Tendinte culinare in 2014

 

8 tendinte culinare de urmat in 2014

tendinte culinare in 2014

 In fiecare an si bucataria trebuie sa se supuna unor anumite tendinte culinare. Nu stii cum trebuie sa arate farfuriile tale in 2014? Iti spunem noi.

 

Conopida peste tot

 Conopida este fara indoiala o leguma foarte la moda. Si nu este de mirare. Se poate gati in mii si mii de feluri. Se poate folosi de exemplu pentru a inlocui faina in aluatul de pizza, sa fie prezenta alaturi de couscous sau sa parfumeze un fel de mancare cu orez. Este ideala si pentru cele care nu pot sa consume gluten.

 

Amestecuri neasteptate

 Patiseria hibrida a fost foarte in tendinte in 2013. A aparut si Cronut, pe jumatate gogoasa, pe jumatate croissant. Trebuie sa te astepti si in acest an la alte inventii – cum ar fi Croger, un cheeseburger servit intr-un aluat de croissant.

Citește mai mult:Tendinte culinare in 2014

Retete de vara

 

Retete de vara – idei fresh si lejere

retete de vara

 Pentru ca vara sa vina mai repede pe masa ta, iti prezentam in acest articol cateva idei de retete usoare si foarte colorate. Rosii umplute cu branza sau cu tapenada, granité de busuioc, minestrone de fructe proaspete cu sirop picant…

 Deci pentru vara ce vine esti gata sa pregatesti un meniu plin de prospetime si de savoare? In meniu- aperitive ultra fresh, feluri de mancare integrale sau deserturi pline de vitamine.

 

Caviar de vanata.

 Pentru a mai renunta putin la excesele pe care le poti face vara, poti miza fara probleme pe legume vedeta a verii – vanata. Ce zici? Incerci un caviar de vanata?

 

Supa rece – gaspacho.

 La ora mesei sau a aperitivelor, poti sa faci o scurta escala in Spania si sa prepari o reteta gurmanda a verii – gaspacho, supa rece plina de prospetime,colorata si savuroasa. Ole!

Citește mai mult:Retete de vara

Sărmăluțe în foi de varză

 

Sarmale în foi de varză

sarmalute in foi de varza

 Sarmalele în foi de varză sau de viță sunt într-adevăr o rețetă tradițională românească. Sarmalele se servesc fie cu diverse ocazii speciale, de sărbători, dar pot fi incluse și în meniul cotidian. Totuși, este recomandat să nu consumam sarmale foarte des din cauză că sunt foarte grele pentru stomac, și îngreunează tranzitul intestinal și activitatea bilei și a ficatului. Sarmalele pot fi preparate și cu carne de pui sau de curcan tocată, nu numai cu carne de porc, și astfel mai scădem din numărul de calorii per porție. Nu este dificil să facem sărmăluțele dar trebuie să urmăm câțiva pași foarte clari pentru prepararea acestora.

 

Ingrediente necesare pentru sarmale

 Pentru a obține o porție zdravănă de sarmale cu care să ne săturăm invitații, avem nevoie de un kilogram și jumătate de carne tocată, de porc, în combinație cu vită, de pui sau de curcan, un kilogram și jumătate de varză murată, dar luați mai multă deoarece este posibil să mai aveți nevoie, depinde de calitatea foilor de varză. De asemenea, mai avem nevoie de trei cepe, ulei, o ceașcă de orez, cimbru, foi de dafin, bulion și afumătură (și anume bucăți de costiță sau de șuncă afumată).

Citește mai mult:Sărmăluțe în foi de varză

Ficăței de pui la cuptor

 

Ficăței de pui la cuptor

ficatei de pui la cuptor

 Ficățeii de pui sunt o adevărată delicatesă. Aceștia pot fi preparați într-o mulțime de feluri, și servesc ca și fel principal lângă multe tipuri de garnituri. Se poate prepara, de asemenea, un delicios pate de ficat de casă, fără aditivii alimentari pe care îi găsim în preparatele din comerț, îndeosebi pateurile. Ficățeii la cuptor sunt o adevărată delicatesă și sunt și ușor de preparat.

 

Ingrediente necesare pentru ficăței de pui la cuptor

 Pentru delicioșii ficăței la cuptor avem nevoie de jumătate de kilogram de ficăței de pui, usturoi, câțiva căței, o ceapă mică tocată fin, ulei de masline, sare, piper și puțin cimbru.

 

Cum preparam ficăței de pui la cuptor

 Se curăță ficățeii, se spală în mai multe ape și se pun în lapte dulce circa un sfert de oră înainte de a fi băgați la cuptor. Între timp, se toacă ceapa și usturoiul fin, și se pregătesc celelalte ingrediente, condimentele, din care se face un mix, în cantitățile dorite de dvs. Se adaugă ficățeii scurși bine de laptele sau de apa în care au stat într-o tavă sau într-un vas de Yena și se presară ulei deasupra lor

Citește mai mult:Ficăței de pui la cuptor

Ficăței cu ciuperci la cuptor

 

Ficăței cu ciuperci la cuptor

ficatei cu ciuperci la cuptor

 O rețetă extrem de delicioasă care poate fi preparată extrem de ușor, de complexitate medie, și nu necesită un timp lung de preparare, rețeta de ficăței cu ciuperci la cuptor este perfectă pentru o cină romantică sau pentru o masă festivă.

 

Ingrediente necesare pentru ficăței cu ciuperci la cuptor

 În această rețetă, ingredientele se îmbină perfect astfel că aroma ciupercilor completează savoarea ficățeilor, și sosul alb este piesa de rezistență. Avem nevoie de 500 de grame de ficăței de pasăre proaspeți, un ardei roșu, 300 de grame de ciuperci, doi căței de usturoi, cimbru, sare, piper, pătrunjel verde și ulei de măsline. Pentru garnitură sunt suficienți câțiva cartofi de mărime medie sau mici ce vor fi serviți natur. Sosul alb necesită o cană de smântână dulce pentru gătit, sare, piper și un cățel de usturoi.

Citește mai mult:Ficăței cu ciuperci la cuptor