Cele mai bune rețete de risotto

 

Risotto îţi permite orice tip de fantezie culinară

cele mai bune retete de risotto

 Risotto… o rețetă extrem de simplă, o rețetă clasică, rapidă şi savuroasă care îi satură atât pe cei mai gurmanzi cât şi pe cei mai flămânzi. Un fel de mâncare venit direct din Italia care poate fi servit atât ca fel de mâncare unic cât şi ca garnitură. Dar este şi un fel de mâncare care îţi permite orice tip de fantezie culinară. Îl poți parfuma şi asezona cu 1001 savori şi mirodenii, cu legume şi cu carne. Iată câteva idei de rețete pentru a savura cel mai bun risotto.

 

Un risotto clasic

 Un risotto cu pesto, pus cel mai bine în valoare de unt şi parmezan.

Citește mai mult:Cele mai bune rețete de risotto

Idei pentru cele mai delicioase spaghete

 

Cele mai bune idei pentru cele mai delicioase spaghete

idei pentru cele mai delicioase spaghete

 Probabil cel mai cunoscut fel de mâncare de origine italiană, spaghetele sunt cel mai adesea sinonime cu reconfort, cu o masă luată în familie dar și cu un fel de mâncare de preparat repede. Sunt perfecte pentru o cină luată în familie dar și pentru un prânz mai rapid. Iată câteva idei pentru a te bucura de cele mai delicioase rețete de spaghete.

 

A la carbonara.

 Smântână, bacon, ceapă, piper şi parmezan. Pentru un deliciu fără pereche care te va încânta cu siguranță.

Citește mai mult:Idei pentru cele mai delicioase spaghete

Prepara o vinegretă home-made

 

Trucuri şi sfaturi pentru a prepara o vinegretă home-made

prepara o vinegreta home made

 Ai obiceiul să îţi cumperi vinegreta? Dacă da, cu siguranță că nu te-ai gândit până acum la faptul că ai putea să îţi prepari singur sau singură vinegreta acasă. Dar vinegreta din comerț nu prea are o influență bună asupra stării de sănătate. Şi dacă mănânci o salată, care se presupune că este sănătoasă, vinegreta ar trebui să fie şi ea la fel de sănătoasă ca şi acestea. Nu-i aşa?

 

De ce să apelezi la o vinegretă home-made?

 Pentru mai multe motive- nu durează decât câteva minute, costă mai puțin şi ai deja cu siguranță toate ingredientele la îndemână… şi cu siguranță deoarece folosești ingrediente de cea mai bună calitate care sunt şi cele mai bune pentru sănătate.

Citește mai mult:Prepara o vinegretă home-made

5 feluri savuroase de a prepara mămăliga

 

Mămăliga merită un loc de cinste la tine în bucătărie

5 feluri savuroase de a prepara mamaliga

 Un fel de mâncare deja clasic, servit de obicei alături de brânză, lapte sau slănină, mămăliga este un produs foarte versatil care se poate folosi în foarte multe feluri. Se poate degusta alături de toate tipurile de carne dar şi de un sos de roșii.

 Mămăliga este un produs mai original decât orezul sau decât pastele, care merită un loc de cinste la tine în bucătărie. Iată cinci feluri în care o poți savura.

 

Prepară un piure onctuos.

 Mămăliga preparată cu lapte sau apă şi presărată cu o bună doză de parmezan este ideală alături de tot felul de tocănițe sau de sos de roșii. Poți adăuga lângă mămăligă și o supă de legume sau un lapte de cocos pentru cea mai onctuoasă versiune plină de savoare. Poți încerca și varianta pe un pat de legume sau de carne.

 

Cartofi prăjiți originali din mămăligă.

 Iată rețeta ideală pentru a prepara resturile de mămăligă. Varsă mămăliga fiartă într-un vas care să nu fie foarte înalt. Când se va răci, aceasta va forma o materie compactă. O vei putea astfel tăia şi frige la fel ca şi cartofii prăjiți. Îi poți degusta așa, natur sau alături de un sos pesto sau de roșii pentru cei mai gurmanzi.

Citește mai mult:5 feluri savuroase de a prepara mămăliga

Ce poţi face cu ciupercile în bucătărie?

 

Ciupercile sunt delicioase în bucătărie, folositoare sănătății.

ce poti face cu ciupercile in bucatarie

 Înainte de a survola posibilitățile culinare oferite de către ciuperci, iată mai multe lucruri despre aceste legume minunate, care sunt cel mai adesea ignorate.

 - gustul lor ne duce puțin cu gândul la carne, lucru ce face din ciuperci un aliat de preţ pentru vegetarieni.

 - ciupercile sunt poroase. Din acest motiv păstrează tot parfumul ierburilor sau mirodeniilor cu care se prepară. Şi cu ciupercile nu ai nevoie de sare, deoarece acestea pot pune foarte bine în valoare savoarea alimentelor.

 - după ce ai curățat şi spălat ciupercile, le poți stropi puțin cu suc de lămâie ca să nu se oxideze.

 - ciupercile conțin foarte puține calorii şi multă apă. Conțin vitamine şi sunt bogate în proteine.

 - ciupercile sunt bune pentru a întări sistemul imunitar şi pot contribui la sănătatea inimii.

Citește mai mult:Ce poţi face cu ciupercile în bucătărie?