Varză cu costiță afumată
Varza cu costiță afumată este o reÈ›etă ideală nu numai pentru sărbători. Varza cu costiță afumată este extrem de delicioasă, È™i de fiecare dată este servită cu mare plăcere de toÈ›i membrii familiei. Datorită faptului că varza nu este atât de bogată în calorii, asocierea cu costiÈ›a o face mult mai accesibilă chiar È™i celor ce È›in dietă.
Ingrediente necesare pentru prepararea varzei cu costiță afumată
Pentru o delicioasă varză cu costiță afumată aveÈ›i nevoie de o varză mare, sau aproximativ două-trei kilograme de varză, 300 de grame de costiță afumată, două cepe, doi morcovi, un ardei gras roÈ™u, două-trei roÈ™ii sau roÈ™ii în bulion, o lingură de bulion sau de suc de roÈ™ii, câteva linguri de ulei, sare, piper, cimbru, mărar È™i un ardei iute.
Cum preparam varza cu costiță afumată
Modul de preparare al acestui fel de mâncare nu este deloc complicat. AÈ™adar, se curăță varza, se spală, se toacă fideluță È™i se presară cu sare. După ce È™i-a lăsat zeamă, se stoarce puÈ›in. Între timp, curățaÈ›i È™i tăiaÈ›i legumele celelalte – ceapa, morcovul, ardeiu, cât mai fin, È™i căliÈ›i-le în câteva linguri de ulei.
După ce ceapa a căpătat o culoare aurie, se adaugă costiÈ›a să se călească puÈ›in, È™i apoi varza peste legumele trase la tigaie È™i costiÈ›a puÈ›in rumenită, È™i se acoperă cu apă fierbinte, nu cu apă rece pentru că riscaÈ›i să rămână tare È™i să nu se înmoaie. Varza se fierbe aproximativ o oră până scade apa. Atunci când apa a scăzut suficient, se adaugă roÈ™iile decojite È™i tăiate cubuleÈ›e fine, È™i lingura de bulion, sau roÈ™iile în bulion. Se sărează după gust, se adaugă piperul, cimbrul, È™i se dă vasul cu totul la cuptor vreme de încă jumătate de oră, unde se presară È™i cu mărar din belÈ™ug, spre final. Se serveÈ™te caldă, cu mămăliguță È™i cu ardei iute.
Pofta buna!