ChifteluÈ›e de dovlecei cu brânză
ChifteluÈ›ele de dovlecei cu brânză sunt o alternativă extrem de gustoasă È™i de sănătoasă celebrelor chifteluÈ›e de porc înecate în grăsime. Desigur, È™i acelea au farmecul È™i gustul lor inconfundabil, dar din ce în ce, oamenii caută alternative mai sănătoase felurilor de mâncare tradiÈ›ionale pe care le consumă regulat. Pentru a mai reduce conÈ›inutul de grăsimi È™i pentru a consuma un produs extrem de gustos È™i de sățios, recomandăm cu căldură chifteluÈ›ele de dovlecei cu brânză, ce pot fi preparate în orice anotimp.
Ingrediente necesare pentru a prepara chifteluÈ›e de dovlecei cu brânză
Pentru a obÈ›ine chifteluÈ›e de dovlecei cu brânză delicioase È™i aromate, aveÈ›i nevoie de mai multe ingrediente. AÈ™adar, vă recomandăm să cumpăraÈ›i o jumătate de kilogram de dovlecei, aproximativ 100 – 150 de grame de telemea de vacă, două ouă, o legătură de mărar, ulei, piper, sare È™i câteva linguri de făină vă mai sunt necesare pentru a lega compoziÈ›ia.
Cum preparam chifteluÈ›e de dovlecei cu brânză
Modul de preparare nu este foarte dificil. Am putea spune că acestea se prepară chiar mai uÈ™or decât chifteluÈ›ele de carne de pui sau de porc, È™i sunt la del de delicioase. Primul pas este să luăm dovleceii, să îi curățăm de coajă, să îi spălăm, È™i apoi să îi dăm pe răzătoare, de preferabil pe partea cea mai fină, alături de brânza telemea. După ce am dat pe răzătoare dovleceii, îi scurgem bine de zeamă sau se lasă la scurs într-o sită.
De asemenea, este posibil ca telemeaua de vacă să lase zer. O stoarcem È™i pe ea pentru a nu avea probleme la prăjit. Într-un vas mai mare, se pun dovleceii scurÈ™i de zeamă, brânza telemea rasă, alături de cele două ouă, de mărarul tocat mărunt (acesta se adaugă după gust), sare, piper. Se amestecă toate ingredientele È™i dacă este nevoie se adaugă È™i câteva linguri de făină pentru a echilibra conÈ›inutul È™i pentru ca acesta să nu fie prea moale la prăjit. PuteÈ›i înlocui făina cu pesmet. GustaÈ›i din compoziÈ›ie, pentru ultima dată să vedeÈ›i dacă mai este nevoie de sare. Cum telemeaua este sărată, este posibil să nu mai aveÈ›i nevoie de sare suplimentară. PuteÈ›i aranja cu mâna chifteluÈ›ele, folosindu-vă de făină sau le puteÈ›i pune la prăjit cu lingura. PrăjiÈ›i-le pe ambele părÈ›i, la foc mediu, rumeniÈ›i-le după bunul plac, È™i apoi scoateÈ›i-le pe o farfurie cu un È™erveÈ›el pentru a mai elimina din excesul de ulei.
Cum servim chifteluÈ›e de dovlecei cu brânză
ChifteluÈ›ele de dovlecei se pot servi ca È™i aperitiv pe un platou împreună cu alte preparate, sau ca È™i fel principal de mâncare alături de un piure de cartofi sau cartofi natur.
Pofta buna!