Marinate pentru a sublima preparatele tale de vara

 

Marinate însorite pentru a sublima preparatele tale de vara

marinate pentru a sublima preparatele tale de vara

 Credeai ca știi totul despre marinate? Ei bine, acestea nu se folosesc doar pentru carnea la gratar. Acesta vin cu o mulțime de avantaje. Iata câteva cuvinte despre arta marinatelor.

 

La ce folosim marinatele ?

 In ceea ce privește alimentele, marinatele sunt excelente alături de carne, dar se pot folosi și la produsele din mare sau la legume. Dar sa nu uitam nici de zahar. O simpla salata de fructe poate fi sublimata dacă o ții peste noapte în frigider cu zeama de lămâie, cu putina scorțișoara, cuișoare și anason stelat. Ai de ales intre numeroase rețete cu fructe marinate care iți vor permite sa închei masa într-o nota plina de prospețime- un carpaccio de fructe – de căpșuni de exemplu, o salata de piersici și caise cu spuma de căpșuni, kiwi marinat în lămâie verde,ghimbir și citronella….

Citește mai mult:Marinate pentru a sublima preparatele tale de vara

Prepara altfel frigaruile

 

Prepară altfel frigăruile!

prepara altfel frigaruile

 Atunci când vine vorba despre grătar, nimic nu se compară cu frigăruile. Cu carne de porc sau de vită, cu pește, cu fructe clasice sau cu fructe de mare, sunt aliații de nădejde pentru preparatele tale estivale.

 Iată câteva feluri de a prepara altfel frigăruile dacă te-ai plictisit deja de clasicele preparate.

 - Alternează creveții cu bucățelele de ananas pentru a obține niște frigărui exotice cu un gust din insule.

 - Puiul și rozmarinul fac o combinație delicioasă pe frigărui.

 - Prepară niște frigărui cu magret de rață, cu caise, pe un pat de verdeață și te vei bucura de cel mai savuros preparat estival. Poți încerca însă și niște frigărui cu carne de rață și cu portocale pentru un gust exotic minunat.

Citește mai mult:Prepara altfel frigaruile

Retete exotice si fructate

 

Rețete exotice și fructate

retete exotice si fructate

 Pe langa fructele de sezon de care te poți bucura în aceasta perioada, te mai poți delecta și cu savorile delicioase ale fructelor exotice venite de peste mari si tari.

 

Mango.

 Cu savoarea sa dulce și ușor acidulata, cu pulpa sa suculenta și cu textura sa fondanta, fructul mango a devenit indispensabil în domeniul bucătăriei unde se simte în largul sau alături de combinațiile dulce- sărat. Este delicios alături de niște frigărui cu gambas, tras în tigaie alături de foie gras sau pur și simplu adăugat într-o salata tropicala. In ceea ce privește deserturile, este delicios alături de panna cotta sau de alte creme gratinate.

Citește mai mult:Retete exotice si fructate

Idei pentru un picnic fara multe calorii

 

6 idei pentru un picnic fără prea multe calorii

idei pentru un picnic fara multe calorii

 Vara vine și cu dorințe de a ieși la picnic la ţară sau în jurul orașului. Dar dacă ai impresia că sandwich înseamnă neapărat maioneză sau că salata rimează cu fad, mai gândește-te. Iată propunerile noastre pentru un picnic reușit, gurmand dar light în același timp.

 

Un wrap cu peste afumat.

 Sandwichurile tip wrap sunt marea tendință a momentului. Și cele compuse cu bucăți fine de somon fume şi cu bucățele de pește pollack nu au mai mult de 320 de kcal. Ai nevoie de niște tortilla din grâu, peste care să pui feliile de somon şi de pollack, frunze de salată, şi puțină ţibuletă. Formează un rulou cu tortilla şi tine totul la rece timp de o oră.

Citește mai mult:Idei pentru un picnic fara multe calorii

Prajituri sarate

 

Prăjituri sărate

prajituri sarate

 Prăjiturile nu sunt numai dulci! Iată cinci idei de prăjituri pe bază de parmezan de servit la antreu, la gustare sau ca fel principal.

 

Prăjitură cu omletă.

 Pentru un bufet sau pentru un picnic iată o rețetă extrem de ușor de realizat dar și originală. Un fel de millefeuilles din omletă cu diferite parfumuri – ceapă, dovlecel, jambon, vânătă, roșii, ardei roșu, anghinare, ierburi aromatice, care se poate degusta natur sau alături de un sos coulis de roșii sau de ardei.

 

Prăjitură cu ricotta, spanac şi parmezan.

 Iată o rețetă interesantă care îmbină savoarea dulce și „ierbivoră” a spanacului cu cea a parmezanului. Poți vărsa amestecul în diferite forme pentru a-l servi și pe post de aperitiv.

Citește mai mult:Prajituri sarate