Salată de sfeclă roșie
Sfecla roÈ™ie se numără printre alimentele minune ce pot fi consumate zilnic È™i care aduc numeroase beneficii organismului nostru. Sfecla roÈ™ie conÈ›ine tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanÈ›i È™i fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie. Și este extrem de delicioasă. Sunt o mulÈ›ime de modalități în care se poate prepara sfecla roÈ™ie. Se poate coace, se poate servi în diverse feluri de mâncare, în supe È™i ciorbe, dar poate cel mai des întâlnit preparat este salata de sfeclă roÈ™ie, uÈ™or de preparat, extrem de delicioasă È™i sănătoasă. Pentru a ne pune sângele în miÈ™care È™i pentru a mai elimina din kilogramele în exces, precum È™i pentru a ne fortifia sistemul imunitar, să consumăm sfeclă roÈ™ie!
Ingrediente necesare pentru a prepara salată de sfeclă roșie
Salata de sfeclă roÈ™ie necesită ingrediente puÈ›ine dar extrem de hrănitoare È™i sănătoase. AveÈ›i nevoie de jumătate de kilogram de sfeclă roÈ™ie, de o rădăcină de hrean, sare, piper, ulei de măsline È™i oÈ›et de mere sau zeamă de lămâie.
Cum preparam salata de sfeclă roșie
Salata de sfeclă roÈ™ie se poate prepara în două feluri. Unii preferă metoda mai simplă È™i mult mai sănătoasă în care sfecla roÈ™ie se rade fără a fi fiartă, pentru a-È™i păstra toate substanÈ›ele nutritive È™i vitaminele intacte. Un al doilea mod de preparare, mult mai gustos, dar în care sfecla îÈ™i mai pierde din nutrienÈ›i, implică fierberea sfeclei înainte de a o prepara. AÈ™adar, sfecla spălată bine se pune la fiert în coajă. Se curăță apoi de coajă, când se răceÈ™te È™i se dă pe răzătoarea mare. Sfecla trebuie să fiarbă aproximativ o oră jumătate- două. Se dă sfecla prin răzătoarea mare, È™i hreanul prin răzătoarea mică, pentru a fi mai fin. Se amestecă ingredientele È™i se adaugă sare, piper, o lingură de ulei de măsline È™i oÈ›etul sau zeama de lămâie după gust.
Cum servim salata de sfeclă roșie
Salata de sfeclă roÈ™ie este o garnitură ideală lângă multe feluri de mâncare. Dacă vorbim de mâncăruri grele, ce implică carne de porc prăjită sau la cuptor, sau de tocăniÈ›e È™i alte preparate din legume, de musaca sau chiar de piureul de cartofi simplu sau cu sos, atunci este bine să le servim cu o salată de sfeclă roÈ™ie, care este un medicament natural, un remediu excelent pentru detoxifierea ficatului È™i a întregului organism.
Poftă bună!