Aripioare de pui cu sos de roșii
Aripioarele de pui au devenit cu adevărat o delicatesă pentru tot românul. Fie că le consumăm în supe, în ciorbe, alături de tocăniÈ›e, prăjite, date prin ou È™i pesmet È™i rumenite, cu sos de roÈ™ii sau cu sos de muÈ™tar, acestea sunt pur È™i simplu delicioase, È™i, de ce să nu recunoaÈ™tem, sunt È™i ieftine. Aripioarele de pui sunt din ce în ce mai des întâlnite în preparatele româneÈ™ti È™i capătă o savoare deosebită atunci când sunt preparate alături de condimente speciale.
Ingrediente necesare pregătirii aripioarelor de pui cu sos de roșii
Pentru aripioarele de pui cu sosul de roșii avem nevoie de jumătate de kilogram de aripioare de pui proaspete sau congelate, dar preferabil sunt cele proaspete, o cutie de roșii decojite sau roșii proaspete, suc de roșii, ceapă și usturoi verde, cimbru, oregano, sare, piper și ulei.
Cum preparam aripioarele de pui cu sos de roșii
Aripioarele de pui cu sos de roÈ™ii nu sunt greu de făcut È™i sunt absolut delicioase. PuteÈ›i alege să le preparaÈ›i puÈ›in mai grase, sau, dimpotrivă, să nu exageraÈ›i cu sosul. AÈ™adar, puneÈ›i aripioarele spălate bine È™i curățate de eventualii fulgi într-o tigaie la rumenit. PrăjiÈ›i-le bine, pe ambele părÈ›i. Între timp, tocaÈ›i fin ceapa È™i usturoiul verde, precum È™i roÈ™iile decojite. AdăugaÈ›i aceste ingrediente în tigaia unde se rumenesc aripioarele.
CăliÈ›i-le împreună. LăsaÈ›i să fiarbă acest amestec, împreună cu un pahar de apă, până ce sosul scade È™i capătă consistenÈ›a dorită de dvs. Spre final, adăugaÈ›i condimentele, după gust.
Cum servim aripioarele de pui cu sos de roșii
Aripioarele de pui cu sos de roșii se servesc alături de orice fel de garnitură, fie că este vorba de cartofi natur, orez simplu sau chiar de legume gratinate. Sau se pot servi simple, cu mămăliguță caldă alături.
Pofta buna!