Ficăței cu ciuperci la cuptor
O rețetă extrem de delicioasă care poate fi preparată extrem de ușor, de complexitate medie, și nu necesită un timp lung de preparare, rețeta de ficăței cu ciuperci la cuptor este perfectă pentru o cină romantică sau pentru o masă festivă.
Ingrediente necesare pentru ficăței cu ciuperci la cuptor
În această reÈ›etă, ingredientele se îmbină perfect astfel că aroma ciupercilor completează savoarea ficățeilor, È™i sosul alb este piesa de rezistență. Avem nevoie de 500 de grame de ficăței de pasăre proaspeÈ›i, un ardei roÈ™u, 300 de grame de ciuperci, doi căței de usturoi, cimbru, sare, piper, pătrunjel verde È™i ulei de măsline. Pentru garnitură sunt suficienÈ›i câÈ›iva cartofi de mărime medie sau mici ce vor fi serviÈ›i natur. Sosul alb necesită o cană de smântână dulce pentru gătit, sare, piper È™i un cățel de usturoi.
Cum preparam ficăței cu ciuperci la cuptor
SpălaÈ›i bine ciupercile È™i ficățeii. Dacă sunt mai micuÈ›e, puteÈ›i lăsa ciupercile întregi, dacă nu, le puteÈ›i tăia în feliuÈ›e. TăiaÈ›i È™i fâÈ™ii de ardei gras roÈ™u. PuneÈ›i în tava de copt ficățeii împreună cu ciupercile, presăraÈ›i sare, piper, cimbru È™i usturoiul pisat. AuriÈ›i ingredientele cu o lingură de ulei de măsline È™i o jumătate de pahar cu apă. Între timp, curățaÈ›i cartofii È™i puneÈ›i-i la foc mediu. BăgaÈ›i tava cu ingredientele la cuptor, până ce scade zeama È™i ficățeii se rumenesc. PresăraÈ›i È™i puÈ›in pătrunjel deasupra.
Pentru a prepara sosul, puneÈ›i într-o tigaie la foc mic ingredientele pentru sos, smântâna È™i mirodeniile, unde mai puteÈ›i adăuga È™i câteva frunze de busuoic. LăsaÈ›i tigaia la foc mic, până începe să fiarbă, apoi aÈ™teptaÈ›i să se răcească sosul. AÈ™ezaÈ›i ingredientele pe farfurie, È™i serviÈ›i cald.
Poftă bună!