5 feluri gurmande de a prepara brânza proaspătă de capră
Temperaturile estivale sunt aici È™i te poÈ›i gândi sa prepari o dată cu ele feluri de mâncare pline de prospeÈ›ime. Brânza de capra te ajuta în acest sens. In tarte, feluri de mâncare crocante, clafoutis sau rulade, uita de canicula vara È™i savurează brânza fără moderaÈ›ie.
Salate pline de prospeÈ›ime cu brânză proaspătă de capră.
ProspeÈ›imea sau răcoarea se poate cauta È™i în farfurie. Te poÈ›i lasă deci tentată de o salata islandeza pe baza de lăptucă iceberg, creveÈ›i, hering marinat, tartar de somon È™i biluÈ›e de brânză de capra proaspătă. Preferi produsele mai interesante? Încearcă lintea verde È™i prepară un fel pentru antreu cu slănină, roÈ™ii cherry È™i brânză proaspătă. PoÈ›i încerca să reinventezi celebra salata de pepene - feta – castravete È™i să înlocuieÈ™ti brânza feta cu cea din capra. Un sfat: nu uita de ierburile aromatice È™i de sucul de lămâie pentru a-È›i delecta papilele gustative.
FoloseÈ™te brânza proaspătă de capră È™i în aperitive.
Pentru ruladele tale cu brânză proaspătă poÈ›i sa încerci sa înlocuieÈ™ti È™unca cu un somon fume. ÎÈ›i poÈ›i delecta invitaÈ›ii È™i cu un crumble de roÈ™ii sublimat cu brânză de capră. PoÈ›i încerca sa confecÈ›ionezi È™i o supa rece de castravete cu menta. Apoi poÈ›i încerca È™i o terina de dovlecei, cu brânză de capră È™i somon pe post de antreu.
Brânză proaspătă de capră în tarte, quiche, clafoutis È™i compania.
Ai un aluat pentru tarta în frigider È™i nu mai È™tii ce sa faci cu el? Il poÈ›i folosi pentru a prepara o tarta cu roÈ™ii – ceapa – brânză de capră. PoÈ›i încerca sa te delectezi È™i cu un quiche cu spanac, ton, praz È™i ciuperci. Nu uita de brânză. Te poÈ›i lăsa tentata È™i de un clafoutis cu legume sau sa confecÈ›ionezi o tarta tatin de vinete È™i de roÈ™ii. Sau poate ca preferi savoarea îmbătătoare a unor samossas - trigoane cu brânză de capră È™i măsline.
Fă-È›i plinul de idei gurmande împreună cu brânză proaspătă de capră.
Cu brânză de caprăpoÈ›i prepara È™i o musaca delicioasa, lasagna, omleta, cannellonis… PoÈ›i încerca sa umpli dovleceii cu brânză, cu ardei È™i cu ciuperci. Si bineînÈ›eles te poÈ›i lasă tentată de următoarea idee: pune brânza proaspătă peste o felie de pâine unsa cu un strop de miere. Brânza poate în plus sa sublimeze orice salata.
Brânză proaspătă de capră în mâncăruri dulci – sărate.
Brânza de capră este delicioasa în felurile de mâncare dulci. PoÈ›i realiza o tartă fină cu pepene sau cu caise cu brânză deasupra. Pune peste È™i miere È™i iÈ›i vei delecta toate papilele gustative. PoÈ›i încerca È™i tartine cu pere sau cu mere. In sorbetiera pentru îngheÈ›ată este la fel de delicioasa.