8 tendinte culinare de urmat in 2014
In fiecare an si bucataria trebuie sa se supuna unor anumite tendinte culinare. Nu stii cum trebuie sa arate farfuriile tale in 2014? Iti spunem noi.
Conopida peste tot
Conopida este fara indoiala o leguma foarte la moda. Si nu este de mirare. Se poate gati in mii si mii de feluri. Se poate folosi de exemplu pentru a inlocui faina in aluatul de pizza, sa fie prezenta alaturi de couscous sau sa parfumeze un fel de mancare cu orez. Este ideala si pentru cele care nu pot sa consume gluten.
Amestecuri neasteptate
Patiseria hibrida a fost foarte in tendinte in 2013. A aparut si Cronut, pe jumatate gogoasa, pe jumatate croissant. Trebuie sa te astepti si in acest an la alte inventii – cum ar fi Croger, un cheeseburger servit intr-un aluat de croissant.
Savoarea afumata
Gratarele ne duc cu gandul la vacanta si la distractie, produsele afumate ne fac sa decolam si sa calatorim cu papilele gustative. Produsele afumate devin insa in acest an o savoare pe cont propriu. Paprika afumata, ciocolata, bere…
Reintoarcerea radacinoaselor
Radacinoasele se reintorc in forta in farfuriile noastre. Pastarnacul sau napii sunt cei care te vor incanta in acest an.
Sosul sriracha
Acest sos picant tailandez il va detrona in curand pe clasicul ketchup din farfuriile noastre. Un amestec de piperuri, de otet distilat si de zahar si sare acest sos va veni cu mai mult exotism in bucataria ta.
Curcuma
Un produs de baza din bucatarie indiana. Bogat in antioxidanti are niste puternice efecte anti-inflamatorii si ajuta la combaterea efectelor stresului sau ale imbatranirii. Este delcios folosit in curry sau pentru a asezona carnea.
Bucataria medievala
Succesul seriilor precum « Game of Thrones » a contribuit din plin la popularizarea dar si la succesul bucatariei medievale. Trebuie sa te intorci deci din nou inspre produse cum ar fi – carnea de miel sau de iepure, de capra sau chiar de pasare. Trebuie si sa incerci sa sublimezi si felurile de mancare mai traditionale cum ar fi pasarile.
Patiseria sarata
Bucataria « fusion » sau amesteca savorile si consta in a amsteca doua retete care nu au nimic de –a face una cu alta. Daca si Cronutul face parte din aceste tendinte ramanand insa pe terenul savorilor dulci in scena vor intra si patiseriile sarate precum ice cream sandwich. Un singur cuvant de ordine – indrazneste.
Care tendinta culinara care se regaseste deja la tine in bucatarie?