ca È™i aperitiv pe un platou ce vă va surprinde toÈ›i invitaÈ›ii. De asemenea, puteÈ›i servi rulourile de porc cu o salată de morcov ras cu măr È™i cu È›elină stropită cu ulei de măsline È™i cu zeamă de lămâie, cu murături asortate (gogonele, castraveÈ›i, gogoÈ™ari, conopidă) sau cu o salată de vară de roÈ™ii cu castraveÈ›i.
Pofta buna!