Stufat de inimi si pipote

 

Stufat de inimi și pipote de pui

stufat de inimi si pipote

 De multe ori ne întrebăm „ce mai gătesc azi?„ Avem o mulțime de variante, însă nu știm pe care să o alegem. Și parcă ne-am săturat de banalele rețete pe care le facem de o veșnicie. Parcă am vrea ceva mai deosebit, un gust nou. Dacă aveți la îndemână o punguliță de inimioare și pipoțele de pui și nu știți cum să le mai pregătiți, altfel decât prăjite sau în supă, ei bine, puteți prepara un stufat de zile mari.

 

Ingrediente necesare pentru pregatirea stufatului de inimi și pipote

 Pentru a prepara deliciosul stufat, aveți nevoie de o punguliță de inimi și pipote congelate, sau, de ce nu, de jumătate de kilogram de inimi și pipote proaspete, de doi căței de usturoi, trei fire de ceapă verde, sau chiar o legătură de ceapă verde mai mică, morcov, ardei gras verde sau roșu, sau le puteți combina pe amândouă, roșii sau roșii în bulion, dovlecel, sare, piper, și mult mărar.

Citește mai mult:Stufat de inimi si pipote

Mititei de casă

 

Mititei de casă

mici

 Puțini dintre noi mai știu adevăratul gust al mititeilor preparați în casă, și cunoaștem numai gustul celor cumpărați, gata pregătiți, care ne așteaptă pe rafturile magazinelor, la raioanele cu produsele congelate, sau proaspete. Gustul, într-adevăr este foarte bun, dar adevărata provocare este atunci când preparăm noi singuri micii în casă, când știm exact ce cantități și ce fel de carne punem în ei.

 

Ingrediente pentru prepararea micilor

 Pentru mititeii de casă, avem nevoie de jumătate de kilogram de carne tocată (jumătate porc, jumătate vită sau, de ce nu, miel). Dacă aveți posibilitatea, cumpărați carnea de la băcănie, curățați-o de tendoane, de pielițe, și tocați-o acasă. În felul acesta veți ști ce mâncați. Apoi, mai avem nevoie de o ceapă tocată fin, usturoi, piper, boia, sare, apă minerală și bicarbonat de sodiu.

Citește mai mult:Mititei de casă

Drob de pui

 

Drob de pui

drob de pui

 Ce ar fi sărbătorile Pascale fără un drob gustos? Dar ce ne facem atunci când membrii familiei nu sunt mari amatori de carne de miel? Renunțăm la preparatele tradiționale, la deliciosul drob? Sau găsim variante la fel de delicioase și sănătoase pentru a înlocui carnea de miel? Putem face un drob de pui excelent, care să ne încânte papilele gustative, și nici nu va pica atât de greu la stomac.

 

Ingrediente pentru prepararea drobului de pui

 Pentru o tăviță de drob de pui avem nevoie de jumătate de kilogram de pui, jumătate de kilogram de inimi și pipoțele (sau câte o pungă congelată din fiecare), patru ouă fierte, două ouă crude, o legătură de ceapă verde, mărar, usturoi verde, sare, piper și puțin măghiran uscat dacă aveți la îndemână.

Citește mai mult:Drob de pui