Salată de sfeclă roșie

 

Salată de sfeclă roșie

salata de sfecla rosie

 Sfecla roșie se numără printre alimentele minune ce pot fi consumate zilnic și care aduc numeroase beneficii organismului nostru. Sfecla roșie conține tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanți și fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie. Și este extrem de delicioasă. Sunt o mulțime de modalități în care se poate prepara sfecla roșie. Se poate coace, se poate servi în diverse feluri de mâncare, în supe și ciorbe, dar poate cel mai des întâlnit preparat este salata de sfeclă roșie, ușor de preparat, extrem de delicioasă și sănătoasă. Pentru a ne pune sângele în mișcare și pentru a mai elimina din kilogramele în exces, precum și pentru a ne fortifia sistemul imunitar, să consumăm sfeclă roșie!

 

Ingrediente necesare pentru a prepara salată de sfeclă roșie

 Salata de sfeclă roșie necesită ingrediente puține dar extrem de hrănitoare și sănătoase. Aveți nevoie de jumătate de kilogram de sfeclă roșie, de o rădăcină de hrean, sare, piper, ulei de măsline și oțet de mere sau zeamă de lămâie.

Citește mai mult:Salată de sfeclă roșie

Chifteluțe de dovlecei cu brânză

 

Chifteluțe de dovlecei cu brânză

chiftelute de dovlecei cu branza

 Chifteluțele de dovlecei cu brânză sunt o alternativă extrem de gustoasă și de sănătoasă celebrelor chifteluțe de porc înecate în grăsime. Desigur, și acelea au farmecul și gustul lor inconfundabil, dar din ce în ce, oamenii caută alternative mai sănătoase felurilor de mâncare tradiționale pe care le consumă regulat. Pentru a mai reduce conținutul de grăsimi și pentru a consuma un produs extrem de gustos și de sățios, recomandăm cu căldură chifteluțele de dovlecei cu brânză, ce pot fi preparate în orice anotimp.

 

Ingrediente necesare pentru a prepara chifteluțe de dovlecei cu brânză

 Pentru a obține chifteluțe de dovlecei cu brânză delicioase și aromate, aveți nevoie de mai multe ingrediente. Așadar, vă recomandăm să cumpărați o jumătate de kilogram de dovlecei, aproximativ 100 – 150 de grame de telemea de vacă, două ouă, o legătură de mărar, ulei, piper, sare și câteva linguri de făină vă mai sunt necesare pentru a lega compoziția.

Citește mai mult:Chifteluțe de dovlecei cu brânză

Ardei și dovlecei umpluți

 

Ardei și dovleceii umpluți

ardei si dovlecei umpluti

 Ardeii umpluți sunt o rețetă tradițională românească, preparați de gospodine și consumați cu mare plăcere, în orice anotimp. Dar iată că nu numai ardeii pot fi umpluți, ci și alte legume, precum dovleceii sau chiar roșiile. Ardeii și dovleceii umpluți cu carne de pui sau de curcan sunt o rețetă ideală, sățioasă și fără prea multe calorii, în comparație cu rețeta în care umplutura era făcută din carne de porc.

 

Ce avem nevoie pentru a prepara reteta cu ardei și dovlecei umpluți

 Pentru a prepara delicioasa rețetă, avem nevoie de vreo șapte ardei grași, de doi sau trei dovlecei, de câteva roșii, de aproximativ 500-600 de grame de carne tocată de pui sau de curcan, o ceapă mare sau două mai mici albe, un păhărel de orez, doi morcovi, o legătură de pătrunjel, pastă de tomate sau suc de roșii, ulei și mirodenii (sare, piper, cimbru, boia iute dacă doriți).

Citește mai mult:Ardei și dovlecei umpluți

Mâncărică de mazăre

 

Mâncărică de mazăre

mancarica de mazare

 Mazărea este delicioasă, în orice fel de combinație. Se poate prepara sub diverse forme – cu carne, fără carne, sub formă de supă-cremă, ba chiar poate fi adăugată și în salate. Mazărea nu numai că este delicioasă dar este și extrem de sănătoasă, deoarece este un ingredient esențial pentru sănătate. Însăși culoarea vedre ne sugerează sănătate și un aport ridicat de flavonoide și de fier. Mazărea este o sursă esențială de vitamina K, ce activează calciul în organism pentru a fi asimilat mai repede de oase, de acid folic și de complexul de vitamina B care au proprietatea de a preveni osteoporoza și de a ajuta la reglarea nivelului de lipide, proteine și carbohidrați din organism. De asemenea, mazărea mai conține și vitamina C, un puternic antioxidant, ce ajută la întărirea sistemului imunitar. Consumul de mazăre reglează digestia, reduce nivelul de colesterol și aduce organismului un aport semnificativ de acizi grași omega 3, fitonutrienți și antioxidanți.

Citește mai mult:Mâncărică de mazăre

Tocăniță de ceapă

 

Tocăniță de ceapă

tocanita de ceapa

 Tocănița de ceapă este un preparat ce poate fi încadrat la feluri de mâncare principale și chiar tradiționale ale românilor. Tocănița de ceapă are o rețetă folosită de bunicii și străbunicii noștri care o preparau cu fiecare ocazie. Și cum ceapa nu are multe calorii, tocănița de ceapă este ideală și pentru cei ce urmează o dietă sau care țin post.

 

Ingrediente necesare pentru pregatirea tocăniței de ceapă

 Pentru tocănița de ceapă nu aveți nevoie de multe ingrediente. Aceasta se poate prepara din șase cepe mari (roșii sau albe, cele roșii sunt mai gustoase și mai dulci), un ardei gras roșu, un morcov, două roșii proaspete, două linguri de ulei, bulion sau suc de roșii, sare, piper și puțin cimbru.

Citește mai mult:Tocăniță de ceapă