Umpluturi pentru preparate festive

 

Umpluturi parfumate pentru preparate festive

umpluturi pentru preparate festive

 Cocoș, curcan, bibilică sau rață… iată care sunt păsările care se invită la tine pe masă de sărbători. Și nu numai. Dar pentru ocaziile speciale sunt cele care te vor învălui cu cele mai frumoase arome. Umplutura, parfumată și savuroasă este cea care trebuie să devină micul tău atu, pentru toate rețetele tale de la cele mai tradiționale la cele mai originale.

 Deci păsările precum curcanul, rața, cocoșul sau bibilica sunt cele care se îmbracă în această perioadă în straie de sărbătoare și care se potrivesc de minune cu fructele, foie gras-ul sau cu delicioasele castane. Și umplută, carnea de pasăre devine mult mai rafinată, mai gurmandă și mai parfumată, dar și mai fragedă și mai parfumată.

 Umplutura, un amestec de ingrediente crude și fierte este cea care poate garnisi nu numai carnea de pasăre, legumele și peștii dar și numeroase preparate festive.

Citește mai mult:Umpluturi pentru preparate festive

Ouă și ierburi – 1001 posibilități

 

Ouă și ierburi – 1001 posibilități

oua si ierburi 1001 posibilitati

 Apreciat de foarte multă lume și foarte ușor de preparat, oul ocupă un loc de cinste la noi în alimentație. Ierburile îți permit însă să le pui în valoare în fiecare zi. Știai asta? În plus vin cu o notă de savoare și de originalitate.

 Ouăle sunt deci o masă simplă și delicioasă care se pot preta tuturor fanteziilor. Se pot fierbe, se pot prăji, se pot poșa, se pot prepara în omletă, etc. Și nu numai că gustul lor poate varia în funcție de modul de preparare ci și în funcție de ingredientele cu care sunt asociate.

 Și ouăle merg de minune cu ierburile aromatice. Gustul suav și generos al gălbenușului este cel mai bine pus în valoare de prospețimea ierburilor. Și acestea mai pot pune în valoare sau chiar sublinia finețea albușului.

Citește mai mult:Ouă și ierburi – 1001 posibilități

Rețete care îți parfumează casa de Crăciun

 

Topul rețetelor care îți parfumează casa de Crăciun

retete care iti parfumeaza casa de craciun

 Ce poate fi mai plăcut decât un parfum dulce de condimente care să te învăluie atunci când treci pragul casei? Promisiunile unor gustări gurmande, aceste miresme îmbătătoare ne fac să ne plouă în gură de poftă și ne vin în minte datorită lor amintiri minunate din copilărie.

 Dacă Marcel Proust a imortalizat cel mai bine micuța sa madlenă înmuiată în ceai, de Crăciun iubim să ne învăluim cu cele mai frumoase miresme de scorțișoară, de nucșoară sau de cuișoare. Ingredientele folosite pentru turta dulce sunt cele care evocă imediat timpul copilăriei în care ți se povesteau cele mai frumoase povești.

 Și în ceea ce privește rețetele gurmande de Crăciun, caramelul, vanilia și ciocolata sunt cele care îți învăluiesc și ele casa.

 Mere la cuptor, pere cu vin, fructele îmbracă și ele straie de sărbătoare, decorate cu condimente și acoperite cu vinuri. Portocalele sau fructele kumquat, ușor confiate într-un sirop parfumează ca nimeni altele casa și asta pentru foarte mult timp.

Citește mai mult:Rețete care îți parfumează casa de Crăciun

De ce ar trebui să iubești sushi?

 

De ce ar trebui să iubești sushi? 4 motive

de ce ar trebui sa iubesti sushi

 Un fel de mâncare venit direct din Japonia, sushi este cel care face furori la ora actuală peste tot în lume, inclusiv la noi. În spatele acestui succes se ascunde un gust plin de savoare, dar și cele mai bune ingrediente pentru sănătatea noastră. Compoziția acestor mici rulouri delicioase este atât de bogată în vitamine și în minerale încât acesta este un fel de mâncare excelent pentru plăcere dar și pentru sănătate. Și după acest articol, mulți vor include cu siguranță de acum înainte sushi la ei în alimentație.

 

Caloriile.

 Asta nu implică însă toate varietățile de sushi. Dar majoritatea felurilor sunt slabe în calorii, ideale deci dacă ai grijă de siluetă sau dacă vrei să slăbești. Optează în acest caz pentru niște rulouri care conțin multe legume, cum ar fi morcovii, castraveții și avocado. Evită în schimb rulourile care sunt bogate în maioneză, brânză sau smântână sau orice alt tip de garnitură cremoasă. Peștele conține și el foarte puține calorii și ai de între ton, somon sau creveți sau multe alte varietăți sănătoase.

Citește mai mult:De ce ar trebui să iubești sushi?

Rețete pe bază de clementine

 

Rețete delicioase pe bază de clementine

retete pe baza de clementine

 Sunt divine clementinele? Vom vedea. În orice caz, au fost inventate ca să zicem așa, la începutul secolului al XX-lea, în Algeria, de către un religios și un botanist francez, Clement. Se pot folosi foarte bine în bucătărie mai ales în domeniul patiseriei.

 

Antreuri facile și acidulate pe bază de clementine.

 Savoarea ușor dulce și delicios de acidulată a clementinelor se potrivește de minune cu carnea de pasăre sau cu ca albă. Clementinele vor ști cum să parfumeze escalopul de pui cu coaja lor, vor ști cum să pună în valoare savoarea unor anumite preparate sau pot pur și simplu să înlocuiască portocalele într-un magret de rață cu condimente.

Citește mai mult:Rețete pe bază de clementine