Ficăței de pui la cuptor
Ficățeii de pui sunt o adevărată delicatesă. AceÈ™tia pot fi preparaÈ›i într-o mulÈ›ime de feluri, È™i servesc ca È™i fel principal lângă multe tipuri de garnituri. Se poate prepara, de asemenea, un delicios pate de ficat de casă, fără aditivii alimentari pe care îi găsim în preparatele din comerÈ›, îndeosebi pateurile. Ficățeii la cuptor sunt o adevărată delicatesă È™i sunt È™i uÈ™or de preparat.
Ingrediente necesare pentru ficăței de pui la cuptor
Pentru delicioÈ™ii ficăței la cuptor avem nevoie de jumătate de kilogram de ficăței de pui, usturoi, câÈ›iva căței, o ceapă mică tocată fin, ulei de masline, sare, piper È™i puÈ›in cimbru.
Cum preparam ficăței de pui la cuptor
Se curăță ficățeii, se spală în mai multe ape È™i se pun în lapte dulce circa un sfert de oră înainte de a fi băgaÈ›i la cuptor. Între timp, se toacă ceapa È™i usturoiul fin, È™i se pregătesc celelalte ingrediente, condimentele, din care se face un mix, în cantitățile dorite de dvs. Se adaugă ficățeii scurÈ™i bine de laptele sau de apa în care au stat într-o tavă sau într-un vas de Yena È™i se presară ulei deasupra lor
. Se adaugă È™i mixul de condimente, ceapa È™i usturoiul, È™i apoi totul se amestecă fin cu mâna, pentru ca aromele să pătrundă ficățeii. Se introduc la cuptor până ce aceÈ™tia se rumenesc, în jur de 20-30 de minute. Nu uitaÈ›i ca între timp sa mai scoateÈ›i tava din cuptor È™i să mai amestecaÈ›i în ficăței pentru a se rumeni bine pe toate părÈ›ile.
Cum servim ficăței de pui la cuptor
Se servesc calzi, alături de un delicios orez cu legume, de un piure de cartofi fin sau de cartofi natur și o salată proaspătă de primăvară sau de vară, cu multe legume și verdețuri, sau, de ce nu, alături de castraveti murați.
Pofta buna!