10 reţete de vinegrete originale

 

10 reţete originale

10 retete de vinegrete originale

 Te-ai săturat de vinegretele care sunt mult prea clasice sau mult prea simple? Ce ar fi să încerci să variezi plăcerile? Îţi venim în ajutor cu zece propuneri care îţi vor sublima toate salatele.

 

Vinegretă - versiune japoneză

 Este ideală pentru a pune în valoare o salată vegetariană. Amestecă o lingură de ulei de susan cu o lingură de sos de soia, o lingură de oţet de vin şi cu două linguri de suc de yuzu.

 

 Vinegretă - versiune pasiune

 Pentru a surprinde pe toată lumea cu un amestec de gusturi dulci şi sărate, ai nevoie de: 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de oţet de zmeură, seminţele de la fructul pasiunii şi de la o rodie. Amestecă totul. Adaugă sare şi piper.

Citește mai mult:10 reţete de vinegrete originale

Reţete delicioase cu somon

 

Cele mai delicioase şi originale reţete cu somon

retete delicioase cu somon

 Somonul vine cu o mulţime de beneficii pentru sănătate. Fie că este pregătit la tigaie, la cuptor sau în papiote, fumé sau poşat, este cel care poate diminua riscurile apariţie unor boli cardio-vasculare şi anumitor tipuri de cancer. Iată cum poţi adăuga şi tu în meniu acest peşte savuros.

 

Somon cu unt şi cu lime

 Coriandru, lămâia verde şi ghimbirul dau untului cu care prepari rețeta un caracter foarte oriental. Servește somonul pe un pat de ardei şi vei obţine cel mai delicios fel de mâncare.

 

Tartar de somon şi mango

 O reţetă delicioasă şi extrem de colorată. Este foarte uşor de preparat şi vine cu un gust dulce şi delicat care ne duce cu gândul la perioada estivală.

Citește mai mult:Reţete delicioase cu somon

Ce poţi face cu menta în bucătărie

 

Cum poți folosi menta în bucătăria ta

ce poti face cu menta in bucatarie

 Ai mentă prin bucătărie, te tentează dar nu știi ce să faci cu ea în bucătărie? Îţi venim în ajutor în acest articol cu patru propuneri de articole – ceai cu mentă, grătar cu carne de miel marinat cu mentă, sos pesto de mentă și de migdale, dar şi risotto cu mazăre şi cu mentă.

 

Ceaiul cu mentă

 Un preparat ideal pentru a te răcori vara. Varsă un pahar cu apă fierbinte peste ceai verde neparfumat-1 linguriţă. Peste un minut înlătură apa pentru a scăpa de gustul amar al ceaiului verde. Spală apoi un buchet de mentă proaspătă. Pune într-un ceainic frunze de mentă, ceai verde şi 10 bucăţi de zahăr. Varsă peste apă fierbinte şi lasă la infuzat totul timp de 3, 4 minute.

Citește mai mult:Ce poţi face cu menta în bucătărie

Cum poţi prepara porumbul indian?

 

Porumbul indian - rețete

cum poti prepara porumbul indian

 Sub formă de semințe, porumbul indian este rege pentru plăcinta chinezească. Se poate folosi însă şi pentru chili, supe şi mămăligă. Vara se pot degusta boabele sale direct.

 Porumbul este o cereală care se mănâncă însă ca şi o legumă. Este bogat în vitamina B şi te ajută să scapi de oboseală. Te ajută şi să menţii sănătoase vesele sanguine, vine cu mai multă energie pentru corp dar şi protejează contra radicalilor liberi.

 Porumbul este şi o bună sursă de fosfor, de magneziu, de fier şi de alţi nutrienţi buni. O gură de sănătate la fiecare îmbucătură.

 Fie că este galben sau multicolor, porumbul indian face bucuria tuturor în luna august. Felurile de mâncare pe baza sa sunt un excelent pretext pentru a se aduna în jurul mesei.

Citește mai mult:Cum poţi prepara porumbul indian?

Cum poţi prepara altfel feniculul

 

Rețete cu fenicul

cum poti prepara altfel feniculul

 Crud sau fiert, feniculul se mănâncă în întregime! Are un gust pronunțat, ca de anason şi vine cu un gust particular pentru toate felurile de mâncare.

 Feniculul este şi o legumă polivalentă care începe să îşi recâştige locul de cinste la noi în farfurii. Putem remarca că apar din ce în ce mai multe reţete care conţin fenicul. Şi totuşi, feniculul este o legumă mai veche care ne duce cu gândul la morcovi sau la pătrunjel. Este bogat în potasiu şi în vitamina C şi îl consumăm mai ales pentru gustul său special care poate pune în valoare orice fel de mâncare. Se poate consuma în salate sau preparat pe vapori, tras la tigaie, pe grătar sau la cuptor. Fiert se combină cel mai adesea cu peştele, în timp ce crud, merge de minune cu citricele.

Citește mai mult:Cum poţi prepara altfel feniculul