Bucataria pe baza de iaurt

 

Bucătăria pe baza de iaurt

bucataria pe baza de iaurt

 Iaurturile bio cu 0% grăsimi sau cu cat mai puțin grăsimi sunt din ce în ce mai prezente pe piață. Dar de ce sa le consumam cat mai simplu cu lingurița când putem sa ne delectam cu unele preparate unele mai gurmande decât celelalte. Îți vei surprinde atât familia cat și invitații.

 

Pentru băut.

 - pe post de aperitiv, poți prepara un suc smoothie sărat pe baza de castravete, avocado si iaurt natur.

 - poți juca apoi cartea prospețimii si sa propui o supa crema rece de dovlecei preparata cu un iaurt natur bio. Trebuie sa dai chimionul pudra, iaurtul natur si dovleceii prin blender. Pune supa crema la frigider și servește-o alături de niște rondele din orez expandat.

 - vrei sa servești curry la meniu? Te poți folosi de delicioasa băutura indiana lassi care iți va delecta toți invitații. O poți prepara folosindu-te de lapte, de iaurt natural, de zahar și o poți aromatiza după bunul plac, cu sirop de trandafiri, cu mango cu un iaurt cu vanilie, etc.

Citește mai mult:Bucataria pe baza de iaurt

Cu ce poti inlocui branza in bucatarie?

 

Cu ce poti inlocui branza in bucatarie?

cu ce poti inlocui branza in bucatarie

 Deoarece vara bate la usa, multe dintre voi isi doresc sa arate cat mai bine in costumul de baie. Nu-i asa? Si se vad nevoite sa renunte la unele alimente care ingrasa, cum ar fi branza de exemplu. Dar nu trebuie sa te simti frustrata. O poti inlocui cu alte ingrediente la tine in bucatarie. Vei reusi astfel sa ai si o alimentatie mai variata.

 Gurmande si delicioase pentru sanatate, subtitutele pentru branza, merita sa fie testate. Acestea vin si cu avantajul de a ne face sa descoperim noi savori, mancand in acelasi timp mai putin gras.

 Deci pentru a afisa un corp de zeita in aceasta vara pe plaja iata cateva sfaturi si trucuri care te vor ajuta sa ai o alimentatie mai light.

 Branza este destul de des consumata in numeroase feluri de mancare sau poate sa fie pur si simplu degustata cu paine la sfarsitul mesei. Este dificil sa nu fii tentat de atatea feluri in care o poti degusta sau de atatea varietati. Dar si substitutele sale sunt la fel de delicioase.

Citește mai mult:Cu ce poti inlocui branza in bucatarie?

Parmezanul – un must have al bucatariei italiene

 

Parmezanul – un must have al bucatariei italiene

Parmezan

 Celebrul “parmigiano reggiano” se regaseste in numeroase retete sau feluri traditionale ale bucatariei italiene. Putem aminti aici pastele carbonara, risotto sau sosul pesto cu busuioc. Descopera acest tip de branza extraordinara pe care il poti folosi in toate retetele tale.

 

Ce este parmezanul ?

 Parmezanul este branza obtinuta de la vacile care sunt hranite doar cu iarba si cu fan. Parmezanul nu contine nici conservanti nici aditivi si are o savoare dulce dar si picanta in acelasi timp. Foarte fructat este cel care dezvaluie si niste note de alune la gratar. Cu gustul parfumat atat cat trebuie, parmezanul vine cu o savoare unica pentru felurile tale de mancare.

Citește mai mult:Parmezanul – un must have al bucatariei italiene

Fructul pasiunii

 

Lasati-va sedusi de fructul pasiunii

fructul pasiunii

 Fructul pasiunii este un ingredient din bucatarie, nu foarte cunoscut insa care ne face sa visam din cauza numelui sau. Fructul pasiunii este un fruct extraordinar cu un parfum fantastic, originar din Brazilia.

 Gros ca un ou, dulce, suculent si acidulat, fructul pasiunii are un continut parfumat, o « carne » care are numeroase seminte care sunt invelite intr-o pulpa gelatinoasa. Seminte, pulpe, orice se poate manca de la fructul pasiunii.

 In plus, fructul pasiunii contine doar elemente nutritionale interesante – un nivel ridicat de fibre, diferite tipuri de antioxidanti, dar si vitaminele B3 si C. Fructul pasiunii mai vine si cu un aport de minerale ridicat si fara un exces de calorii.

Citește mai mult:Fructul pasiunii

Rulouri de primavara

 

5 trucuri pentru a realiza niste delicioase rulouri de primavara

rulouri de primavara

 Ce ar fi sa te delectezi cu savoarea unui rulou de primavara atunci cand temperaturile urca? Cum sa prepari un rulou de primavara reusit si ce garnitura sa alegi? Iti venim in ajutor cu cateva sfaturi.

 

Cum prepari rulourile de primavara.

 Pentru a reusi sa prepari un rulou de primavara delicios ai nevoie de niste foi speciale de hartie de orez si de niste ietei tot de orez. Mai ai nevoie de creveti, de laptuca si de frunze de menta. Poti varia insa placerile si sa umpli rulourile de primavara cu morcovi razuiti, cu castravete, cu soia si cu surimi… Te poti gandi sa apelezi si la puiul rece. Il poti marina pentru niste savori si mai intense. Pentru a parfuma rulourile si mai mult poti adauga si o tija de citronella, coriandru proaspat sau de ierburi aromatice.

Citește mai mult:Rulouri de primavara