Murele-beneficii si retete

 

Murele-beneficii și rețete

murele beneficii si retete

 Murele sunt niște fructe foarte interesante datorită bogăției lor în potasiu, calciu, magneziu și fier, dar și în Vitamina C.  Murele conțin antioxidanți, sunt bogate în flavonoizi și previn bolile cardiovasculare. În plus, murele conțin foarte puține calorii.

 

    Iată câteva idei de rețete pentru a vă bucura din plin de toate beneficiile murelor.

Clafoutis cu mure şi cu nuci.

 Tarta clafoutis reprezintă un desert care respiră fericire prin toți porii şi are o latură copilărească pe care toată lumea o adoră. Este un super preparat de pregătit împreună cu toți copiii. Cel cu fructe roșii este un adevărat regal pentru un desert lejer care te ajută să profiți din plin de fructele de pădure.

Citește mai mult:Murele-beneficii si retete

Fructe pe gratar

 

Fructe pe grătar? De ce nu?

fructe pe gratar

 Pe grătar, te-ai obișnuit cu mici în primul rând, cu carnați sau cu ceafa de porc? Poate și cu unele papiote cu carne de pui din când în când sau cu fructe de mare? De niște fructe delicioase ce zici însă? O idee foarte bună, de pus în practică în această vară. Nu vei regreta.

 Iată câteva idei de rețete pentru a pune fructele pe grătar în acest sezon. Le poți servi apoi pe post de desert sau ca garnitură pentru carne. O pată de prospețime pentru felurile tale de mâncare!

 

Piersici, prune și nectarine pe grătar.

 Taie fructele în două și înlătură sâmburii. Pune apoi feliile de fructe pe o folie de aluminiu și stropește-le cu puțin ulei de măsline. Pentru a mai adăuga puțin gust, poți folosi și miere dar și câteva frunze de mentă. Servește apoi fructele cu iaurt sau cu cremă glasată.

Citește mai mult:Fructe pe gratar

Retete cu branza proaspata de capra

 

5 feluri gurmande de a prepara brânza proaspătă de capră

retete cu branza proaspata de capra

 Temperaturile estivale sunt aici și te poți gândi sa prepari o dată cu ele feluri de mâncare pline de prospețime. Brânza de capra te ajuta în acest sens. In tarte, feluri de mâncare crocante, clafoutis sau rulade, uita de canicula vara și savurează brânza fără moderație.

 

Salate pline de prospețime cu brânză proaspătă de capră.

 Prospețimea sau răcoarea se poate cauta și în farfurie. Te poți lasă deci tentată de o salata islandeza pe baza de lăptucă iceberg, creveți, hering marinat, tartar de somon și biluțe de brânză de capra proaspătă. Preferi produsele mai interesante? Încearcă lintea verde și prepară un fel pentru antreu cu slănină, roșii cherry și brânză proaspătă. Poți încerca să reinventezi celebra salata de pepene - feta – castravete și să înlocuiești brânza feta cu cea din capra. Un sfat: nu uita de ierburile aromatice și de sucul de lămâie pentru a-ți delecta papilele gustative.

Citește mai mult:Retete cu branza proaspata de capra

Ce mancam cand este cald?

 

Ce mâncăm când este cald?

ce mancam cand este cald

 Ce mâncăm când este cald, când termometrul afișează peste 30 de grade? Chiar dacă te înarmezi cu o mulțime de soluții împotriva efectelor nedorite ale căldurii, senzația de disconfort este inevitabilă.

 Când este frig sau cald, corpul uman încearcă, așa cum poate, să își mențină temperatura la aproximativ 37 de grade. Or, dacă temperatura ambiantă este superioară, sistemul nostru apelează la o serie de modalități de apărare. Atunci apare transpirația. Aceasta evacuează căldura internă și răcește corpul. În perioade de caniculă nu prea avem poftă de mâncare. Dar trebuie să ne hrănim. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să treci cu bine peste caniculă în această vară.

 

Mănâncă des

 Este mai bine să mănânci în cantități mai mici, de mai multe ori pe zi, decât să consumi mese copioase. Corpul tău folosește mai multă energie pentru a digera mesele grele. Consumul de energie înseamnă automat creșterea temperaturii interne.

Citește mai mult:Ce mancam cand este cald?

Cum poti prepara pepenele galben?

 

Cum poți prepara pepenele galben?

cum poti prepara pepenele galben

 Este sezonul pepenelui galben! Ce ar fi să profiți din plin și să prepari cu ajutorul lui cele mai delicioase rețete? Nu îl mai degusta doar natur. E mult prea simplu pentru tine. Îți venim în ajutor cu câteva idei.

 

Smoothie cu pepene galben.

 Ideal pentru a începe o seară. Amestecă 200 de grame de pepene galben cu 200 grame de zmeură. Filtrează, apoi adaugă şi sucul de la o jumătate de lămâie verde. Mai presară peste puțin piper alb şi gata. Servește foarte rece.

 

Gaspacho cu pepene galben.

 Mai răcoritor şi plin de prospețime decât roșia singură, iată un gaspacho cu pepene galben extrem de gurmand de servit extrem de rece. Amestecă în blender un pepene galben cu patru roşii. Adaugă sucul de la o lămâie şi 3 linguri de ulei de măsline. Asezonează şi pune la rece.

Citește mai mult:Cum poti prepara pepenele galben?